Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

OrheiLand, cel mai popular loc de agrement – circa 5000 de oameni îl vizitează zilnic

09 Iun. 2023, 14:07
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
09 Iun. 2023, 14:07 // Life //  Realitatea.md

Din 1 iunie, când a fost declarată deschiderea sezonului estival, OrheiLand este plin de copii și părinți care se distrează. Zilnic, parcul este vizitat de aproximativ 5.000 de oameni. Cei mici, dar și adulții profită din plin de vacanța de vară și se distrează la maximum la atracțiile de pe teritoriul OrheiLand, precum și se bălăcesc în zona „Aqua”, care include mai multe tobogane de apă, se arată într-un comunicat de presă al partidului ȘOR.

”An de an, OrheiLand se dezvoltă. La inițiativa lui Ilan Șor, pe teritoriul parcului sunt aduse atracții noi. Anul acesta, cu ocazia deschiderii sezonului estival, vizitatorii au fost ademeniți de tobogane noi pentru copii, dar și de o instalație construită conform conceptului de gravitație zero (Zero gravity), inspirat din programele elaborate pentru astronauți în momentul lansării în spațiu. Aceasta este o premieră pentru Moldova și mii de curioși o testează zilnic.

În total, pe teritoriul parcului, sunt peste 20 de atracții, iar accesul la acestea este gratuit pentru toți, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Printre atracțiile de bază este și roller – coasterul de tip american, construit în Italia special pentru „OrheiLand”. Iubitorii de adrenalină mai pot simți energia junglei, urcând pe liane și poduri suspendate. Copiii pot sări cât pot de tare pe toboganele gonflabile.

Veștile bune continuă. Administrația OrheiLand anunță că, în acest sezon estival, parcul va avea un program distractiv vast. Detalii despre toate evenimentele care vor fi organizate vor fi anunțate pe pagina de Facebook a OrheiLand și alte rețele socializare”, se precizează în comunicat.

Anul acesta, de Ziua Internațională a Copilului, parcul și-a redeschis porțile pentru al șaselea an consecutiv. 50 de mii oameni au fost prezenți la eveniment. De la inaugurarea OrheiLand, mai exact, din 2018 și până în prezent, accesul la toate atracțiile este gratuit pentru toți. Începând din 1 iunie și până la încheierea sezonului estival, OrheiLand va activa luni între orele 16:00 și 21:00, iar de marți până duminică de la ora 10:00 până la 21:00.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală