Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

Ilan Șor: Vom găsi diverse modalități pentru ca Partidul „ȘOR” să-și desfășoare activitatea

05 Iun. 2023, 14:02
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
05 Iun. 2023, 14:02 // Politica //  Realitatea.md

„Vom găsi diverse modalități pentru ca Partidul „ȘOR” să-și desfășoare activitatea, ca să ajungă la putere și să îmbunătățească viața cetățenilor Republicii Moldova. Vom lupta până la capăt pentru drepturile și libertățile lor”. Este declarația liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, într-o intervenție pe Facebook.

„Timp de doi ani, guvernarea proeuropeană din Moldova, în frunte cu Maia Sandu, au adus doar sărăcie, prețuri astronomice în magazine și tarife de zeci de ori mai mari pentru resursele energetice. Nicio promisiune privind asigurarea unui trai la nivel european, unde pensiile sunt de 2.000 de euro, unde sunt drumuri și infrastructură europeană, nu a fost îndeplinită, ci, dimpotrivă, a fost distrus visul european, la care aspirau cetățenii moldoveni”, a declarat Ilan Șor, într-un mesaj video postat pe Facebook.

De asemenea, liderul formațiunii susține că sunt examinate mai multe scenarii pentru a amâna alegerile locale din toamnă, pentru ca la acestea să nu participe Partidul „ȘOR”.

„Toate pârghiile actualului regim sunt puse în aplicare în lupta împotriva Partidului „ȘOR”. Instanțele de judecată, Procuratura, Curtea Constituțională și nu doar lucrează pentru a împiedica Partidul „ȘOR” să participe la alegeri. Și asta deoarece este știut că, la următorul scrutin local, partidul Maiei Sandu va obține cel mult 10%. Astăzi, în mintea strategilor care lucrează în echipa Maiei Sandu, sunt mai multe idei. Prima este demisia Maiei Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale și locale în această toamnă, astfel încât PAS să avanseze puțin datorită ratingului lui Sandu, dar acest lucru nu va ajuta. A doua variantă, mai ilegală, prevede amânarea alegerilor locale pentru anul viitor și organizarea acestora odată cu prezidențialele. A treia opțiune pe care o examinează este ca, la anul, să fie organizate concomitent alegerile locale, parlamentare și prezidențiale. Scopul acestor fraude este de a crește cât de cât ratingul PAS, care scade cu repeziciune”, a precizat liderul Partidului „ȘOR”.

„Vom lupta până la capăt pentru drepturile și libertățile lor. Alegeri vor fi, iar acestea trebuie să fie oneste. Dacă Maia Sandu va încerca să le anuleze, atunci noi, cetățenii Moldovei, îi vom arăta o ripostă așa cum nu a mai văzut”, a conchis Ilan Șor.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală