Curs valutar
 • EUR
  20.3159
  -0.0955%
 • USD
  17.4784
  0.0338%
 • RUB
  0.2500
  0.4%
 • RON
  4.1072
  -0.0998%
 • UAH
  0.6619
  -0.4381%

Ceban, chemat de Revenco la MAI! Vor discuta despre ambuteiajele infernale din Capitală?

09 Sept. 2021, 18:22
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
09 Sept. 2021, 18:22 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Se pare că am putea scăpa, în scurt timp, de ambuteiajele infernale din Capitală. Asta după ce primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, ar urma să-și unească, în acest sens, eforturile cu ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Într-un comunicat de presă emis de MAI, se precizează că ce doi funcționari au discutat astăzi la telefon și au convenit asupra unei întâlniri de lucru care va avea loc la sediul MAI.

„De la primele ore ale dimineții până seara târziu un flux major de mașini, mai ales din suburbii, intră sau ies din Chișinău. În tot în acest timp undeva în oraș se petrece un accident rutier grav în care cineva este vătămat. Nu mai avem timp de pierdut și vreau să trecem imediat la acțiune! Am avut astăzi o discuție telefonică cu Ion Ceban, Primarul General al Capitalei, și l-am invitat la Ministerul Afacerilor Interne pentru a demara cât mai grabnic un proces constructiv de rezolvare a problemelor situației circulației rutiere și a siguranței traficului rutier din municipiul Chișinău. Legea prevede foarte clar care este competența Administrației publice locale, precum și ce intră în atribuțiile MAI. Scopul meu este să rezolvăm împreună o problemă sufocantă pentru oraș, iar concluzia este una singură: fără o conlucrare și colaborare corectă și constructivă de ambele părți, atât Primăria cât și MAI, nu vom izbuti să scăpăm de calvarul de zi cu zi prin care trec atât pietonii, cât și șoferii din Chișinău”, anunță Revenco.

 Nu este clar, deocamdată, când va avea loc această ședință.

Precizăm că zilnic, Chișinăul e sufocat de ambuteiaje, iar atât șoferii, cât și pietonii sunt cu nervii întinși la maxim din acest motiv.

Realitatea Live

25 Oct. 2021, 22:36
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
25 Oct. 2021, 22:36 // Politica //  Cristina Vlah

Fostul premier al țării, Ion Chicu, a menționat că pentru gazele procurate de la compania poloneză, din bugetul național s-ar fi alocat suma de 1,7 mlrd de lei, informează Realitatea.md.

„Pentru a cumpăra gaz pe “preț secret”, “verișoarele” au luat azi din buget 1,7 miliarde lei.

De “secret” nu ne supărăm, că înțelegem și așa că e mai scump (ca de la ruși). Dacă era mai ieftin, Maia Sandu se întorcea de la Viena, era deja la Bogza în studiou.

Problema e cu alocarea a celor 1.7 mlrd.lei, printr-o decizie a Comisiei Situații Excepționale. Anul trecut, în aprilie, când guvernul a vrut să procure echipamente medicale prin acest procedeu … PAS sau DA sau alții ca ei – au mers la Curtea Constituțională cu contestare. Evident, CCM i-a satisfăcut. Prin Decizia din 23 iunue 2020.

Nu se poate să iei ilegal din buget 1,7 miliarde de lei. E infracțiune”, scrie Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Realitatea.md menționează că, la 25 octombrie, compania de stat Energocom a semnat un contract cu o companie poloneză PGNiG pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale.

 
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”