Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

A plecat în ultima aventură: Un celebru actor din „Pirații din Caraibe” a decedat

01 Iun. 2023, 17:13
 // Categoria: Life // Autor:  Romaniuc Victoria
01 Iun. 2023, 17:13 // Life //  Romaniuc Victoria

Actorul Sergio Calderon, cunoscut pentru rolurile din „Pirații din Caraibe” și seria „Oameni în negru”, a murit la vârsta de 77 de ani. Familia sa a dezvăluit că acesta a decedat miercuri, într-un spital din Los Angeles. Potrivit lor, decesul a survenit pe cale naturală, notează Digi24.

Actorul de origine mexicană a avut o carieră care a durat şase decenii şi a apărut în peste 40 de filme de la Hollywood. Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale a fost cel al căpitanului Eduardo Vallenueva în „Pirații din Craibe 3: La capătul lumii”, în care a jucat alături de Johnny Depp.

Într-un interviu acordat cu doar câteva zile înainte de moartea sa, actorul a recunoscut că „adoră” să interpreteze personaje negative.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Îmi place să joc acest tip de personaje, pentru că oamenii chiar mă urăsc. Îmi spun pe stradă cât de mult mă urăsc. Dar pentru mine, asta reprezintă adevăratul succes. Asta înseamnă că am reuşit să conving oamenii prin rolul meu”, a declarat Calderon pentru Los Angeles Times.

Născut la 21 iulie 1945 într-un sat tropical din Mexic, Sergio Calderon s-a mutat în Ciudad de Mexico la vârsta de 10 ani şi a studiat la Instituto Andrés Soler al Asociacion Nacional de Actores. Şi-a făcut debutul pe ecran în pelicula „The Bridge in the Jungle” (1970), filmată în Mexic.

Printre filmele în care a jucat se numără „The Revengers”(1972), „The Children of Sanchez”(1978), „Le Chevre”(1981), „Old Gringo”(1989), „The Missing”(2003), „The Ruins”(2008) şi „Little Fockers”(2010). De asemenea, Calderón a apărut în ultimul sezon al serialului FX „Better Things”, anul trecut.

Realitatea Live

28 Sept. 2023, 19:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Elena Putregai
28 Sept. 2023, 19:45 // Societate //  Elena Putregai

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a asigurat joi, 28 septembrie curent, în mesajul de condoleanțe privind moartea lui Ion Druță, stabilit la Moscova, că autoritățile sunt în contact permanent cu rudele îndoliate, iar în cazul în care familia va decide ca scriitorul să fie înhumat acasă, în Republica Moldova, i se va acorda tot sprijinul.

În testamentul său făcut public de Gheorghe Erizanu, editura Cartier, Ion Druță a menționat că vrea să fie înmormântat, la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței, „monumentul, căruia i-am consacrat șaisprezece ani din viața mea”. „Rog să fiu înmormântat liniștit și modest, fără discursuri lungi și escale în diferite locuri care chipurile au colaborat cu răposatul și l-au respectat, poate cu excepția Teatrului Național, unde într-adevăr mai sunt auzite replicile eroilor mei”, a scris regretatul scriitor în testamentul său, alcătuit în august 2023, în limba rusă.

Textul a fost tradus ulterior de către Vsevolod Ciornei, unul dintre cei mai buni traducători din limba rusă.

De asemenea, a fost publicat și un testament audio, lăsat de redutabilul scriitor. Ion Druță spune că ar dori să fie plantată o livadă de nuci și cireși, din pomii descriși de el în nuvelele sale, care i-au plăcut, dar nu a reușit să-i sădească. „Sigur că s-ar putea de finanțat chestia ata, dar eu prefer s- sădească tinerii cititori. Așa cum va arăta livada, așa va arăta și literatura, și cititorii, și Moldova”, a spus Ion Druță.

DOC, AUDIO Vocea lui Ion Druță, încă în viață, care roagă să fie adus de la Moscova și înmormântat acasă

Marele scriitor basarabean, Ion Druță, s-a stins din viață joi, 28 septembrie 2023, la ora 10:00, la Moscova, Rusia, unde era stabilit de mai multă vreme.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală