Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Accident violent la Edineț. Șoferul era în stare AVANSATĂ de ebrietate, iar patru persoane au ajuns la spital

05 Aug. 2021, 09:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
05 Aug. 2021, 09:44 // Societate //  Valentina Buză

Un impact violent s-a produs ieri seara între localitățile Chiurt și Onești din raionul Edineț. Conducătorul auto vinovat de accident era în stare de ebrietate avansată, iar ca pageri avea patru persoane. Pe bancheta din față se afla soția și copilul de doi ani, iar pe bancheta din spate se afla un bărbat și o femeie.

Potrivit informațiilor, oamenii legii au fost sesizați printr-un apel telefonic despre producerea accidentului rutier, în jurul orei 20:00.

„La fața locului s-a stabilit că, un șofer de 32 de ani, la volanul unui Volkswagen, fiind în stare de ebrietate, 1,07 mg/l alcool în aerul expirat, deplasându-se pe traseu, în curbă, a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un copac”.

Mai mult, în urma impactului soția de 29 de ani și copilul de doar doi anișori, care se afla pe bancheta din față în brațele mamei, au fost transportați la spital.

Totodată, și pagaserii de pe bancheta din spate, o femeie de 37 de ani și un bărbat de 41 de ani, au fost transportați la spital cu diverse traumatisme.

Pe caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În context, oamenii legii vin cu recomandări:

 • NU urcați la volan, dacă ați consumat alcool;
 • NU permiteți conducerea mijlocului de transport de către persoanele care au consumat alcool.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:51
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
23 Sept. 2021, 14:51 // Politica //  Petru Cosoi

Replici tăioase în Parlamentul Republicii Moldova. Deputatul socialist Petru Burduja și fracțiunea din care face parte a primit un val de replici dure după ce alesul poporului ar fi încercat să facă o glumă care nu a “fost înghițită” de către majoritatea parlamentară.

Mai exact, în timpul votării unui proiect tehnic care se referă la salariile funcționarilor publici care au fost transferați, deputatul Petru Burduja a acordat o întrebare mai mult retorică. Ironia socialistului a fost pusă la punct în scurt timp de către Dan Perciun, Igor Grosu și Lilian Carp.

Încercările dumneavoastră de a specula politic subiectul ăsta este atât de patetic și lipsit de inspirație, și banal, încât măcar nici nu mai este amuzant, ridicol, dar continuați în ideea asta. Eu cred că puteți mai mult din punct de vedere a calității umorului și din punct de vedere politic. Ele sunt atât de primitive, a declarat Dan Perciun în timp ce prezenta raportul comisiei asupra proiectului de lege.

În apărarea lui Perciun a sărit și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Ieftin, Doamne ferește. Pentru dvs. după Bahamas 10 mii sunt un fleac. Dvs la un obed (n.r. prânz) mâncați de 10 mii. Lăsați că era primitivă e bună pentru unii. Sunt mai aproape de natură, a menționat Igor Grosu.

Cel care a dat lovitura a fost Lilian Carp. Deputatul le-a adus aminte și de membrii PSRM care au fost prinși cu droguri, și de membrii aceluiași partid care au fost prinși la Romanești în tip ce creșteau plante interzise, dar și de unii membrii care au apelat la căsătorii fictive pentru anumite trenuri de pământ.

Socialistul, prins cu o valiză de droguri în apartament, eliberat din penitenciar. A fost trimis în arest la domiciliu

Eu am impresia că unii, ceea ce confiscat Poliția de la un membru de la garda tânără, narcotice, și alea de la Romanești, care neamuri de partid, ieri… le dă unora și le fumează. Băieți, schimbați buruianul, băieți. Lăsați prostiile și cumva, un proiect pur tehnic să fie votat ca să nu rămână funcționarii care au fost transferați să-și primească salariu. Cu adevărat, specialiștii în buruiana și terenuri să nu mai facă atacuri. Uitați-vă în jurul vostru cu terenuri fictive, cu droguri și Bahamas.

PSRM – „incubator pentru cultivatorii de cânepă”. Încă un membru socialist, prins de poliție cu business de droguri

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române