Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Aproximativ 11% din populația țării s-a vaccinat. Câte persoane și-au administrat ambele doze

08 Iun. 2021, 11:19
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
08 Iun. 2021, 11:19 // Actualitate //  Valentina Buză

Crește numărul persoanelor din Republica Moldova, vaccinare împotriva noului coronavirus. Astfel, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 480 131 doze de antidot. Datele au fost prezentate de reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, potrivit ANSP, rata de vaccinare în țară este de aproximativ 11%.

„366 216 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, iar 114 114 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze”, au declarat responsabilii.

În același context, s-a menționat că Republica Moldova a recepționat până acum 931 900 doze de vaccinuri, iar 52% din dozele recepționate, au fost deja epuizate.

Cele mai multe doze de vaccinuri administrate sunt AstraZeneca, Sputnik și Pfizer.

„La moment, sunt deschise peste 520 de puncte de vaccinare în toată țara. Toate Centrele dispun de doze suficiente de vaccin împotriva COVID-19. La fel, în prezent, au loc discuții cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind adaptarea Certificatelor de Vaccinare, eliberate de instituțiile responsabile din Republica Moldova, la standardele Certificatului European de Vaccinare. De menționat că Certificatele de Vaccinare din Republica Moldova conțin toate variabilele necesare în acest sens, cu asigurarea tuturor datelor de protecție”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Amintim că, în Republica Moldova, campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent.

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 11:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Dec. 2021, 11:14 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Aeroportul Chișinău ar urma să revină în proprietatea statului, a declarat Eugen Cozonac, directorul Agenției Proprietății Publice, scrie Bani.md.

„Eu am o poziție pozitivă, cred că statul are anumite pârghii în acest dosar și avem mai multe informații și elemente cu privire la acest contract pe care deja le-am acționat în judecată, urmează să avem câteva decizii pentru a rezoluționa acest contract”, a menționat Cozonac într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Directorul APP susține că instituția pe care o conduce contestă faptul că partenerul public nu și-a onorat obligațiunile cu privire la investițiile care au fost stabilite în contract, putem lucra la rezilierea contractului și urmează în ianuarie să fie următoarea ședință a judecății pe rezilierea contractului.

Acordul de concesiune a Aeroportului Chișinău a fost semnat pe 30 august 2013, între Agenția Proprietății Publice și compania Avia Invest, fondată pe 2 august 2013, cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părți egale între societatea pe acțiuni Habarovski Aeroport și holdingul Kolomenski Zavod.

Ambii fondatori erau din Rusia și în spatele lor aparent se aflau două grupări oligarhice. La Kolomenskii Zavod coproprietar era Serghei Glinca, un prosper om de afaceri moldovean (locul 154 în topul Forbes 2013 al celor mai bogați ruși). Doar că deja pe 30 august 2013 acesta nu mai era asociat la Avia Invest, locul fiind luat de compania Komaksavia din Moscova,

În același timp, în șase ani de când a luat în concesiune Aeroportul, firma Avia Invest SRL și-a schimbat de câteva ori proprietarii.

Aerportul a trecut prin mâna mai multor acționari din zone off shore, ca într-un final beneficiar al acestui proiect să devină fugarul Ilan Șor, acuzat de delapidarea Bănci de Economii, Unibank și Banca Socială.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală