Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

ALERTĂ! Procurorii cer arest preventiv pentru angajații INI reținuți pentru corupție. Decizia va fi pronunțată astăzi

03 Iun. 2021, 10:42
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Iun. 2021, 10:42 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Cei doi ofiţeri ai Inspectoratului Național de Investigații din cadrul Inspectoratului General al Poliției, reţinuţi de ofițerii Centrului Național Anticorupție pentru fapte de corupţie, urmează să se prezinte, astăzi, în faţa magistraților.

Ședința va avea loc la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, unde judecătorii vor decise dacă cei doi vor fi sau nu plasaţi în arest preventiv.

Reprezentanții CNA anunță că procurorii anticorupţie au depus deja demersuri, în acest sens, iar şedinţele de examinare a solicitărilor procurorilor sunt planificate pentru ora 11.00 şi 12.30.

„Vom reveni cu informaţii, după pronunţarea soluţiilor”, anunță CNA.

Amintim că, acum trei zile, doi ofiţeri ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi de procurori şi CNA, în urma unui denunţ la linia naţională anticorupţie.

Oamenii legii sunt suspectaţi că ar fi cerut bani de la un bărbat pentru a-l scăpa de un dosar penal.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 21:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
24 Iun. 2021, 21:32 // Politica //  Cristina Vlah

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană dorește o cooperare aprofundată în domeniul securității cu țările parteneriatului Estic, informează Realitatea.md. Declarații în acest sens au fost lansate în urma întrevederii dintre oficialul European și miniștrii de Externe din Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

„Punerea integrală în aplicare a acestor acorduri (n.r. – Acordurile de Asociere cu UE) este esențială pentru a putea folosi toate oportunitățile pe care le oferă, de exemplu, schimburile comerciale ulterioare, o mai mare cooperare în materie de securitate – și, în prezent, în special în noile domenii de dezinformare, amenințări cibernetice și hibride – cu privire la mediu și conectivitate; așa cum am spus, acest lucru devine cuvântul zilei.

Permiteți-mi să spun, de asemenea, că apropierea de Uniunea Europeană va necesita o muncă din partea ambelor părți. În fiecare dintre țările dvs., știți că există domenii cheie de reformă care necesită îmbunătățiri rapide, aprofundate și sincere. Nu putem decât să aproximăm legislația, să aprofundăm cooperarea și să progresăm în activitatea comună dacă aceste reforme sunt pe deplin adoptate și puse în aplicare”, a declarat Josep Borrell.

De asemenea, demnitarul UE a reiterat faptul că UE va susține din punct de vedere politic și financiar țările Parteneriatului Estic, dar se așteaptă și din partea acestor țări – implementarea reformelor.

„Anul acesta este un an important pentru Parteneriatul estic. Împreună cu Comisia, suntem în curs de finalizare a agendei pentru perioada post 2020, care conține rezultate și obiective concrete.

Summitul Parteneriatului estic va avea loc în decembrie. Înțeleg că tuturor ne pare rău pentru faptul că a fost [anterior] amânat, așa cum s-a întâmplat și cu alte summituri. Dar în decembrie, când va avea loc acest summit, vom avea ocazia să punem în mișcare această nouă agendă și să convenim asupra unei viziuni comune pentru viitor”, a mai spus Borrell.

În context, înaltul reprezentant european și-a exprimat disponibilitatea de a vizita țările Parteneriatului Estic, printre care e și Republica Moldova, după ce se vor permite liberele deplasări în contextul reducerii pericolului pandemic.