Curs valutar
 • EUR
  20.0807
  0.0951%
 • USD
  17.2961
  -0.3191%
 • RUB
  0.2428
  0.5354%
 • RON
  4.0580
  0.1281%
 • UAH
  0.6566
  -0.3198%

Azi e ziua de naștere a lui Ceban! A invitat jurnaliștii la stația de epurare. Ce scrie în horoscop la el despre noroc

30 Iun. 2021, 11:34
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
30 Iun. 2021, 11:34 // Life //  Realitatea.md

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, s-a născut pe 30 iunie 1980, ceea ce înseamnă că azi împlinește 41 de ani. Chiar și de ziua sa de naștere, acesta se află la locul de muncă. A fost prezent de dimineață la inaugurarea rutei de troleibuz nr. 38, care va circula pe strada Albișoara din capitală, unde a susținut o conferință de presă, în urma căreia a invitat jurnaliștii la stația de epurare.

La conferința de presă, nu s-a vorbit propriu-zis despre ziua sa de naștere. Fiindcă a picat în timpul săptămânii, se pare că pentru primar va fi o zi lucrătoare.

„Cine vrea poate să meargă la 12:00 la stația de epurare”, s-a adresat Ion Ceban către jurnaliști la sfârșitul conferinței de presă susținute despre noua rută de troleibuz.

Ca un fapt divers, primarul este zodia rac, iar horoscopul promite că nativii din această zodie vor avea o zi foarte bună. „Ai sentimentul că orice este posibil acum pentru tine. Ți se lărgește orizontul, se schimbă percepții, scapi de niște clișee de comunicare și de convingeri rigide, iar asta contribuie mult la îmbunătățirea stării tale de spirit”, spun astrologii.

„Începi să înțelegi și să accepți că nu există noroc și că acesta este, de fapt, lucrarea fiecăruia. Totuși, în ce privește zona materială, nu e indicat să te lași dus de val și să faci alegeri pripite, întrucât aici încă e nevoie de răbdare și timp să se așeze lucrurile”, mai scrie în horoscop.

Realitatea.md îi urează la mulți de ziua sa de naștere.

Realitatea Live

18 Oct. 2021, 21:36
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
18 Oct. 2021, 21:36 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu unele explicații despre problemele din cadrul negocierilor cu concernul rus Gazprom, informează Realitatea.md. Potrivit lui Ceban, deocamdată nu se negocia un nou contract dintre Moldovagaz și Gazprom, ci prelungirea celui deja existent, doar că pentru o perioadă de 3 ani.

„Am mizat pentru prelungirea pe 3 ani și menținerea formulei actuale de calcul al prețului, precum și condițiile de plată. Acestea  sunt propunerile, pe care le-am expediat către Gazprom. Dar sunt întrebări mai complexe, legate de datoria transnistreană, implementarea Pachetului Energetic III…

În septembrie noi am prezentat un nou contract, cu o formulă hibrid de calcul – adică în primul trimestru (ianuarie-martie) și ultimul trimestru (al IV-lea) să fie calculat prețul reieșind din indexarea la petrol, dar din aprilie până în septembrie nu se va aplica formula Spot, ci coridorul de preț, care este folosit în contractele Gazpromului cu distribuitorii de gaze din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria”, a declarat Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Potrivit președintelui Moldovagaz, problema principală ar constitui-o nu prețul pentru gazele livrate, ci volumul necesar. Asta pentru că Gazprom nu ar fi rezervat suficiente capacități de gaze pentru țara noastră.

„Astăzi nu ne axăm pe preț, ci pe volumul necesar. Problema e mult mai complexă. Astăzi avem un deficit mare de gaze nu doar în Europa, ci în toată lumea. Pentru Europa deficitul a fost provocat de țările precum Qatar, care au direcționat fluxurile de gaze în alte părți și deficitul european urma să fie acoperit de către Gazprom. La moment, lupta merge pentru volume de gaze și trebuie să asigurăm toți consumatorii cu gaze”, a mai spus Ceban.

În același timp, președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz a dat asigurări că pentru luna curentă, octombrie, există suficiente cantitați de gaze pentru consumatorii casnici și pentru instituțiile de utilitate publică. „Pentru luna octombrie noi rezerve avem pentru consumatorii protejați, adică pentru consumatorii din serviciul public și consumatorii casnici. Dar noi căutăm rezerve pentru suplinirea cantităților și pentru agenții economici”, a mai spus Vadim Ceban.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie