Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0.0259%
 • USD
  18.1428
  0.5402%
 • RUB
  0.1888
  1.1653%
 • RON
  3.8869
  0.0515%
 • UAH
  0.4912
  0.5293%

Arvuna de 25.000 de euro, oferită de soția lui Dodon pentru utilaje de bucătărie: Declarațiile semnatarului recipisei

25 Mai 2022, 12:37
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Victoria Laur
25 Mai 2022, 12:37 // Actualitate //  Victoria Laur

Arvuna de 25.000 de euro, oferită de Galina Dodon pentru utilaje de bucătărie, a fost recepționată de proprietarul Horecagrup SRL, Dumitru Stanchevici, informează Ziarul de Gardă. Omul de afaceri le-a spus jurnaliștilor că astfel s-a asigurat că nu va fi înșelat.

Acesta a menționat că inițial Galina Dodon nu s-a prezentat și nici măcar nu știa cine discută cu el. Acesta și-a dat seama că este vorba despre soția ex-președintelui abia în momentul când a semnat recipisa.

Specificațiile tehnice ale produselor au fost discutate cu fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. În același timp, după ce marfa a fost importată, suma i-a fost restituită soției politicianului, iar costul utilajului a fost plătit printr-un transfer bancar de către compania Arctic Nova SRL, înregistrată la Molovata și administrată de Merineanu.

„Domnul Igor Dodon nu a fost la noi niciodată. Până am semnat recipisa, nu am știut cu cine vorbesc. Nu cunoșteam cine este doamna. Nu s-a prezentat. La momentul discuției, ea a spus că ar fi vrut să nu piardă timp pentru precomenzi, ca să fie totul la timp. Este vorba despre niște unități pentru bucătărie profesională. Sunt produse specializate, ulterior vândute către persoana juridică care a făcut transferul, iar după asta a fost întoarsă arvuna”, le-a relatat jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă Stanchevici.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Fratele Galinei Dodon deține o pensiune pe malul Nistrului, în localitatea Molovata, raionul Dubăsari. Cumnatul și soția fostului președinte sunt originari de acolo.

Amintim că marți, 24 mai, la Igor Dodon și apropiații săi au fost desfășurate percheziții. Petru Merineanu a încercat să înghită unul dintre documente, care reprezenta dovadă a presupuselor ilegalități.

Fostul președinte este acuzat de trădare de Patrie, corupere pasivă, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală. Timp de opt ore, oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliul acestuia din sectorul Buiucani al capitalei și au găsit peste jumătate de milion de lei, zeci de mii de euro, mai multe obiecte de preț, dar și documente, printre ele numărându-se și recipisa.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 21:37
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Ursu Ana
22 Sept. 2023, 21:37 // Actualitate //  Ursu Ana

Sute de persoane din țară, dar și de peste hotare au vizitat Parlamentul cu ocazia Zilei Ușilor Deschise. Toate grupurile de vizitatori au fost ghidate de către deputați și de funcționari publici, care au povestit detalii interesante din activitatea legislativului, anunță Parlamentul.

Persoanele au avut oportunitatea să meargă în sălile unde se iau decizii importante pentru viitorul țării sau au loc întrevederi cu oficiali străini. Pentru a afla cele mai interesante detalii despre activitatea legislativă, ei au vizitat sala de ședințe plenare, sala Europa, Muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă.

„Facem tot posibilul ca Parlamentul să fie o instituție deschisă și accesibilă pentru cetățeni. Ziua Ușilor Deschise a fost organizată pentru cei care doresc să viziteze Parlamentul, să vadă ce reprezintă, ce se întâmplă aici, să pună întrebări deputaților și celor care lucrează în Parlament. Am avut fericita ocazie să discut cu un grup de elevi de la Căușeni și sunt sigur că vor merge acasă cu impresii frumoase”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Copii și tineri curioși, dornici de a cunoaște cât mai multe despre Parlament ne-au vizitat astăzi la Ziua Ușilor Deschise. Ne bucurăm că avem o generație tânără interesată de activitatea instituției parlamentare și de transformările din societate”, a menționat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Pe lângă turul ghidat propriu-zis, pentru vizitatori au fost amenajate două expoziții – una cu lucrările maestrului Zaharia Cușnir, un fotograf amator care a locuit în satul Roșietici, raionul Florești și alta cu desenele unor copii refugiați din Ucraina, care au redat în culori ce înseamnă pacea pentru ei.

în scuarul Parlamentului au fost amenajate spații pentru discuții cu deputații, cu activități interactive pentru copii și o zonă foto. Vizitatorii au primit materiale informative despre activitatea Parlamentului și au lăsat mesaje pentru deputați.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală