Curs valutar
 • EUR
  21.5040
  -0.0939%
 • USD
  17.6965
  0.0458%
 • RUB
  0.2471
  0.8499%
 • RON
  4.3712
  -0.032%
 • UAH
  0.6549
  0.3817%

Au „pregătit” actele pentru a munci „legal” în străinătate, însă nu le-a mers. Bărbații, identificați de oamenii legii

07 Iun. 2021, 15:32
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
07 Iun. 2021, 15:32 // Societate //  Valentina Buză

Acte cu semne rezonabile de falsificare au fost depistate asupra a doi moldoveni. Aceștia doreau să se legitimeze în calitate de cetățeni ai României, însă planurile le-au fost dejucate de către polițiștii de frontieră. Incidentele s-au înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute în punctele de trecere Sculeni și Leușeni.

„În primul caz este cercetat un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Telenești. Acesta se deplasa ca pasager al cursei Moldova – Franța ce tranzita prin PTF Sculeni. La controlul de frontieră, conaționalul s-a legitimat în baza pașaportului. Iar la solicitarea polițistului de frontieră de a prezenta toate actele pe care le deține, tânărul a scos o carte de identitate cu însemnele autorității competente din România. În timpul verificărilor cu tehnica din dotare s-a observat că lipsesc anumite elemente de protecție”, spune poliția.

Totodată, o altă carte de identitate românească cu semne vizibile de falsificare a fost depistată printre obiectele personale ale unui bărbat de 34 de ani. În timpul discuțiilor, polițiștii de frontieră au avut unele suspiciuni asupra declarațiilor privind scopul călătoriei și s-a dispus efectuarea unui control suplimentar.

„Originar din raionul Strășeni, moldoveanul își dorea să ajungă pe teritorul Uniunii Europene, unde deținerea unui astfel de document i-ar fi permis să se afle o perioadă mai îndelungată”.

Audiați, bărbații au declarat că și-au perfectat actele pentru a se putea angaja la muncă în străinătate. Ambele acte au fost perfecate cu ajutorul unor intermediari contra sumelor de 150 euro, în primul caz, și în cel de-al doilea caz – 100 de euro.

Pe numele celor doi conaționali s-au întocmit procese verbale, iar actele au fost transmise către expertiză.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 20:24
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Cristina Vlah
14 Iun. 2021, 20:24 // Alegeri //  Cristina Vlah

Experții în domeniul monitoringului electoral sunt de părere că deschiderea celor trei secții de votare în stânga Nistrului sunt doar o testare a modului, în care vor avea loc alegerile din 11 iulie în acele regiuni, informează Realitatea.md.

O asemenea opinie a fost exprimată de către expertul Watchdog, Valeriu Pașa, care afirmă că miza ar fi obținerea câtor mai multe voturi pentru PSRM. „Aceste trei secții vor fi doar o testare, pentru că la următorul scrutin pot fi acolo deschise 90 de secții de votare. Și asta ei un pic au împins limita de jos. Miza majoră este aducerea organizată a alegătorilor”, a declarat Valeriu Pașa în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Acest lucru este susținut și de către directoarea programului Societate Civilă și Democrație din cadrul CRJM, Sorina Macrinici. Ea consideră că CEC în mod intenționat nu dorește să adopte o decizie, care ar pedepsi mai dur aducerea organizată a alegătorilor și asta pentru că CEC ar fi influențat politic.

Valeriu Pașa a mai adăugat că din acest lucru va avea de beneficiat PSRM, pentru că ministrul interimar de interne, Pavel Voicu, ar fi activat în sectoarele de poliție din acele localități și ar cunoaște multe lucruri din interior. „Pavel Voicu este în strânsă legătură cu PSRM și asta le va aduce câteva mii de voturi în plus”, a menționat Pașa.

Amintim, că pentru alegerile din 11 iulie CEC a decis să deschidă trei secții de votare: 1 în comuna Corjova din raionul Dubăsari; și 2 în municipiul Bender, zone care sunt mai puțin controlate de autoritățile de la Chișinău. În același timp, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului s-a decis organizarea a 44 secții de votare, doar că acestea vor fi situate pe teritoriul controlat de organele de drept constituționale ale țării noastre.

 
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU