Curs valutar
 • EUR
  19.9666
  0.8164%
 • USD
  18.6508
  0.1072%
 • RUB
  0.2422
  0%
 • RON
  4.0555
  0.7447%
 • UAH
  0.5050
  0.099%

ANTA „atacă” în continuare. Circa 45 de șoferi au rămas fără plăcuțele cu numerele de înmatriculare

20 Oct. 2021, 10:34
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
20 Oct. 2021, 10:34 // Societate //  Valentina Buză

Acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional inițiate de Agenția Națională Transport Auto continuă.

Astfel, în perioada 04 – 17 octombrie curent, operațiunile de monitorizare și control inopinat efectuate de către inspectorii ANTA în mai multe municipii au avut scop combaterea transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete, precum și controlul sarcinii pe osie și masei totale a vehiculelor destinate transportului de mărfuri.

Mai exat, este vorba despre municipiile Chișinău, Bălți și Cahul, în raioanele Orhei, Criuleni, Anenii Noi, Fălești, Rîșcani, Edineț, Dondușeni, Căușeni, Cimișlia, Comrat, Cahul, precum și în zonele de frontieră a punctelor de trecere a frontierei de stat Leușeni, Costești, Cahul și Giurgiulești.

„Sarcina de bază a inspectorilor a fost identificarea și documentarea persoanelor ce practică activitate ilicită în transportul rutier de persoane, mărfuri și colete, prestarea serviciilor de taxi pe trasee prestabilite pe direcții naționale și internaționale, deținerea actelor permisive de către operatorii de transport înregistrați în Registrul operatorilor de transport rutier (ROTR), care efectuează transport rutier de mărfuri și persoane pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată în nota informativă.

Totodată, în cadrul acțiunilor de control au fost identificate și documentate 46 persoane care prestau servicii ilicite contra cost de mărfuri și persoane, fără a fi înregistrați în ROTR sau fără a deține careva acte permisive pentru genul de activitate care îl desfășurau, fiind aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare.

„Pentru încălcarea prevederilor legislației în domeniul transportului rutier, au fost întocmite 247 procese-verbale cu privire la contravenție în baza art. 197, 200 și 224 ale Codului Contravențional nr.218/2008, fiind aplicate sancțiuni în mărime de 12622 unități convenționale (631100,00lei) și 45 procese verbale de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatelor de înmatriculare”.

De menționat că, pe parcursul săptămânii trecute, au fost organizate operațiuni inopinate pe întreg teritoriu al Republicii Moldova pentru depistarea și documentarea persoanelor ce efectuează transport rutier de mărfuri cu depășirea sarcinii pe osie și masei totale admise a vehiculelor.

În rezultat, au fost documentate 92 persoane fizice și juridice, fiind întocmite procese-verbale și aplicate amenzi în mărime de 6757,29 euro.

Realitatea Live

21 Mart. 2023, 12:26
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
21 Mart. 2023, 12:26 // Actualitate //  Valentina Buză

Zeci de transportatori au ieșit astăzi, în fața Inspectoratului General Securitate Publică (INSP) din Capitală pentru a-și expune nemulțumirea față de acțiunile ilegale ale Poliției.

Mai exact, ei acuză forțele de ordine de abuz și acțiuni ilegale în raport cu cei care au transportat oameni la recentele proteste de la Chișinău.

Ei planifică să prezinte numele ofițerilor care ar fi comis încălcări, calificând acțiunile persoanelor vizate pot fi calificate drept „infracțiuni”.

„Noi vom mai veni aici cu unități de transport. Vom pleca cu flashmoburi la ambasadele Uniunii Europene. Vom depune plângeri la Procuratură pe numele polițiștilor care au admis aceste abuzuri. Sunt abuzuri pe care dorim să fim examinate”, a declarat Șeful APOTA, Oleg Alexa.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală