Andriana Brașoveanu, administratorul celor 40 de firme pe care acționa Bismobil Kitchen România, a fost arestată la domiciliu pentru 30 de zile. Aceasta, alături de Mihail Șaran, și alți parteneri, a păgubit sute de români cu mobilă de bucătărie scumpă, dar care nu a mai fost livrată niciodată. Prejudiciul în România este de peste 4 milioane de lei, scrie presa română.
Tribunalul Iași a decis ca măsura preventivă a arestului la domiciliu, să fie aplicată pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29 martie până la data de 27 aprilie 2023, inclusiv, „constând în obligația impusă inculpatei de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza și de a se supune obligațiilor stabilite de acesta. În baza dispozițiilor art.227 alin.1 teza finala Cod procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatei, dacă nu este reținută sau arestată în altă cauză, în vederea deplasării la adresa unde va executa arestul la domiciliu”.
Procurorii au cerut arestarea preventivă a Andrianei Brașoveanu, dar instanța a respins acest lucru și a dispus arestul la domiciliu. Pe lângă interdicția de a părăsi domiciliul, acesteia i s-a interzis să ia legătura cu mai multe persoane implicate în dosar.
Tribunalul Iași a dispus acest lucru în urma perchezițiilor pe care le-au făcut în 28 martie 2023, în toată țara. S-au făcut 42 de percheziții, câte firme au deschis în România Andriana Brașoveanu, Mihail Șaran și partenerii lor locali. La Cluj, a fost deschisă o firmă-LSS Partner BK SRL– alături de Lorand Soares Szasz, expert în creșterea accelerată a IMM -urilor (întreprinderi mici și mijlocii), iar procurorii au făcut percheziții.
Cum au fost înșelați zeci de români cu mobilier de bucătărie exclusivist
Cetățenii moldoveni Mihail Șaran, asociat unic la SC Bismobil Kitchen SRL (firma „mamă”) și Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care lucrează brandul Bismobil Kitchen, au pus la punct schema perfectă.
Bismobil Kitchen a înfiintat cât mai multe firme pe care făcea contracte, peste 40 de SRL-uri (toate cu același administrator – Andriana Brașoveanu). În fiecare oraș a făcut contract pe altă firmă și în felul ăsta, oamenii au fiecare contract cu altă firmă din șirul de peste 40, fiecare cu capital cât de mic posibil, de 200 de lei, în general. Fiind atât de multe firme, acum e foarte greu să îi găsești pe toți și să stabilești, că, de fapt, principalii vinovați de situație sunt aceleași persoane. În caz de faliment, clienții nu prea mai au ce recupera.
La Cluj-Napoca, cei doi au fost asociați cu Lorand Soares Szasz, autoproclamat expert în „cresterea accelerată a IMM-urilor”. Sfaturile de afaceri au dat greș în acest caz, pentru că în 21 noiembrie 2022 showroom-ul s-a închis, iar tot atunci Lorand Soares Szasz a ieșit din firma care a înșelat mulți clujeni, care așteptau mobilele de bucătărie și nu au fost livrate nici astăzi. Szasz spune că este nevinovat și că nu știa de problemele firmei. Cert este că a ieșit din firma chiar în ziua închiderii showroom.
Procurorii din Iași au făcut percheziții în 28 martie, la 42 de locații din toată țara, inclusiv la Cluj: Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în municipiul București (8).
Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei.
Tribunalul Iași a aprobat cererea de arestare a Andrianei Brașoveanu, care a fost plasată în arest la domiciliu.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Conform procurorilor, decizia este irevocabila. Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire măsurii de arest preventiv în privința lui.