Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

50 de paturi pentru Centrul COVID-19, transmise de Armata Națională la solicitarea Ministerului Sănătății

25 Feb. 2021, 11:31
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Feb. 2021, 11:31 // Societate //  Realitatea.md

În contextul situației epidemiologice nefavorabile din țară, la solicitarea Ministerului Sănătății, Armata Națională a transmis Centrului COVID-19 Chișinău 50 de paturi din dotare. La indicația ministrului Apărării în exercițiu, Victor Gaiciuc, mobilierul a fost transportat și amenajat la Moldexpo, în seara de miercuri, 24 februarie, de către un grup de militari din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”.

În același timp, în Armata Națională au fost intensificate măsurile de prevenire a răspândirii infecției, prin creșterea numărului de verificări a stării epidemiologice în unitățile militare și gradului de respectare a regulilor și restricțiilor impuse de autorități în acest sens.

Potrivit ministrul Gaiciuc, efectivul de militari și angajați civili este asigurat cu toate materialele de protecție sanitară necesare, printre care măști și soluții dezinfectante.

„În aceste zile, când ne confruntăm cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, este de datoria noastră să ne unim eforturile și să venim în sprijinul colegilor din instituțiile responsabile, care luptă cu pandemia deja de un an de zile. Am considerat oportun ca Armata Națională să răspundă la apelul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a suplini numărul de paturi atât de necesar pentru internarea pacienților infectați. Totodată, am dispus personal organizarea unor măsuri adiționale pentru prevenirea răspândirii virusului în rândul militarilor”, a spus Victor Gaiciuc.

De menționat că de la începutul pandemiei, Armata Națională a mai contribuit cu alte circa 140 de paturi, dintre care 34 — medicale și a participat la amenajarea Instituției Medico-Sanitare Publice Centrul COVID-19 Chișinău, în sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală