Curs valutar
 • EUR
  19.3152
  0.1869%
 • USD
  18.0448
  0.1491%
 • RUB
  0.1866
  -0.3751%
 • RON
  3.8849
  0.139%
 • UAH
  0.4886
  0.1433%

A doua vizită oficială într-o săptămână! Cine vine la Maia Sandu azi? Urmărește RLIVE.MD și RLIVE TV

01 Oct. 2021, 08:55
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
01 Oct. 2021, 08:55 // Actualitate //  Realitatea.md

Președintele Slovenei, Borut Pahor, va întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 1-2 octombrie curent la invitația președintei noastre, Maia Sandu, ceea ce înseamnă că vineri și sâmbătă va fi la Chișinău. Nu este exclus că anumite porțiuni de drum să fie închise temporar. De menționat că este a doua vizită oficială la Președinție din această săptămână.

În dimineața zilei de vineri, 1 octombrie, Borut Pahor va fi întâmpinat cu onoruri militare la Președinția Republicii Moldova, după care va avea întrevederi cu Maia Sandu și cu membrii delegațiilor.

Pe parcursul zilei, președintele Borut Pahor se va întâlni cu prim-ministra, Natalia Gavrilița, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, precum și cu un grup de elevi din Chișinău. Pe finalul primei zile a vizitei, cei doi șefi de stat vor sădi câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău.

Agenda integrală a vizitei oficialului include depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și plantarea arborilor la Grădina Botanică din Chișinău. Mai mult, vor fi și declarații de presă comune, care vor fi transmise în direct de colegii de la RLIVE.MD și RLIVE TV.

Amintim că, de la preluarea mandatului, Maia Sandu, a primit la Președinție mai mulți șefi de stat printre care: al României – Klaus Iohannis, al Ucrainei – Vladimir Zelenski, al Poloniei – Andrezj Duda. Miercuri, 29 septembrie, în Republica Moldova a fost președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeir.

Realitatea Live

21 Sept. 2023, 11:07
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Sept. 2023, 11:07 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Procurorii ar fi descins la domiciliul președintelui interimar al Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, care este și sora deputatului Alexandr Nesterovschi, dar și la alți membri ai acestei formațiuni politice. Informația nu a fost deocamdată confirmată de Procuratura Anticorupție (PA).

Între timp, membrii Partidului „Renaștere” confirmă descinderile și critică dur guvernarea.

„Astăzi se desfășoară o campanie represivă împotriva noastră – împotriva opoziției. La domiciliu Nataliei Parasca, liderului Partidului „Renaștere”, și a altor câtorva activiști sunt organizate percheziții.

În locul dialogului cu societatea și cu alte formațiuni politice, Maia Sandu a ales calea presiunii, a agresiei și a persecutării oricăror forțe alternative. Astfel de tactici nu numai că agravează contradicțiile politice interne, dar și destabilizează situația din țară.
În loc să lucreze în interesul statului și al societății, câmpul informațional continuă să fie curățit, drepturile și libertățile cetățenilor sunt încălcate prin blocarea activității opoziției. Aceasta este o lovitură la normele unei societăți democratice.

Nu ne vom lăsa intimidați și nu vom renunța! Facem apel la comunitatea pentru apărarea drepturilor omului și la cetățenii interesați să se alăture partidului „Renaștere” pentru a lucra pentru binele Moldovei și a scăpa țara de regimul Sandu”.

Amintim că Procuratura Generală a solicitat astăzi, 21 septembrie curent, ridicarea imunității parlamentare a deputatei Irina Lozovan. Sunt două cereri pe numele fostei deputate socialiste. Alte trei cereri a procurorilor vizează ridicarea imunității parlamentare a deputatului Alexandr Nesterovschi, la fel fost deputat socialist.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În data de 15 martie, deputatul Alexandr Nesterovschi, a anunțat că părăsește fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și se alătură Mișcării Pentru Popor. În data de 25 martie, deputata Irina Lozovan, a anunțat același lucru. Ulterior, cei doi deputați neafiliați, au anunțat că vor crea un nou partid de stânga.

Acțiunile celor doi deputați au fost catalogate de PSRM drept trădare și a cerut celor doi să-și depună mandatele. Mai mult, deputații PSRM au înregistrat o inițiativă legislativă care prevede modificarea Constituției, astfel încât traseismul politic să fie interzis prin lege. Batrîncea s-a adresat fracțiunilor parlamentare să susțină această inițiativă pentru ca proiectul de lege să fie supus votului, iar ulterior, să fie transmis Curții Constituționale.

PRESA: Ion Munteanu și Veronica Dragalin, vizită în Parlament. Ar urma să ceară ridicarea imunității a doi deputați

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală