Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Britney Spears, după ce de 13 ani este captivă: Îmi doresc viața înapoi

24 Iun. 2021, 09:03
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 09:03 // Life //  Realitatea.md

După aproape 13 ani de tăcere în conservatorul care îi controlează viața și banii, Britney Spears i-a spus miercuri unui judecător că vrea să pună capăt cazului „abuziv” care a făcut-o să se simtă demoralizată și înrobită. Vorbind pentru prima dată în ședință publică, Spears l-a condamnat pe tatăl ei și pe alții care controlează conservatorul. Vedeta susține că în tot acest timp, a fost obligată contrar voinței să administreze pastile de contracepție și a fost împiedicată să se căsătorească, să conceapă un alt copil.

„Această conservatorie îmi face mult mai mult rău decât bine”, a spus Spears, în vârstă de 39 de ani. „Merit să am o viață”.

În discursul său scris pe o foaie, cântăreața a vorbit repede în decursul a 20 de minute, în timp ce părinții, fanii și jurnaliștii ascultau un flux audio. Multe dintre detaliile dezvăluite de Spears au fost atent păzite de instanță de ani de zile.

Spears i-a spus judecătorului Curții Superioare din Los Angeles, Brenda Penny, că „vreau să pun capăt acestui conservatoriu fără să fiu evaluată”.

Penny i-a mulțumit vedetei pop pentru cuvintele ei „curajoase”, dar nu a pronunțat nicio hotărâre. Se admite că va urma un proces legal lung înainte de a fi luată orice decizie cu privire la încetarea conservatorului.

Spears a spus că vrea să se căsătorească cu iubitul ei Sam Asghari și să aibă un copil cu el, dar nu are voie nici măcar să conducă cu el.

„Tot ce vreau este să dețin banii mei și să se termine acest lucru și ca prietenul meu să mă poată conduce cu mașina lui”, a spus Spears.

„Cred cu adevărat că această conservatorie este abuzivă”, a spus Spears, adăugând într-un alt punct: „Îmi doresc viața înapoi”.

În momentul în care un reprezentant al conservatorului a spus că audierea și stenograma ar trebui păstrate sigilate, Spears a strigat, spunând că cuvintele ei ar trebui să fie publice.

„Au făcut o treabă bună exploatându-mi viața”, a spus Spears, „așa că simt că ar trebui să fie o ședință de judecată deschisă și ar trebui să asculte și să audă ce am de spus”.

„Nu sunt aici pentru a fi sclavul cuiva”, a spus Spears. „Pot să spun nu unei mișcări de dans”.

Ea l-a acuzat pe tatăl ei că și-a savurat puterea asupra ei, așa cum a arătat-o ​​când a eșuat o serie de teste psihologice în 2019 și a forțat-o să intre într-un spital de boli mintale.

„Am plâns la telefon timp de o oră, timp în care el a savurat fiecare minut”, a spus Spears.

Spears a mai spus că mai multe asistente o urmăresc adesea la fiecare mișcare, nici măcar nu o lasă să-și schimbe hainele în privat.

Vivian Thoreen, avocatul tatălui lui Spears, James Spears, a făcut o scurtă declarație în numele său după ce a discutat cu el în timpul unei vacanțe.

„Îi pare rău că și-a văzut fiica suferind atât de mult”, a spus Thoreen. „Domnul Spears își iubește fiica și îi este foarte dor de ea”.

James Spears este co-conservator al finanțelor fiicei sale și, de asemenea, a controlat deciziile ei de viață pentru cea mai mare parte în ultimii 13 ani. În prezent, el este co-conservator al finanțelor ei.

Britney Spears a declarat că tăcerea publică de ani de zile a creat în mod fals impresia că a aprobat circumstanțele sale.

„Am mințit și am spus lumii întregi: Sunt bine, sunt fericită, a spus ea. „Am fost în negare, am fost șocată. Sunt traumatizată”

Peste 100 de fani ai așa-numitei mișcări #FreeBritney s-au adunat în fața tribunalului înainte de ședință, ținând pancarte pe care scria „Britney Free Now!” și „Pleacă din viața lui Britney!”

Spears a spus că nu s-a simțit auzită în niciuna dintre aparițiile sale anterioare în fața instanței, toate fiind sigilate de public.

Spears a spus că a făcut cercetări care au arătat că conservatorul său ar putea fi încheiat fără o evaluare ulterioară a acesteia. Dar, potrivit legislației din California, sarcina ar fi asupra ei să demonstreze că este competentă să-și gestioneze propriile afaceri, iar o investigație și o evaluare intensivă este probabil inevitabilă înainte ca aceasta să poată fi sfârșit.

Conservatorul a fost pus în funcțiune, deoarece a suferit o criză de sănătate mintală în 2008. Inițial, ea a creditat instituția pentru a fi salvată de la ruinarea financiară.

Tatăl ei și avocații săi au subliniat faptul că ea și averea ei, care, în urma unor documente judiciare, au depășit 50 de milioane de dolari (42 de milioane de euro), rămân vulnerabile la fraudă și manipulare. Conform legii, sarcina ar fi ca Spears să poată dovedi că este competentă să-și gestioneze banii.

Fostul iubit al lui Britney Spears, Justin Timberlake, a fost printre mulți care și-au exprimat indignarea față de dezvăluirile ei.

„Ceea ce i se întâmplă nu este corect”, a scris Timberlake pe Twitter. „Nicio femeie nu ar trebui să fie restricționată vreodată să ia decizii cu privire la propriul corp”.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 21:39
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 21:39 // Societate //  Cristina Vlah

În Republica Moldova, până în prezent au fost administrate aproape 1 milion de doze de vaccinuri contra Covid-19, informează Realitatea.md. Mai exact este vorba despre cifra de 992 873 de doze.

Per total, sunt 459 911 persoane, care au primit două doze de vaccinuri.

Lider la capitolul vaccinare este municipiul Chișinău, unde au fost administrate 223 334 de doze de vaccinuri. În Strășeni au fost administrate peste 16 mii de doze, în Ungheni 16 467 doze, în Soroca 16 909 doze. În Autonomia Găgăuză au fost administrate 51 644 de doze.

Cele mai puține doze au fost administrate în Basarabeasca – 3610 doze, iar în Taraclia – 4241 doze.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid