Usturoiul nu are miros de trandafir, dar valoarea sa nutritivă este foarte mare încât nici nu-ți poți imagina.
Usturoiul conține substanțe azotate, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, acid sulfuric și fosforic, vitaminele C, D, B, peste 400 de componente minerale diferite, inclusiv antioxidanți, care au nenumărate valori pentru sănătate.
Suntem obișnuiți să-l folosim în diferite feluri de bucate, să-l mâncăm așa cum este sau să-l punem în diferite măști de păr.
Apa de usturoi conține compuși sulfurici care se răspândesc în tot corpul odată ce au pătruns în sistemul digestiv și își exercită efectele biologice pe care le au. Unul dintre cei mai cunoscuți compuși sulfurici este alicina, pe care usturoiul îl eliberează de îndată ce a fost tocat, zdrobit sau mestecat.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Pentru prepararea apei de usturoi ai nevoie de doi căţei de usturoi și 400 ml de apă. Se poate adăuga o lingură de suc de lămâie (15 ml) și o lingură miere (21 g).
Usturoiul se toacă mărunt sau se zdrobește și se adaugă în apă. Indicat este ca apa să fie purificată în cazul în care aceasta a fost luată de la chiuvetă. Se lasă la macersat pentru 24 de ore și se adaugă sucul de lămâie şi îndulciţi cu miere de albine.
Apa de usturoi băută dimineața
Se recomandă ca apa cu ustuoi să fie băută dimineața. pe stomacul gol. Cercetătorii au demonstrat că usturoiul reduce riscul de răceală și gripă precum și severitatea simptomelor.
Consumată dimineața, apa de usturoi este una dintre cele mai bune surse naturale de germaniu si seleniu. Apa de usturoi băută dimineața combate și infecții mai agresive, precum cele cu streptococi, în caz de scarlatină sau difterie.
Apa de usturoi băută dimineața poate avea un efect asupra celulelor canceroase, pe care le distruge din faza incipientă, întărind bariera naturală de protecție a organismului. Substanțele active din apa de usturoi încurajează celulele sănătoase din corp să găsească intrușii și să-i distrugă.
Apa cu usturoi conține compuși precum alicină și alinază. Acestea ajută la stimularea sistemului imunitar. Cercetătorii mexicani au demonstrate că alicina și alinaza au un impact benefic asupra imunității, deoarece stimulează celulele macrofage și limfocitele. În plus, apa cu usturoi ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene.
În plus, apa cu usturoi conține antioxidanți care ajută protejarea organismului în fața efectelor nocive pe care le pot avea radicalii liberi asupra creierului. Astfel se reduce riscul apariției demenței sau a bolii Alzheimer.