Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

ANI deschide dulapurile lui Vlah! „Dragă Maia, marii corupți se ascund în anturajul propriu, nu în garderoba mea”

06 Iun. 2023, 17:11
 // Categoria: Politica // Autor:  Elena Putregai
06 Iun. 2023, 17:11 // Politica //  Elena Putregai

Inspectorul de integritate Cristina Prisacari efectuează verificarea prealabilă a unei sesizări în baza materialului apărut în presă despre garderoba scumpă bașcanei în exercițiu Irina Vlah. Despre asta a anunțat însăși Irina Vlah pe contul său de Facebook, aducând acuzații că verificarea are loc la indicația președintei Maia Sandu. Președinția nu a comentat deocamdată.

Inspectorul de integritate i-a solicitat Irinei Vlah să comunice dacă deține bunuri sub formă de metale și/sau pietre prețioase a căror valoare unitară depășește suma a 15 salarii medii lunare pe economie. În plus, i-a solicitat să comunice circumstanțele care au condiționat încheierea contractului de donație de acum 3 ani a unui bun imobil situat în sectorul Botanica al capitalei.

În următoarea ordine de idei, Cristina Prisacari de la ANI a avertizat-o pe Irina Vlah că neprezentarea sau prezentarea tardivă a informațiilor solicitate se sancționează.

Documentul datează din 5 iunie 2023.

„Nicio surpriză pentru mine! După ce a demolat prin egoism bolnăvicios și invidie dreapta politică moldovenească, Maia Grigorievna trece pe centru – stânga politică. Îi încurcă toți oponenții politici în calea spre al doilea mandat, pe care îl visează frenetic. I s-a dat pe gust puterea! Numai că puterea ei nu s-a dat pe gust cetățenilor pauperizați de tarifele lui Spînu și politicile promovate de M. Sandu. Așa o invitație (documentul de mai sus) am primit aseară în poșta electronică de la ANI. Schema Maiei Grigorievna de denigrare a oponenților politici funcționează ireproșabil: mai întâi presa afiliată cu așa – zise „investigații” făcute la comanda președintelui-dictator, ferma de troli, instituțiile de profil controlate, presa! Dragă Maia Grigorievna, ai confundat metodele de luptă politică specifice regimului democratic cu cele caracteristice regimul autoritar! MASURA, doamna președintă! Mai întâi, vezi „schemele” oamenilor din anturajul propriu. Acolo se ascund marii corupți, nu în „garderoba” Irinei Vlah!”, a comentat Irina Vlah pe contul ei de Facebook.

Amintim că, în luna mai, Nokta.md a realizat un material cu titlul: „Garderoba de elită a bașcanului Găgăuziei” în care susține că a găsit prețul hainelor și accesoriilor pe care le poartă Irina Vlah. „În 2022, a purtat haine, bijuterii și accesorii care costau mai mult decât salariul ei anual (296 mii de lei). Are peste 40 de sacouri diferite începând de la 200 de euro, bijuterii de 2.000 de dolari și cinci ceasuri elvețiene de sute și mii de euro, ochilari de 1.400 de euro”, au scris jurnaliștii.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală