Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Bălțeni în excursie la OrheiLand! „Dacă Marina Tauber ar fi primar, și la Bălți ar fi la fel de frumos ca la Orhei”

08 Ian. 2022, 14:36
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
08 Ian. 2022, 14:36 // Politica //  Realitatea.md

Zeci de bălțeni au vizitat parcul OrheiLand, în timpul sărbătorilor de iarnă. Asta după ce deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, fost candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți, exclus abuziv din cursa electorală, i-a invitat să facă excursii în cel mai mare parc de distracții din țară, care este un loc de basm și un model de dezvoltare a Republicii Moldova. Bălțenii susțin că au rămas impresionați de cele văzute și vor ca un astfel de parc să fie construit și în capitala de nord a țării.

Deputatul și vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, i-au întâmpinat pe bălțeni și le-au urat bun venit și distracție plăcută în parcul creat pentru toate familiile din țară.

„Împreună cu ai mei colegi, Pavel Verejanu și Dinu Țurcanu, monitorizam personal situația de la OrheiLand, așa cum facem, de obicei, la indicația liderului nostru, Ilan Șor, pentru a ne asigura că totul este în regulă, că este curat, pentru a verifica dacă se respectă măsurile anti-COVID etc. În timp ce ne aflam aici, am întâlnit mai mulți locuitori din diverse orașe ale țării, inclusiv din municipiul Bălți. Suntem foarte bucuroși că au venit la OrheiLand. Sunt convinsă că ei și nu doar ei vor petrece mai multe sărbători și vacanțe aici. Recent, i-am invitat în special pe bălțeni aici, deoarece avem o responsabilitate față de ei. De facto, sunt primarul lor. Ne bucurăm că le suntem alături, așa cum le-am promis, și că suntem parte din viața lor oferindu-le posibilitatea să petreacă timpul liber în condiții prielnice, acces gratuit în acest parc. De aceea, le doresc să se bucure de feeria sărbătorilor de iarnă și de la mic la mare să se distreze pe cinste”, a declarat Marina Tauber.

În context, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, s-a arătat bucuros că OrheiLand este vizitat atât de copii, cât și de adulți din toate regiunile țării.

„Suntem nespus de bucuroși să fim gazda unor astfel de evenimente, pentru că ne place să vedem fericirea și zâmbetele pe chipurile copiilor. Vrem ca toți copiii să petreacă mai mult timp liber cu părinții și să se bucure de tot ceea ce a fost creat aici, special pentru ei”, a menționat edilul.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat următoarele:

„Orașul Bălți este un frate mai mare al orașului Orhei. Suntem foarte bucuroși să vă avem prezenți astăzi aici. Sperăm că, în curând, vom putea construi un asemenea parc și la Bălți. Suntem convinși că o să vă placă. Totodată, vă felicit cu ocazia sărbătorilor de iarnă. La mulți ani!”.

Locuitorii municipiului Bălți au menționat că sunt încântați de ceea ce au văzut la OrheiLand.

„Sunt pentru prima oară aici. Am venit din curiozitate și tot ce am văzut până acum, îmi place. În țara noastră nu există astfel de locuri de distracție, gândite pentru oameni. Dacă a fost posibil să fie construit așa ceva la Orhei, mi-aș fi dorit să existe în toată țara”, a spus o locuitoare a municipiului Bălți.

„Odată ce intri pe porțile acestui parc, imediat simți feeria sărbătorilor. Îi mulțumesc Marinei Tauber pentru invitație, aici, la OrheiLand. Noi vom continua să luptăm pentru ea. Dacă ea va deveni primar la Bălți, vom avea de toate”, a spus o vizitatoare a parcului OrheiLand.

„La Bălți nu prea avem unde să ne distrăm. Aici există o diversitate mare de echipamente de distracție: Roller Coaster, labirintul, căsuța inversată… Sunt foarte multe. Este și mâncare, floricele de porumb. Este un parc foarte frumos!”, a menționat Bogdan, un copil din Bălți.

„Suntem foarte binedispuși și bucuroși! Am auzit de Orhei, dar am venit pentru prima oară aici. Chiar e frumos! E cel mai frumos oraș din țară. Și drumurile care duc până aici sunt foarte bune, chiar am acordat atenție la acest aspect. Tare îmi pare rău că Marina Tauber nu este primarul nostru. Sunt convinsă că și la Bălți ar fi fost la fel ca la Orhei. Am venit la Orhei împreună cu nepoții, ca să-i distrăm. La Bălți, nu prea avem unde nici măcar cu bani să-i distrăm”, a afirmat o bunicuță din Bălți.

„E super! Aici se simte cu adevărat atmosfera de sărbătoare, chiar dacă nu este zăpadă. Am venit de la Bălți, împreună cu iubita mea, și este minunat. Star Tower-ul este cel mai fain carusel pe care l-am văzut în viața mea”, a spus un tânăr.

Și vizitatorii veniți din alte localități din țară susțin că au rămas impresionați de atmosfera de sărbătoare, de la OrheiLand.

„Am venit de la Hîncești. Am foarte mari emoții. Este foarte frumos aici! Sunt pentru a treia oară la OrheiLand și de la an la an e mai frumos, sunt mai multe echipamente de distracție. Cu siguranță, vom mai veni aici, inclusiv noaptea, deoarece e și mai frumos”, a spus o adolescentă.

Startul sezonului de iarnă a fost dat la OrheiLand în data de 25 decembrie, de Crăciunul pe stil nou. Tot atunci, a fost inaugurat cel mai mare Târg de Crăciun din țară, care a atras aproximativ 25 de mii de oameni. De atunci și până în prezent, parcul are, zilnic, în jur de 6000 de vizitatori. În această perioadă, OrheiLand activează între orele 10:00 și 20:00.

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 22:49
 // Categoria: Societate // Autor:  Ursu Ana
26 Sept. 2023, 22:49 // Societate //  Ursu Ana

Șefa statului Maia Sandu a vizitat astăzi mai multe localități din țară. Președinta a mers în satele Țipala, Răzeni, Cărbuna din raionul Ialoveni, unde a discutat cu câteva sute de oameni despre cum se dezvoltă localitățile și ce înseamnă pentru ei să aducem Uniunea Europeană acasă, anunță președinția.

„La Țipala localnicii erau bucuroși că se pot aduna din nou la Casa de Cultură, renovată prin programul „Satul European”. Cu oamenii din Răzeni am discutat despre importanța de a continua investițiile în proiecte care modernizează localitatea, precum termoizolarea liceului și renovarea primăriei, care se află acum în proces de lucru”, a declarant șefa statului.

Șefa statului a avut o întâlnire călduroasă cu oamenii din Cărbuna și a apreciat eforturile localnicilor în implementarea proiectelor.

„M-am bucurat să descopăr o comunitate puternică, ce și-a unit eforturile cu moldoveni din diasporă, administrația centrală și locală pentru a asigura iluminarea localității prin instalarea unui parc fotovoltaic. Angajamentul nostru este să asigurăm condiții de viață mai bune în fiecare localitate, ca satele și orașele noastre să arate ca în Uniunea Europeană, iar oamenii să se simtă bine acasă”, a mai precizat Maia Sandu.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală