Unele persoane au gropițe în obraji. Acest lucru se datorează faptuluic că gropițele obrajilor sunt formate din diferențele dintre mușchi și pielea de la nivelul feței. Se crede adesea că acesta sunt moștenite genetic, deși există o adevărată dezbatere în acest sens.
Se spune că persoanele cu gropițe par mult mai tinere și mai pline de viață. Uenele persoane susțin că gropițele în obraji sunt un semn al fericirii, frumuseții și norocului. De altfel, despre persoanele care se bucură de gropițele în obraji se spune că reușesc tot ceea ce își propun în viață.
S-a constatat faptul că persoanele cu gropițe în obraji sunt mult mai puternice și mai încrezătoare în forțele proprii. Într-un studiu organizat la începutul anilor 1900, cercetătorii au concluzionat că persoanele cu gropițe în obraji sunt persoane de succes, care reușesc să-și depășească condiția.
Chiar dacă persoanele cu gropițe în obraji sunt energice, în anumite circumstanțe par să fie extrem de atente și rezervate.
Se spune că oamenii cu gropițe în obraji iubesc cu tot sufletul, au grijă de cei din jurul lor, se bucură de momentele petrecute în natură și nu lasă nicio zi să treacă fără să facă ceva pentru fericirea lor și a persoanelor dragi.
Cum se formează gropițele
Prevalența gropițelor poate varia în funcție de populație. Un studiu efectuat pe 2.300 de persoane din america a constatat că aproximativ 37% dintre participați aveau gropițe în obraji. Gropițele sunt cauzate de o modificare a unui mușchi facial numit zigomatic major. Acest mușchi este implicat în obținerea expresiilor faciale.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Este mușciul care ajută la ridicarea colțurilor gurii atunci când zâmbești. La persoanele fără gropițe, mușciul zigomatic major începe de obicei de la un os din obraz numit os zigomatic. Apoi acesta se continuă în jos conectandu-se cu colțul gurii.
La persoanele cu gropițe, zigomaticul major se poate împărți în două mănunchiuri separate de mușchi pe drumul în jos către gură. O parte a mușchiului se conectează la colțul gurii, în timp ce cealaltă se conectează sub colțul gurii și este, de asemenea, legat de pielea de deasupra acestuia.
Această divizare mai poate fi cunoscută sub denumirea de mușchi major zigomatic dublu. Mișcarea pielii peste acest mușchi atunci când zâmbești duce la formarea gropițelor. Gropițele în ograji nu au efecte negative asupra sănătății, susțin specialiștii pentru Healthline.