Curs valutar
 • EUR
  18.8154
  0.1217%
 • USD
  19.5424
  0.2927%
 • RUB
  0.3342
  -0.4189%
 • RON
  3.8061
  0.0867%
 • UAH
  0.5291
  0.2835%

Ceaiul care îmbunătățește memoria! Este cel mai bun somnifer natural și reduce stresul

08 Aug. 2022, 20:42
 // Categoria: Life // Autor:  Ursu Ana
08 Aug. 2022, 20:42 // Life //  Ursu Ana

Ceaiul care îmbunătățește memoria, este cel mai bun somnifer natural și reduce stresul.

Rețeta Lidiei Fecioru:

Iubitorii de ceai nu se satură niciodată să încerce noi și noi sortimente din băutura lor preferată. De la ceai verde, la ceai negru, la ceai de plante și așa mai departe, oamenii au preferințele lor din mai multe motive.

În timp ce unii caută beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate și gestionarea zahărului din sânge, există alții care se bucură de efectul calmant sau pur și simplu savurează un gust deosebit.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Dar ai auzit vreodată de ceai de banane? Conceptul destul de unic de preparare a ceaiului de banane este o modalitate excelentă de a trece la un stil de viață mai sănătos.

Ceaiul care îmbunătățește memoria și este cel mai bun somnifer natural

Lidia Fecioru, celebru bioenergoterapeut din România, recomandă tuturor să introducă în alimentație ceaiul de banane, specificând că aduce importante beneficii pentru sănătate, printre care îmbunătățirea memoriei. Banana are magneziu, calciu şi fosfor, care ne ajută enorm să avem un somn mai bun.

Acest ceai este foarte cunoscut şi apreciat de cei care au probleme cu somnul din ţările din America de Sud unde bananele se găsesc din abundenţă dar în Europa acest remediu este mai puţin cunoscut,

În plus, se spune că reglează hormonii pentru femeile sau bărbaţii care nu pot avea copii. Deci merită încercat, măcar o dată.

Rețeta Lidiei Fecioru

De ce ingrediente ai nevoie

 • un litru de apă
 • două banane tăiate rondele cu coajă cu tot
 • două beţişoare de scorţişoară

Mod de preparare ceai de banane

Prima dată se pune apa la fiert cu bețișoarele de scorțișoară. Lidia Fecioru recomandă scorţişoara sub formă de beţişoare, pentru că este naturală, nu este măcinată şi nu are niciun adaos în ea. În momentul în care apa începe să fiarbă se adaugă cele două banane. Se pot folosi și bananele răscoapte, care sunt mai negricioase. Atenție, însă! Bananele se decojesc înainte.

IMPORTANT: Dacă aveţi banane obişnuite trebuie să le spălaţi bine cu bicarbonat sau cu oţet.

Beneficiile ceaiului de banane

În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, ceaiul de banane ar putea face minuni în îmbunătățirea digestiei, întărirea inimii și, de asemenea, în beneficiul vederii.

Citiți în continuare pentru a afla cum ar putea fi de ajutor conținutul de potasiu, magneziu și fibre.

 1. Digestia: Pentru cei care se confruntă cu balonare sau indigestie, consumul de ceai de banane este o modalitate excelentă de a atenua tensiunea musculară și de a ușura mișcările intestinale.
 2. Oasele mai puternice: Manganul și magneziul din ceaiul de banane susțin sănătatea oaselor în mod impresionant. Pentru cei care prezintă risc de artrită a oaselor slabe, consumul acestui preparat ar putea ajuta.
 3. Controlează tensiunea arterială: Potasiul are beneficii pentru persoanele care se luptă cu probleme de tensiune arterială. Savurați o ceașcă zilnic pentru a atenua efectele negative ale hipertensiunii arteriale.
 4. Reduce stresul:Serotonina și dopamina din ceaiul de banane ar putea ajuta la inducerea unui sentiment de fericire prin atenuarea stresului în mod natural.
 5. Vedere îmbunătățită: Cu vitamina A și C, consumul de ceai de banane ar putea fi esențial în îmbunătățirea vederii și întărirea imunității. Acest lucru ar putea fi benefic pentru cei cu risc de tulburare a retinei.

Realitatea Live

Eveniment inedit la Castel MIMI! Nu rata Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA
Eveniment inedit la Castel MIMI! Nu rata Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA
Nicotina nu este cauza principală a bolilor legate de fumat. Care sunt factorii ce influențează dezvoltarea acestora
Nicotina nu este cauza principală a bolilor legate de fumat. Care sunt factorii ce influențează dezvoltarea acestora
FOTO Start Școală! Faceți plinul la ghiozdan împreună cu Librarius
FOTO Start Școală! Faceți plinul la ghiozdan împreună cu Librarius
VIDEO Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib
VIDEO Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib
Modernă și orientată către client! Maib inaugurează sucursala Ștefan cel Mare, aliniată identității vizuale reînnoite
Modernă și orientată către client! Maib inaugurează sucursala Ștefan cel Mare, aliniată identității vizuale reînnoite
FOTO A.S.I.C.S. îi va premia pe Serghei Tarnovschi și dublul Ivan Corșunov și Alexandr Bulat
FOTO A.S.I.C.S. îi va premia pe Serghei Tarnovschi și dublul Ivan Corșunov și Alexandr Bulat
FOTO, VIDEO A.S.I.C.S. a premiat luptătorii moldoveni pentru medalii la turnee internaționale
FOTO, VIDEO A.S.I.C.S. a premiat luptătorii moldoveni pentru medalii la turnee internaționale
Î.S. MOLDATSA recrutează – Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar
Î.S. MOLDATSA recrutează – Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar
Ești depedent de nicotină? Află care sunt 5 mituri cel mai des întâlnite despre fumat
Ești depedent de nicotină? Află care sunt 5 mituri cel mai des întâlnite despre fumat
28 Sept. 2022, 12:43
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
28 Sept. 2022, 12:43 // Societate //  Valentina Buză

Zece proiecte de dezvoltare a afacerilor conduse de femei din Republica Moldova au beneficiat de un suport financiar de tip Voucher în cadrul proiectului „Sprijin femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor, pentru creșterea durabilă și reziliență în contextul pandemiei COVID-19”. Programul de Suport de tip Voucher este la a doua ediție și a fost organizat în baza unui proces competitiv. Acesta prevede finanțarea proiectelor cu câte 60,000 MDL fiecare.

Apelul de propuneri a fost deschis pentru femeile producătoare locale cu capacitate mică de producere, indiferent de forma juridică, amplasarea, activitatea, precum și experiența în afaceri. În cadrul primei ediții a Programului de Suport de tip Voucher, 13 femei au beneficiat de ajutor financiar a câte 30 mii MDL fiecare.

Finanțarea este destinată dezvoltării antreprenoriale, contribuind, în același timp, la crearea mai multor oportunități de angajare pentru alte femei, la reducerea inegalităților și la dezvoltarea unui mediu durabil. Finanțarea obținută grație programului de suport urmează să fie utilizată de către producătoarele locale în scopul dezvoltării afacerii și creșterii vizibiliății acesteia pe piața de desfacere, mai exact prin intermediul serviciilor de design, copywriting și social media; sprijin în accesarea finanțării și pregătirea dosarului pentru accesarea programelor de suport; ședințe foto de produs; crearea unei pagini web; procurarea echipamentului și utilajelor de producere; precum și subcontractarea altor servicii, cu impact direct asupra dezvoltării afacerii.

Natalia Efros, co-fondatoarea Vinăriei „AlterEgo” și beneficiara Programului de Suport de tip Voucher susține: „Platforma creată și oferită de UN Women este mai mult decât o oportunitate de moment, este o certitudine că eforturile femeilor antreprenoare sunt validate și auzite. Sunt recunoscătoare pentru acest grant de tip Voucher, care constituie un suport important în intenția noastră de a automatiza anumite procese la cramă și mă face mai încrezătoare în intenția noastră antreprenorială. Mai mult, acesta este un semnal important pentru alte femei antreprenoare care au nevoie de o doză de încredere că pot reuși. Eu am reușit! Mulțumesc!”

Doina Grati, fondatoarea proiectului „Livada Doinei”, a obținut de asemenea sprijin financiar în cadrul programului. „Sunt profund recunoscătoare. În primul rând, pentru că târgurile locale ne-au ajutat să identificăm publicul țintă și să mărim numărul de vânzări. În același timp, prin intermediul acestui program de suport, avem posibilitatea să achiziționăm un aparat vacuum care ne va permite să vindem prune uscate și în perioada caldă a anului, lucru care până acum nu a fost posibil. De asemenea, acest aparat ne va ajuta să ambalăm produsele astfel încât să fie acceptate în mai multe magazine din țară” – povestește antreprenoarea.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

O altă beneficiară, Cristina Ceban, fondatoare a companiei „MIRA” și producătoare de ulei presat la rece, menționează: „Am început să presăm uleiuri la rece trei ani în urmă, atunci când vedeam perspective bune de creștere a afacerii. Între timp însă, afacerea noastră de familie a fost afectată de crizele multiple. Prin intermediul Programului de Suport de tip Voucher, am obținut un buget care ne va fi extrem de util și pe care planificăm să îl investim în promovarea produselor noastre și în crearea materialor de vizibilitate. Sper ca producătoarele din Moldova să poată beneficia cât mai des de astfel de programe.”


Ceremonia de înmânare oficială a voucherelor de sprijin financiar femeilor producătoare a avut loc în cadrul târgului producătoarelor locale, cu genericul: „Abilitarea economică a femeilor: cumpărați produse locale, naturale și durabile”. Acesta a avut loc la data de 24 și 25 septembrie 2022 și a fost destinat promovării femeilor antreprenoare, în special a micilor producătoare locale și a femeilor deținătoare de afaceri din mediul rural. Târgul a fost organizat în strânsă colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, drept parte a Conferinței naționale „Promovarea egalității de gen la locul de muncă, pe piața de desfacere și în comunitate”.

Programul de Suport de tip Voucher este implementat de Sweet Mary SRL, la inițiativa UN Women cu sprijinul financiar al Suediei.

Accesați catalogul producătoarelor locale pentru a afla istoriile de succes a 50 de antreprenoare din Republica Moldova.

Eveniment inedit la Castel MIMI! Nu rata Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA
Eveniment inedit la Castel MIMI! Nu rata Festivalul Internațional de Muzică Clasică VinOPERA
Nicotina nu este cauza principală a bolilor legate de fumat. Care sunt factorii ce influențează dezvoltarea acestora
Nicotina nu este cauza principală a bolilor legate de fumat. Care sunt factorii ce influențează dezvoltarea acestora
FOTO Start Școală! Faceți plinul la ghiozdan împreună cu Librarius
FOTO Start Școală! Faceți plinul la ghiozdan împreună cu Librarius
VIDEO Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib
VIDEO Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib
Modernă și orientată către client! Maib inaugurează sucursala Ștefan cel Mare, aliniată identității vizuale reînnoite
Modernă și orientată către client! Maib inaugurează sucursala Ștefan cel Mare, aliniată identității vizuale reînnoite
FOTO A.S.I.C.S. îi va premia pe Serghei Tarnovschi și dublul Ivan Corșunov și Alexandr Bulat
FOTO A.S.I.C.S. îi va premia pe Serghei Tarnovschi și dublul Ivan Corșunov și Alexandr Bulat
FOTO, VIDEO A.S.I.C.S. a premiat luptătorii moldoveni pentru medalii la turnee internaționale
FOTO, VIDEO A.S.I.C.S. a premiat luptătorii moldoveni pentru medalii la turnee internaționale
Î.S. MOLDATSA recrutează – Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar
Î.S. MOLDATSA recrutează – Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar
Ești depedent de nicotină? Află care sunt 5 mituri cel mai des întâlnite despre fumat
Ești depedent de nicotină? Află care sunt 5 mituri cel mai des întâlnite despre fumat
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală