Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Breaking News! Alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău

27 Aug. 2021, 20:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
27 Aug. 2021, 20:51 // Societate //  Cristina Vlah

UPDATE:  La bord încă nu urcaseră pasagerii. Aeronava e parcată pe AIC și e izolată până se finisează verificările. Poliția de Frontieră confirmă alerta cu bombă: la data de 27 august 2021, ora 19:35, a parvenit apelul la serviciul dispecerat al sectorului PF AIC, de la conducătorul de zboruri al Aeroportului Internațional Chișinău. Poliția de Frontieră acționează conform protocoalelor (explozibil la bordul aeronavei „Airbuss 321” cursa Chișinău – Istanbul). Serviciile abilitate au fost anunțate. Circumstanțele se stabilesc.

O informație privind o alertă cu bombă a fost lansată astăzi seara în spațiul online, de la Aeroportul Internațional Chișinău, informează Realitatea.md.

„Este vorba despre o alertă cu bombă la bordul navei de pe cursa Chișinău-Istanbul, operată de compania Air Moldova”, se menționează într-un mesaj publicat de Runway 09 Aviation.

Deocadată se verifică dacă această alertă este una falsă sau nu.

Autoritatea Aeronautică Civilă a fost informată despre alerta cu bombă parvenită la call-centrul Aeroportului. „Autoritatea Aeronautică Civilă a fost informată despre alerta cu bombă parvenita la call centrul Aeroportului. A fost sesizată poliția și specialistii Serviciului Bombteh. Se efectuează verificari pe cursa respectivă”, a declarat Irina Bodolina, responsabilă de comunicare din cadrul Autorității Aeronautice din Moldova.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 09:55
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Dec. 2021, 09:55 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

În lacrimi și speriată de moarte. Așa a dat buzna o minoră într-o farmacie din Capitală. Fata de 12 de ani a povestit farmacistei că ar fi fost urmărită de un bărbat necunoscut din stația de troleibuz până în farmacie, iar ultima a activat butonul de alarmă. La scurt timp, individul care a intrat agresiv în farmacie a fost imobilizat de agenții de securitate. Bărbatul „mort” beat nu a putut spune clar de ce urmărea copila și continua să aibă un comportament inadecvat.

Potrivit poliției, cazul a avut loc joi, 2 decembrie, la ora 19:35 în sectorul Buiucani al Capitalei.

„IP Buiucani a fost sesizat de către o agentie de pază să intervină la documentarea unui caz care a avut loc într-o farmacie pe str. Ion Creangă. La fața locului imediat s-au deplasat angajații IP Buiucani pentru documentare. Ajunți, polițiștii au stabilit cp o minoră de 12 ani s-a speriat de un bărbat care s-a devedit a fi în vârstă de 31 de ani și a intrat într-o farmacie. Din discuțiile cu minora, în prezența unui matur, copila a spus că în timp ce se deplasa cu troleibuzul a văzut cum bărbatul se certa cu o doamnă și s-a speriat, iar când a coborât a observat că acesta a coborât după ea, ceea ce a făcut-o să intre în farmacie. Acesta a intrat și el în farmacie. Farmacista văzând asta a chemat paza particulară. Bărbatul nu a agresat-o, nici nu s-a atins de fetiță, doar cât aceasta s-a speriat. Cazul a fost înregistrat, iar bărbatului i-a fost întocmit proces verbal în baza articolului 354 huliganism nu prea grav și articolul 47/1 Cod Contravențional”, anunță oamenii legii.

Individul s-a ales cu o amendă de 3 500 de lei.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală