Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Ce se întâmplă cu corpul tău când nu faci sex pentru o vreme! 9 lucruri negative identificate de experți

15 Oct. 2021, 12:18
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
15 Oct. 2021, 12:18 // Life //  Realitatea.md

La un moment dat în viață toți trecem printr-o perioada în care activitatea sexuală este la un nivel foarte scăzută sau chiar lipsește definitv.  Pentru unii aceasta durează câteva săptămâni, în timp ce pentru alți poate dura luni de zile – chiar ani.

Institutul Kinsey a realizat un studiu numit Sex and Relationships in the Time of COVID-19, care a constatat că 44% dintre participanți au spus că viața lor sexuală a scăzut în primele luni ale pandemiei, în timp ce 30% au spus același lucru despre viața lor romantică. Chiar dacă multe persoane își petrec mai mult timp acasă cu partenerii lor decât oricând, acest lucru nu are un impact deosebit asupra sexului. Ceea ce are sens: poate fi dificil să te simți conectat sexual la partenerul tău cu tot ceea ce se întâmplă în lume.

„Oamenii se masturbează mai puțin, [și] fac sex mai puțin”, ne-a spus autorul principal Justin Lehmiller, doctorat, cercetător la Institutul Kinsey. „O parte din motiv este că oamenii sunt mai stresați și mai anxioși, iar acest lucru are ca efect scăderea dorinței sexuale.”

Dar ce se întâmplă de fapt cu corpul tău când nu faci sex de mult timp?

1) Devii mai stresat

O noapte minunată de dragoste poate face ca literalmente orice altceva din lume să arate mai bine.

2 Nu dormi la fel de bine

Știm din numeroase studii că somnul este direct legat de stres. Când ești stresat, nu ai tendința de a dormi liniștit.  Sexul te ajută să scapi de stres prin eliberarea a numeroși hormoni și neurotransmițători.

Deci, pe scurt, atunci când faci sex, este mai puțin probabil să fii stresat și să dormi mai bine.

3 Tensiunea arterială poate crește

Fără sex, este posibil să observați o creștere a tensiunii arteriale. Știința spune că nu este o coincidență. De fapt, un studiu realizat în 2006 în revista medicală Biological Psychology a constatat că persoanele care făceau sex regulat aveau niveluri mai scăzute ale tensiunii arteriale decât cele care nu aveau. Acest lucru este legat și de relația dintre sex și stres. Cercetătorii au controlat mai multe variabile din studiu și au ajuns la concluzia că a avea relații sexuale mai frecvent îmbunătățește răspunsul fiziologic al corpului la stres. La rândul său, aceasta menține tensiunea arterială la un nivel inferior al bazei.

4 Este posibil să aveți mai multe șanse de a suferi boli de inimă

Un studiu din 2010 publicat în American Journal of Cardiology a constatat că bărbații care fac sex cel puțin de două ori pe săptămână aproape că își reduc riscul de boli de inimă la jumătate. Cu toate acestea, cercetătorii au observat că descoperirile lor pot fi pur și simplu corelaționale – nu cauzale.

5 Funcția dvs. cognitivă ar putea fi afectată

Luați-l pe acesta cu un bob de sare, deoarece cercetările existente s-au făcut la șobolani, nu la oameni. Un studiu din 2013 publicat de cercetători din Maryland au constatat că activitatea sexuală la șobolani a dus la îmbunătățirea funcției cognitive și a funcției hipocampice.

În același an, un studiu de la Universitatea Konkuk din Seoul a concluzionat că activitatea sexuală poate ajuta efectiv la combaterea efectelor negative, de reducere a memoriei cauzate de stresul cronic. „Interacțiunea sexuală ar putea fi de ajutor”, au scris ei, „pentru tamponarea neurogenezei hipocampice adulte și a funcției de recunoaștere a memoriei împotriva acțiunilor supresive ale stresului cronic”.

6 Ritmul tău este eliminat data viitoare când faci sex

Știi acea expresie veche, „dacă nu o folosești, o pierzi?” Știința sugerează că, într-o anumită măsură, acest lucru ar putea fi adevărat. Un studiu din 2008 publicat în Jurnalul American de Medicină a concluzionat că bărbații de 50, 60 și 70 de ani care nu erau activi sexual aveau mai multe șanse de a suferi de disfuncție erectilă.

7 Dacă nu te masturbezi, riscul de cancer de prostată crește

Mai multe studii au indicat că „frecvența ridicată a ejaculării” este legată de un risc mai mic de cancer de prostată. Deci, scoateți acele șervețele pentru bebeluși și activați Pornhub de dragul propriei sănătăți.

8) Sistemul dvs. imunitar devine mai slab

Orgasmele sunt incredibil de benefice sistemului imunitar, așa cum au descoperit psihologii Carl Charnetski și Francis Brennan Jr. Cei doi au efectuat un studiu în care au cerut pacienților care făceau sex o dată sau de două ori pe săptămână să furnizeze probe de salivă. S-a constatat că aceste probe conțin o concentrație extrem de ridicată de imunoglobulină, de anticorpi obișnuiți de răcire.

9 Performanța dvs. ar putea avea de suferit

Lipsa sexului are două părți: partea în care sunteți extrem de excitat spre a face ceva și momentul în care nu poți fi motivat să cobori de pe canapea. Un studiu al Universității de Stat din Oregon a constatat că cuplurile cu o viață sexuală activă erau mult mai fericite la locul de muncă.

„Menținerea unei relații sănătoase care să includă o viață sexuală sănătoasă îi va ajuta pe angajați să rămână fericiți și angajați în munca lor, ceea ce aduce beneficii angajaților și organizațiilor pentru care lucrează”, spune Keith Leavitt, profesor asociat la colegiu.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 12:18
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 12:18 // Actualitate //  Maria Timofti

Comisia Electorală Centrală anunță despre prezența la vot în cele 5 localități din țară unde are loc al II-lea tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de primar.

Prin urmare, în satul Opaci, raionul Căușeni au votat  357 de cetățeni iar în comuna Hârtop, raionul Cimișlia – 313 oameni și-au exprimat dreptul la vot. De asemenea, în orașul Cupcini, raionul Edineț au votat 925 de oameni, în satul Bălceana, raionul Hâncești – 215, iar în comuna Cneazevca, raionul Leova – 142 de alegători.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală