Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Mobiasbanca – OTP Group desemnată de către BERD „Cea mai activă bancă emitentă în 2020”

09 Iul. 2021, 12:39
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Cosoi
09 Iul. 2021, 12:39 // Economie //  Petru Cosoi

Mobiasbanca – OTP Group a primit premiul pentru „Cea mai activă bancă emitentă din R. Moldova în anul 2020” în cadrul Programului BERD TFP – Trade Facilitation Programme.

Distincția, acordată în cadrul celei de-a 30-a Întâlniri Anuale a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, recompensează performanțele Mobiasbanca – OTP Group în susținerea activității comerțului internațional de pe piața locală, într-un context fără precedent, cauzat de izbucnirea pandemiei, facilitând accesul companiilor locale pe piața internațională.

În cadrul ceremoniei de decernare Odile Renaud-Bassom, președintele EBRD, a felicitat instituțiile premiante „Voi conduceți căile de comerț internaționale care sunt atât de vitale pentru prosperitatea, creșterea și pacea la nivel global. Cunosc cât de mult ați lucrat în pofida contextului pandemice și știu că la sigur vom face față crizei.”

„Dezvoltarea instrumentelor de facilitare a comerțului internațional, precum Acreditive și Garanții Bancare este extrem de importantă pentru comunitatea de afaceri a țării, în special acum, fiind cele mai eficiente soluții pentru explorarea noilor piețe și diminuarea riscurilor comerciale aferente. Suntem onorați că am câștigat din nou prestigiosul premiu. Este o recunoaștere a rezultatelor muncii colegilor mei, o confirmare a angajamentelor pe care le-am luat pentru îmbunătățirea continua a experienței clienților și partenerilor noștri și mulțumim pe aceasta cale BERD pentru încrederea acordata de-a lungul anilor”, a declarat Elena Guzun, Vicepreședinte al Comitetului Executiv – Director Comercial Corporate Banking.

László Diósi, Președintele Comitetului Executiv – CEO, a sumat „Ar fi sincer să recunoaștem că stabilitatea noastră financiară este atu-ul acestor timpuri. Fapt care ne-a permis să răspundem cu agilitate nevoilor clienților, să mizăm pe eficiență în gestionare și să fim prudenți în anticiparea riscurilor. Parteneriatele cu instituțiile financiare internaționale ne-au permis să acoperim arealul de finanțări avantajoase și să intervenim cu soluții.”

Mobiasbanca – OTP Group oferă o gamă variată de instrumente supuse standardelor internaționale de reglementare prin care conferă încredere partenerilor de afaceri externi. Dezvoltând permanent cooperarea cu bănci și instituții financiare de renume mondial, banca își confirmă în continuare poziția de top în oferirea celor mai eficiente soluții pentru dezvoltarea comerțului extern.

Programul TFP al BERD promovează comerțul exterior către și din economiile în care BERD investește.  Până în prezent programul TFP a sprijinit peste 27.000 de tranzacții comerciale, însumând peste 22 miliarde EUR.

Beneficiați gratuit de consultarea cu privire la  instrumentele de facilitare a comerțului internațional, oferită de experții Mobiasbanca – OTP Group, apelând la 022 812 400/022 812 490 sau la adresa e-mail: tradefinance@mobiasbanca.md.

P.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 15:03
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
02 Aug. 2021, 15:03 // Life //  Realitatea.md

Trupa Lemonique a avut o carantină productivă, cu foarte multe ore petrecute în studioul de înregistrări și repetiții, iar primele rezultate au început să apară. Grupul care a devenit cunoscut după ce a participat la Eurovision Moldova 2019 cu piesa “Gravity” și care apoi a lansat single-urile “Call Me” și “Leto”, pregătește un nou album. Prima piesă de pe album, “De Mâine…”, de altfel și prima în Limba Română, a fost lansată deja pe YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer, dar și alte platforme muzicale.

Lemonique a păstrat stilul care i-a consacrat, o combinație foarte armonioasă de EDM (Electronic Dance Music) și Pop, iar “De Mâine…” vine și cu un vibe foarte actual, pe alocuri cosmic.

“De Mâine…” este despre o relație de iubire toxică, subiect care este tot mai discutat în zilele noastre. Doar că această relație toxică trebuie să ajungă la un punct final, altfel ea va dăuna ambelor părți – despre asta și se cântă în piesă. “De Mâine…” este despre ultima zi și ultimele clipe petrecute de un cuplu într-o relație care dăunează amândurora, dar care este pe cale să se termine, iar începând de mâine, ambii o vor lua de la capăt.

Versurile originale au fost scrise în Limba Engleză de Mary Vegga, solista Lemonique, iar pentru versiunea în Limba Română, Mary a fost ajutată de Doina Sclifos, cea care a scris până acum versuri pentru o mulțime de artiști mari din Republica Moldova.

De producția audio, Mix și Master s-a ocupat Sergiu Ionaș, membru Lemonique, iar ideea beat-ului a fost propusă de Dan Spasov (Tulbur Apele).

Găsiți piesa “De Mâine…” pe următoarele platforme:

YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer

Trupa Lemonique pe platformele de Social Media:

Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VK, Telegram

Website oficial – lemonique.art

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate