Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

Achită cu cardul tău Mastercard de la Moldindconbank și participă la Caravana cadourilor

07 Iun. 2023, 13:42
 // Categoria: Societate // Autor:  Romaniuc Victoria
07 Iun. 2023, 13:42 // Societate //  Romaniuc Victoria

Moldindconbank și Mastercard lansează promoția „Caravana cardurilor și cadourilor”, care îți poate aduce multe premii, inclusiv o vacanță în Egipt pentru întreaga familie.

Caravana pornește pe 7 iunie, iar până pe 27 august 2023 va face înconjurul țării. În această perioadă, te așteptăm în cele 28 de locații din cadrul rețelei de supermarketuri Linella să-ți deschizi un card Mastercard. La emiterea cardului vei obține un premiu bănesc garantat, în valoare de 50 de lei, transferat direct pe cont.

Pentru că ne place să te surprindem plăcut, ți-am pregătit și alte premii wow. Efectuează cel puțin o plată, în valoare de minim 300 de lei, cu cardul tău Mastercard de la Moldindconbank și te poți alege cu unul dintre cele 84 de premii speciale – un coș cu produse alimentare de la Linella, în valoare de 1000 de lei și chiar unul dintre cele 23 de pachete de călătorie în Egipt pentru maxim 4 persoane.

Eligibilă este orice achitare la comercianții din țară sau din străinătate, inclusiv online. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți, la final de promoție.

Să știi că la ”Caravana cardurilor și cadourilor” participă atât cardurile noi, deschise în perioada promoției, cât și cele emise înainte de aceasta. Iar mai multe plăți cu cardul tău preferat Mastercard înseamnă mai multe șanse de câștig și, respectiv, mai multe premii!

Click aici pentru a face cunoștință cu Regulamentul promoției și adresele unde îți poți deschide un card pentru a beneficia de premiul garantat.

Moldindconbank – mereu alături!

P.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală