Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Alte două persoane au depus mărturii împotriva lui Alexandr Stoianoglo. PA: Declarațiile confirmă învinuirea înaintată

25 Nov. 2021, 09:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
25 Nov. 2021, 09:13 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Procuratura Anticorupție oferă noi detalii din dosarul Stoianoglo. Într-un comunicat de presă, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Victor Furtună prezintă ultimele acțiuni de urmărire penală efectuate pe acest caz.

„Ținem cont în continuare de interesul social sporit asupra cauzei penale ce îl vizează pe Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, și menționăm că, în continuare activitatea de urmărire penală este predominată de principiul confidențialității și asigurării prezumției nevinovăției persoanei supusă investigațiilor penale. Totuși, luând în considerare curgerea unui anumit termen de la ultima comunicare despre acțiunile de urmărire penală efectuate și rezultatele obținute, aducem la cunoștința publicului că, în cadrul cauzei penale ce îl vizează pe Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, în toată această perioadă de timp, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală, care au drept scop stabilirea adevărului obiectiv, după cum urmează: au fost audiate 2 persoane în calitate de martori, declarațiile cărora în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată; a fost efectuată cercetarea la fața locului în biroul de serviciu a dlui Alexandr Stoianoglo, care a durat mai mult de 5 ore, în cadrul căreia au fost ridicate 3 agende, documente și înscrisuri de peste 2000 file; au fost examinate parțial agendele, actele și înscrisurile ridicate în rezultatul cercetării la fața locului; a fost efectuată cercetarea unui dispozitiv electronic de comunicare, cu participarea specialistului, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale; a fost efectuată expertiza inginero-tehnică a unui dispozitiv electronic de comunicare”, se arată în comunicat.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe data de 5 octombrie curent, iar când au expirat cele 72 de ore, a fost plasat în arest la domiciliu printr-o încheiere a Judecătoriei Chișinău.

Reținerea a avut loc după o ședință extraordinară a CSP, unde deputatul PAS Lilian Carp a depus o sesizare împotriva sa pe patru subiecte. CSP a desemnat un procuror pentru a investiga presupusele ilegalități și la scurt timp acesta deja a inițiat o urmărire penală, percheziții, rezultând în reținere.

Stoianoglo este învinuit că a permis acordarea indemnizației fostului procuror-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, în timp ce era urmărit penal; de faptul că a renunțat la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon și în baza anumitor proprietăți deținute de Svetlana Curdova, soția sa; dar și de semnarea raportului referitor la proiectul privind modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului prin care s-ar fi permis unor companii străine să efectueze spălări de bani în Republica Moldova.

Alexandr Stoianoglo nu-și recunoaște vina și a susținut că este o răzbunare din partea guvernării.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 11:18
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 11:18 // Actualitate //  Maria Timofti

Cele două minore, care au bătut cu cruzime o adolescentă de 16 ani, din sectorul Ciocana, și-au aflat sentința. Procurorul de caz a cerut patru și șase luni pentru cele două minore bătăușe, care și-au recunoscut vina. Șase luni de închisoare a primit una dintre fete, întrucât aceasta mai avea și alte antecedente penale. 

Decizia a fost luată la data de 3 decembrie, de către instanța de judecată din Chișinău a sectorului Buiucani.

Amintim că în seara zilei de 5 februarie 2021, o minoră a fost agresată de cinci tinere, în sectorul Ciocana. Fata a fost impusă să stea în genunchi, lângă un perete, și să le sărute mâinile. După aceasta, agresoarele au lovit fata cu piciorul în față. Celelalte au înjurat-o având un comportament neadecvat. În urma agresiunii, tânăra a stat internată în spital mai bine de o săptămână cu comoție cerebrală. Poliția atunci a identificat tinerele care au agresat-o pe minoră. Acestea aveau vârstele cuprinse între 12 și 14 ani.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală