Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Big Brother is Watching You! Google adună datele de geolocalizare ale utilizatorilor, în ciuda interdicției din setări

31 Mai 2021, 10:16
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
31 Mai 2021, 10:16 // Sci-tech //  Realitatea.md

Google continuă să colecteze date despre locația utilizatorilor săi, chiar dacă funcția de geolocalizare și distribuție a locației sale este dezactivată în setări.

Acest lucru a fost raportat de către Business Insider cu referire la câteva documentele publicate pe pagina Procuraturii din Arizona. În plus, compania face dificilă găsirea setărilor de căutare private și a presat producătorii de smartphone-uri să ascundă astfel de setări, scrie sursa citată.

Documentele publicate pe site-ul biroului procurorului din Arizona fac parte din baza dovezilor procesului împotriva companiei intentat anul trecut. Procuratura statului acuză Google că a colectat ilegal date de geolocalizare de la utilizatori, chiar dacă aceștia doresc să le ascundă.

Săptămâna trecută, un judecător a ordonat site-ului să publice noi documente ca răspuns la o cerere din partea grupurilor comerciale Digital Content Next și News Media Alliance, care spun că este în interesul public să știe că Google își folosește resursele legale pentru a acoperi investigarea practicilor sale de colectare a datelor.

Documentele indică modul în care Google a ascuns mecanismul de colectare a datelor, creând confuzii nu numai utilizatorii săi, ci și angajaților

Fostul vicepreședinte al companiei, Jack Mansel, a recunoscut sub jurământ că singura modalitate de a-și ascunde geolocalizarea de la Google este dacă utilizatorul indică locații aleatorii.

Google folosește mai multe instrumente pentru a colecta informații, în conformitate cu documentele, inclusiv WI-FI și aplicațiile unor companii terțe care nu sunt afiliate cu Google, forțând utilizatorii să indice geolocalizarea lor pentru a utiliza acești termeni.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 15:25
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
17 Sept. 2021, 15:25 // Politica //  Petru Beregoi

Cei șase noi membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) au ales în cadrul ședinței de astăzi președintele instituției. Este vorba de Angelica Caraman, reprezentantă a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Referitor la alegerea vicepreședintelui CEC și a secretarului, membrii Comisiei au anulat pentru o altă dată examinarea acestui subiect, cel târziu peste 15 zile, pentru a putea fi numiți în funcție și reprezentanții opoziției parlamentare, ca să participe la ședința de numire a acestora.

Amintim că, noua componență a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost numită și confirmată în funcție de către plenul Parlamentului ieri, 16 septembrie, în cadrul ședinței plenare. Tot ieri, cei șase membri au depus jurământul în fața deputaților.

Noua componență a CEC este alcătuită din următorii membri: Berlinschii Alexandr, Caraman Angelica, Gurduza Sergiu, Lupașco Ludmila, Musteața Alexandru și Postica Pavel, candidați propuși de majoritatea parlamentară PAS și președinta țării, Maia Sandu.

Candidații opoziției nu s-au prezentat la ședința de ieri a Parlamentului pentru a putea fi numiți în funcție, întrucât însăși Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a refuzat să participe la ședința plenului.

Unicul candidat al opoziției, reprezentant al Partidului Șor, prezent la ședința de ieri a Parlamentului, Vadim Banaru, nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea deputaților pentru a putea fi numit în funcție.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române