Reprezentanții Centrului Național Anticorupție au publicat câteva înregistrări audio în contextul schemei de corupție descoperită care vizează eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID fără ca oamenii să fie fizic imunizați. În înregistrarea audio „apar” câțiva intermediari și posibili clienți care voiau să fie vaccinați fictiv de medici.
Precizăm că CNA a reținut trei intermediari în acest sens.
PRECIZARE: Înregistrarea audio conține, pe alocuri, un limbaj licențios!
„– Ei, dă-l în p*lă, chiar 270? Poate faci cumva mai ieftin, nu fi chiar așa de bogat! – Eu până acum tot așa făceam cu 270, la început câștigam 100 euro, pe urmă s-a scumpit și am început a câștiga numai 80 de euro, prețul cac bî rămâne tot același, de-amu doctorul cere mai mult, îngelegi? Și de-amu a ajuns la aceea că eu practiceschi nu am nimic, am 20 euro de pe toată hu*neaua asta.
– Da n-ai pe cineva cine vrea vaccină fără injecții? – Nu, parcă nu până când. – Dacă vdrug ai să ai pe cineva, mă suni, 270 euro, asta prețul standard dacă poți să mai pui acolo, să zicem un 300 -320(euro), să faci și tu acolo un 30 – 20 euro. – Asta încă-i ieftin, în oraș de-amu cer 400 – 500. – Adică foia tot oficial bătută în gov.md, nu-i xerox, nu-i hu*balăli de aestea. Adica o fost și s-o vaccinat, prosta omul îmi dă buletinul, numărul lui de telefon, și eu într-o săptămână de zile vin cu foaia bătută în baza de date.
– Eu fac crasiva, fac… eu…am canal cu 200 evra. Eu de obicei strâng 270, îmi fac 70 ai mei și ..– Îhî, nu hu*oznaet. – Mie nu-mi trebuie omul, nimic. Îmi trebuie numai buletinul lui, fotca și-mi trebuie banul și gata, și numărul de telefon, dacă vdrug îl sună și îl întreabă bl*a mă simt tot zaibisi, nu am… și vseo”.
Amintim că, potrivit CNA, trei intermediari au fost reținuți în cadrul unui dosar complex ce vizează acțiuni de pretindere și primire de mită pentru eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID.
Cauza penală, inițiată pe trafic de influență, cuprinde zeci de episoade și a fost pornită în urma unor informații operative care au condus la identificarea întregii scheme de corupție, anunță CNA.
Aceștia sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la 7 ani de detenție sau amendă pe până la 200 000 de lei.