Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Apel către Maia Sandu de la „Uniunea Populară”. O acuză de unele chestiuni lansate și promovate pe larg de socialiști

15 Iun. 2021, 12:59
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
15 Iun. 2021, 12:59 // Actualitate //  Petru Beregoi

Ofițerii retrași și cei în rezervă, care fac parte din organelor de forță și cele armate din Republica Moldova înaintează o scrisoare publică către președintele Maia Sandu în care se declară îngrijorați „de situația acută socială, economică și politică internă”, care, în opinia lor, „poate duce la o destabilizare semnificativă a situației în țară”.

Scrisoarea deschisă a fost aprobată la ședința Consiliului mișcării patriotice „Salvăm Moldova!” și susținută de reprezentanții Consiliului Republican al Platformei Publice „Uniunea Populară”. Semnatari o îndeamnă pe Maia Sandu, în calitate de șef al statului și garant al Constituției Republicii Moldova, să ofere răspunsuri neechivoce la întrebările care îi îngrijorează.

În scrisoare se menționează că, potrivit informațiilor publicate în mass-media, structurile străine, atât de stat, cât și private, au obținut acces la informații secrete, inclusiv la cele care se încadrează în categoria de importanță specială. Aceștia întreabă, pe ce bază și cu ce drept li s-a dat acces la acest tip de informații. De ce, în calitate de șef al statului, nu ia toate măsurile posibile pentru ca aceste acțiuni, care pot fi considerate infracționale, să fie suprimate și să nu aibă loc în viitor?

De asemenea, semnatarii o întreabă pe Maia Sandu când vor fi adresate revendicări ambasadorului din SUA și i se va prezenta o notă oficială de protest în legătură cu intervenția sa în activitatea Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale și Comisiei Electorale Centrale. Ei consideră că acțiunile ambasadorului SUA în Moldova, Derek Hogan, precum și ale ambasadorului României în Moldova, Daniel Ioniță și șefului delegației UE în Moldova, Peter Michalco, sunt o presiune directă asupra autorităților unei țări suverane, amestec în treburile interne ale statului moldovenesc.

Potrivit semnatarilor, jucători externi intenționează prin orice mijloace să includă Moldova în „liderii” confruntării geopolitice, transformându-i pe toți în ostatici involuntari ai intereselor cuiva. Ei consideră că sunt create condițiile prealabile pentru pregătirea revoltelor de masă în Moldova, precum Maidan, cum s-a întâmplat în toate țările care au trecut sub control extern. Semnatarii au îndemnat-o pe Maia Sandu să prevină dezvoltarea unor astfel de scenarii în Moldova.

Precizăm că, PSRM a lansat în spațiul public mai multe acuzații în adresa președintei Maia Sandu precum că „ar fi permis străinilor acces la secretul de stat, iar unii ambasadori străini i-ar dicta cum să conducă țara”, lucruri promovate pe larg de către instituțiile de presă afiliate socialiștilor și chiar de deputați ai PSRM.

Platforma Publică „Uniunea Populară” a fost lansată la mijlocul lunii mai 2021.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:51
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
23 Sept. 2021, 14:51 // Politica //  Petru Cosoi

Replici tăioase în Parlamentul Republicii Moldova. Deputatul socialist Petru Burduja și fracțiunea din care face parte a primit un val de replici dure după ce alesul poporului ar fi încercat să facă o glumă care nu a “fost înghițită” de către majoritatea parlamentară.

Mai exact, în timpul votării unui proiect tehnic care se referă la salariile funcționarilor publici care au fost transferați, deputatul Petru Burduja a acordat o întrebare mai mult retorică. Ironia socialistului a fost pusă la punct în scurt timp de către Dan Perciun, Igor Grosu și Lilian Carp.

Încercările dumneavoastră de a specula politic subiectul ăsta este atât de patetic și lipsit de inspirație, și banal, încât măcar nici nu mai este amuzant, ridicol, dar continuați în ideea asta. Eu cred că puteți mai mult din punct de vedere a calității umorului și din punct de vedere politic. Ele sunt atât de primitive, a declarat Dan Perciun în timp ce prezenta raportul comisiei asupra proiectului de lege.

În apărarea lui Perciun a sărit și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Ieftin, Doamne ferește. Pentru dvs. după Bahamas 10 mii sunt un fleac. Dvs la un obed (n.r. prânz) mâncați de 10 mii. Lăsați că era primitivă e bună pentru unii. Sunt mai aproape de natură, a menționat Igor Grosu.

Cel care a dat lovitura a fost Lilian Carp. Deputatul le-a adus aminte și de membrii PSRM care au fost prinși cu droguri, și de membrii aceluiași partid care au fost prinși la Romanești în tip ce creșteau plante interzise, dar și de unii membrii care au apelat la căsătorii fictive pentru anumite trenuri de pământ.

Socialistul, prins cu o valiză de droguri în apartament, eliberat din penitenciar. A fost trimis în arest la domiciliu

Eu am impresia că unii, ceea ce confiscat Poliția de la un membru de la garda tânără, narcotice, și alea de la Romanești, care neamuri de partid, ieri… le dă unora și le fumează. Băieți, schimbați buruianul, băieți. Lăsați prostiile și cumva, un proiect pur tehnic să fie votat ca să nu rămână funcționarii care au fost transferați să-și primească salariu. Cu adevărat, specialiștii în buruiana și terenuri să nu mai facă atacuri. Uitați-vă în jurul vostru cu terenuri fictive, cu droguri și Bahamas.

PSRM – „incubator pentru cultivatorii de cânepă”. Încă un membru socialist, prins de poliție cu business de droguri

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române