Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Călătorește în siguranță! Platformele digitale care te informează despre restricțiile și noile alerte de călătorie

31 Iul. 2021, 10:05
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 10:05 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

În contextul în care ne aflăm în perioada estivală, iar majoritatea cetățenilor își planifică concediile, este recomandat ca să-și organizeze din timp călătoriile, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz cu privire la condițiile de tranzit. Astfel, cetățenii sunt informați despre lansarea răspunsurilor automatizate la întrebările frecvent adresate prin intermediul paginii de Facebook a MAEIE.

„Invităm publicul să opteze pentru platformele digitale ale ministerului pentru a găsi informația căutată privind restricțiile de călătorie”, menționează reprezentanții MAEIE.

Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că, actualizează sistematic informația cu privire la restricțiile de călătorie, iar documentul este disponibil pe pagina oficială mfa.gov.md, compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și pe paginile web și Facebook a misiunilor diplomatice.

Menționăm că, alertele de călătorie pot suferi modificări, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste actualizări sunt publicate de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare.

Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: Economie // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 05:30 // Economie //  Mădălina Sorokovsky

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat primul infografic informativ din cele 20, care reprezintă dinamica livrărilor de produse petroliere în Republica Moldova în perioada 2019-2020, scrie Bani.md.

Piața produselor petroliere din Republica Moldova este asigurată din importul acestora de la principalii furnizori din regiune. Conform datelor statistice ale ANRE elaborate în baza rapoartelor prezentate de companiile licențiate și importurilor înregistrate de Serviciul Vamal, România este principal furnizor de produse petroliere în RM, urmat de Federația Rusă, Bulgaria, Serbia și Belarus.

AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române