Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Britney Spears, după ce de 13 ani este captivă: Îmi doresc viața înapoi

24 Iun. 2021, 09:03
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 09:03 // Life //  Realitatea.md

După aproape 13 ani de tăcere în conservatorul care îi controlează viața și banii, Britney Spears i-a spus miercuri unui judecător că vrea să pună capăt cazului „abuziv” care a făcut-o să se simtă demoralizată și înrobită. Vorbind pentru prima dată în ședință publică, Spears l-a condamnat pe tatăl ei și pe alții care controlează conservatorul. Vedeta susține că în tot acest timp, a fost obligată contrar voinței să administreze pastile de contracepție și a fost împiedicată să se căsătorească, să conceapă un alt copil.

„Această conservatorie îmi face mult mai mult rău decât bine”, a spus Spears, în vârstă de 39 de ani. „Merit să am o viață”.

În discursul său scris pe o foaie, cântăreața a vorbit repede în decursul a 20 de minute, în timp ce părinții, fanii și jurnaliștii ascultau un flux audio. Multe dintre detaliile dezvăluite de Spears au fost atent păzite de instanță de ani de zile.

Spears i-a spus judecătorului Curții Superioare din Los Angeles, Brenda Penny, că „vreau să pun capăt acestui conservatoriu fără să fiu evaluată”.

Penny i-a mulțumit vedetei pop pentru cuvintele ei „curajoase”, dar nu a pronunțat nicio hotărâre. Se admite că va urma un proces legal lung înainte de a fi luată orice decizie cu privire la încetarea conservatorului.

Spears a spus că vrea să se căsătorească cu iubitul ei Sam Asghari și să aibă un copil cu el, dar nu are voie nici măcar să conducă cu el.

„Tot ce vreau este să dețin banii mei și să se termine acest lucru și ca prietenul meu să mă poată conduce cu mașina lui”, a spus Spears.

„Cred cu adevărat că această conservatorie este abuzivă”, a spus Spears, adăugând într-un alt punct: „Îmi doresc viața înapoi”.

În momentul în care un reprezentant al conservatorului a spus că audierea și stenograma ar trebui păstrate sigilate, Spears a strigat, spunând că cuvintele ei ar trebui să fie publice.

„Au făcut o treabă bună exploatându-mi viața”, a spus Spears, „așa că simt că ar trebui să fie o ședință de judecată deschisă și ar trebui să asculte și să audă ce am de spus”.

„Nu sunt aici pentru a fi sclavul cuiva”, a spus Spears. „Pot să spun nu unei mișcări de dans”.

Ea l-a acuzat pe tatăl ei că și-a savurat puterea asupra ei, așa cum a arătat-o ​​când a eșuat o serie de teste psihologice în 2019 și a forțat-o să intre într-un spital de boli mintale.

„Am plâns la telefon timp de o oră, timp în care el a savurat fiecare minut”, a spus Spears.

Spears a mai spus că mai multe asistente o urmăresc adesea la fiecare mișcare, nici măcar nu o lasă să-și schimbe hainele în privat.

Vivian Thoreen, avocatul tatălui lui Spears, James Spears, a făcut o scurtă declarație în numele său după ce a discutat cu el în timpul unei vacanțe.

„Îi pare rău că și-a văzut fiica suferind atât de mult”, a spus Thoreen. „Domnul Spears își iubește fiica și îi este foarte dor de ea”.

James Spears este co-conservator al finanțelor fiicei sale și, de asemenea, a controlat deciziile ei de viață pentru cea mai mare parte în ultimii 13 ani. În prezent, el este co-conservator al finanțelor ei.

Britney Spears a declarat că tăcerea publică de ani de zile a creat în mod fals impresia că a aprobat circumstanțele sale.

„Am mințit și am spus lumii întregi: Sunt bine, sunt fericită, a spus ea. „Am fost în negare, am fost șocată. Sunt traumatizată”

Peste 100 de fani ai așa-numitei mișcări #FreeBritney s-au adunat în fața tribunalului înainte de ședință, ținând pancarte pe care scria „Britney Free Now!” și „Pleacă din viața lui Britney!”

Spears a spus că nu s-a simțit auzită în niciuna dintre aparițiile sale anterioare în fața instanței, toate fiind sigilate de public.

Spears a spus că a făcut cercetări care au arătat că conservatorul său ar putea fi încheiat fără o evaluare ulterioară a acesteia. Dar, potrivit legislației din California, sarcina ar fi asupra ei să demonstreze că este competentă să-și gestioneze propriile afaceri, iar o investigație și o evaluare intensivă este probabil inevitabilă înainte ca aceasta să poată fi sfârșit.

Conservatorul a fost pus în funcțiune, deoarece a suferit o criză de sănătate mintală în 2008. Inițial, ea a creditat instituția pentru a fi salvată de la ruinarea financiară.

Tatăl ei și avocații săi au subliniat faptul că ea și averea ei, care, în urma unor documente judiciare, au depășit 50 de milioane de dolari (42 de milioane de euro), rămân vulnerabile la fraudă și manipulare. Conform legii, sarcina ar fi ca Spears să poată dovedi că este competentă să-și gestioneze banii.

Fostul iubit al lui Britney Spears, Justin Timberlake, a fost printre mulți care și-au exprimat indignarea față de dezvăluirile ei.

„Ceea ce i se întâmplă nu este corect”, a scris Timberlake pe Twitter. „Nicio femeie nu ar trebui să fie restricționată vreodată să ia decizii cu privire la propriul corp”.

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 12:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Dec. 2021, 12:39 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Preotul Ghenadie Văluță, cel care în vara anului 2019 a legat un câine de mașină și l-a târât fără nici o milă pe asfalt, a fost dat afară de Mitropolia Moldovei. Instituția a emis un comunicat de presă în care a precizat că diaconul a fost oprit de a săvârși cele sfinte și exclus din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

„Ca urmare a deciziei Judecății Bisericești cu nr. 1-21 din data de 02.12.2021, diaconul Ghenadie Valuța a fost oprit de a săvârși cele sfinte și exclus din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova, începând cu data de 3 decembrie 2021”, se mai arată în comunicat.

Amintim că incidentul a avut loc în luna iulie 2019. Preotul din orașul Anenii Noi, Ghenadie Văluță, a agățat un câine cu un lanț metalic de mașină și l-a târât pe asfalt timp de câteva minute. Acesta și-a recunocut fapta și a declarat că astfel voia să apere copii din localitate, întrucât câinele ar fi fost agresiv cu ei. Fotografiile cu scenele șocante au fost plasate pe rețelele de socializare.

De asemenea, în apărarea sa, anterior preotul declara că voia să scoată animalul din oraș și să-l ducă lângă un combinat de carne aflat în apropiere, afirmând că acolo e un câmp și sunt mai mulți câini, iar angajații combinatului îi hrănesc.

Realitatea.md precizează că preotul Ghenadie Văluță realiza anterior și o emisiune religioasă la postul de televiziune NTV Moldova, care este afiliat PSRM și lui Igor Dodon.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală