Curs valutar
 • EUR
  20.1160
  0.4653%
 • USD
  17.7288
  -0.0147%
 • RUB
  0.2376
  0.463%
 • RON
  4.0625
  0.4135%
 • UAH
  0.6533
  0.2602%

Arina Spătaru, supărată. „Legea este o mamă vitregă în raport cu candidatul neafiliat”. A depus actele de înregistrare

05 Oct. 2021, 14:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
05 Oct. 2021, 14:55 // Politica //  Petru Beregoi

Candidata neafiliată politic la funcția de primară a municipiului Bălți, ex-deputata, Arina Spătaru, a depus actele la circumscripția electorală pentru a fi înregistrată în cursa electorală.

Potrivit Arinei Spătaru, „legislația este o mamă vitregă” pentru candidații independenți, pentru că sunt impuși de legislație să colecteze peste 5 mii de semnături de la cetățeni, în susținerea acesteia.

„Noi trăim rău din cauza minciunii. Odată la patru ani în fața noastră vin candidați care ne promit marea și sarea, neștiind cum funcționează o primărie, ce înseamnă bugetul municipiului Bălți, cum pot fi gestionate finanțele publice. Oamenii îi votează și peste ceva timp promisiunile făcute devin praf. Eu știu cum funcționează o primărie. Voi meritați tot ce e mai bun și  experiența mea în calitate de deputat al Comisiei pentru administrație publică mi-a adăugat cunoștințe și expertiză în acest domeniu. Iar prin exemplele de bune practici în alte primarii de succes din Republica Moldova, am încrederea că și noi în Bălți putem avea o primărie pentru toți. Bălți merită tot ce e mai bun!”, a fost mesajul Arinei Spătari, după depunerea cererii de a candida la scrutin.

Amintim că, la 21 noiembrie curent, în 15 localități din țară se vor desfășura alegeri locale noi, inclusiv în municipiul Bălți.

Primul candidat, care a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa pentru șefia Primăriei Bălți a fost actualul deputat al PAS, Boris Marcoci. Un alt candidat care și-a anunțat intenția de a concura este și actualul primar interimar al „Capitalei de Nord a țării”, Nicolae Grigorișin.

De asemenea, se vehiculează că, din partea PSRM-PCRM, la scrutinul din 21 noiembrie, pentru șefia Primăriei Bălți va candida Alexandr Nesterovschi.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 22:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Nov. 2021, 22:18 // Politica //  Cristina Vlah

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, pleacă din funcție. Ea și-a luat rămas bun de la colegi, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, informează Realitatea.md.

„Azi se încheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

Am avut bunul prilej și marea onoare să conduc această deosebită instituție cu personalitate și caracter, cu staf mega calificat, formatori inteligenți, audienți cu-minți și Consiliu profesionist. Timp de 7 ani împreună am depus efort și suflet nu pentru o simplă schimbare, ci pentru o adevărată transformare ce a permis INJ-ului să facă un salt enorm.

Ne-am bucurat de sprijinul și girul partenerilor de dezvoltare, în special al Ambasadei SUA, UNDP și CoE, care au avut încredere în noi și ne-au apropiat de aceste rezultate frumoase.

Vă multumesc tuturor pentru că mi-ați permis să facem echipă comună. Vă urez tuturor curaj și împliniri în toate, iar bunului INJ – prosperitate în continuare”, scrie Diana Scobioală.

În acest sens, cei din Institutul Național al Justiției urmează să numească un nou director.

Realitatea.md menționează că noua funcție a Dianei Scobioală va fi cea de judecătoare la CEDO din partea țării noastre.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală