Palatul Buckingham nu a dorit să comenteze informaţiile.

La acea dată se vor împlini 70 de ani de la încoronarea suveranei defuncte Elizabeth a II-a, a cărei ceremonie a avut loc pe 2 iunie 1953. La evenimentul de atunci, peste 8.000 de invitați din 129 de țări au participat să vadă cum a fost încoronată regina. Au fost create platforme speciale în acest scop. Din motive de securitate, maximum 2.000 de persoane sunt, în prezent, permise în biserică.

Încoronarea va avea loc în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey. Ceremonia ar fi mai restrânsă şi mai modestă decât cea a Reginei Elizabeth a II-a. Vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai altor comunităţi (religioase).

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Ce obiecte regale va purta regele Charles al III-lea

În timpul evenimentului, regele va purta Coroana Imperială. Aceasta cântărește puțin peste un kilogram. Ea este ornată cu 2.800 de diamante și patru rubine. Au existat mai multe versiuni ale ei. Ultima a fost făcută în 1937 și a fost micșorată pentru regină la încoronare. Cu toate acestea, există și o coroană care este văzută doar la încoronări. Este vorba despre coroana Sf. Edward care va fi pusă pe capul regelui Charles la eveniment.

Ca și coroanele, alte obiecte care sunt folosite doar la evenimente speciale vor fi aduse din casetele speciale de la Turnul Londrei. Este vorba despre Globul ceremonial, The Golden Orb, o sferă goală de 30 cm, decorată cu nouă smaralde. Și acesta datează de la încoronarea lui Charles al II-lea din 1661. În timpul încoronării va sta în mâna dreaptă a suveranului reprezentând lumea creștină. În același timp,  în mâna stângă monarhul va purta Sceptrul Suveran. El este simbolul unei bune guvernări pline de înțelepciune.