Curs valutar
 • EUR
  20.4444
  0%
 • USD
  19.0722
  0%
 • RUB
  0.3069
  0%
 • RON
  4.1366
  0%
 • UAH
  0.6460
  0%

Alaiba, atacat mișelește: În 6 ani nu am văzut un contraatac mai agresiv decât ce văd din partea jocurilor de noroc

16 Nov. 2021, 11:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
16 Nov. 2021, 11:15 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, denunță un atac la persoana sa, pentru faptul că a promovat un proiect de lege legat de interzicerea publicității jocurilor de noroc.

Alaiba afirmă că, în cei 6 ani ai săi de activist civic și politician nu a văzut o rezistență și un asemenea contraatac pentru că încearcă să interzică un „viciu al societății”.

„Am mai zis-o. Problemele care merită a fi atacate își demonstrează acest merit, contraatacând. În șase ani de activism și politică nu am văzut un contraatac mai agresiv decât ceea ce văd din partea jocurilor de noroc. Mai dezgustător, mai mincinos, mai josnic, mai nimicnicesc, dar și mai disperat, chiar nu am văzut. Sub „plintus”  (n.r. plintă) au descoperit încă un „plintus” cu minciunile lor. De parcă am vrea să-i alungăm din țară. Noi doar interzicem publicitatea. Asta e tot”, scrie Alaiba.

Deputatul afirmă că, aceste atacuri asupra sa nu „funcționează” și va duce la bun sfârșit ceea ce a început.

„Aceste atacuri nu funcționează asupra mea. Ei nu mă prea știu, cum funcționez. Asta doar îmi întărește încrederea că trebuie să mergem până la urmă. Pentru că azi sunt victima eu, iar mâine oricine altcineva din colegii mei. După ce trecem de acest proiect (joia viitoare) ne vom așeza să discutăm cum să facem ca să nu mai avem așa situații, când stabilitatea unei instituții media depinde de un singur client care le cumpără multă-multă publicitate și nici nu se târguiește. Celor care au avut de suferit de dependența de jocuri de noroc, celor care ați avut, sau aveți, în familie sau printre prieteni asemenea cazuri, celor care vedeți riscurile așa cum le văd eu, știu câtă durere este în jur din cauza acestui viciu. Vă promit că nu dăm înapoi. Nu pentru asta am promovat acest proiect timp de doi ani. Îmi place să duc lucrurile până la capăt”, conchide Dumitru Alaiba.

Amintim că, la ședința parlamentară din data de 11 noiembrie, deputații au aprobat în prima lectură proiectul de lege promovat de Dumitru Alaiba, prin care urmează să fie interzisă reclama și publicitatea la jocurile de noroc.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 22:40
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
27 Mai 2022, 22:40 // În Lume //  Realitatea.md

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a recunoscut faptul că trupele ruse ”înaintează tot mai mult” în Donbas, în estul Ucrainei.

Unul dintre consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoleak, a declarat vineri că Rusia foloseşte cele mai distructive arme ale sale care nu sunt nucleare, precum lansatoarele multiple de rachete termobarice. Prin urmare, acesta a reafirmat că Ucraina are nevoie să primească din partea Statelor Unite lansatoare multiple de rachete HIMARS, obuzierele oferite până în prezent de SUA armatei ucrainene având o rază de acţiune inferioară acestor lansatoare.

Washingtonul s-a arătat până în prezent reticent să transfere Ucrainei lansatoare multiple de rachete, care au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri, de teama că Ucraina ar deveni astfel capabilă să efectueze bombardamente adânc în interiorul teritoriului rus şi ar putea escalada astfel conflictul.

Tot vineri, postul CNN a relatat, citând responsabili de la Washington, că preşedintele Joe Biden ar fi acceptat în cele din urmă ca noul pachet de ajutor militar destinat Kievului să cuprindă şi astfel de lansatoare, dar acestea ar putea fi lansatoare HIMARS în versiunea mai uşoară, cu o rază de acţiune de până la 300 de kilometri. Dar chiar şi acestea ar permite Ucrainei să lovească mai uşor ţinte în interiorul Rusiei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală