Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

VIDEO CEC și-a ales președinta cu 2/3 din membrii numiți în funcție. Vicepreședintele și secretarul – mai târziu

17 Sept. 2021, 15:25
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
17 Sept. 2021, 15:25 // Politica //  Petru Beregoi

Cei șase noi membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) au ales în cadrul ședinței de astăzi președintele instituției. Este vorba de Angelica Caraman, reprezentantă a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Referitor la alegerea vicepreședintelui CEC și a secretarului, membrii Comisiei au anulat pentru o altă dată examinarea acestui subiect, cel târziu peste 15 zile, pentru a putea fi numiți în funcție și reprezentanții opoziției parlamentare, ca să participe la ședința de numire a acestora.

Amintim că, noua componență a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost numită și confirmată în funcție de către plenul Parlamentului ieri, 16 septembrie, în cadrul ședinței plenare. Tot ieri, cei șase membri au depus jurământul în fața deputaților.

Noua componență a CEC este alcătuită din următorii membri: Berlinschii Alexandr, Caraman Angelica, Gurduza Sergiu, Lupașco Ludmila, Musteața Alexandru și Postica Pavel, candidați propuși de majoritatea parlamentară PAS și președinta țării, Maia Sandu.

Candidații opoziției nu s-au prezentat la ședința de ieri a Parlamentului pentru a putea fi numiți în funcție, întrucât însăși Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a refuzat să participe la ședința plenului.

Unicul candidat al opoziției, reprezentant al Partidului Șor, prezent la ședința de ieri a Parlamentului, Vadim Banaru, nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea deputaților pentru a putea fi numit în funcție.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 17:43
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 17:43 // Sci-tech //  Valentina Buză

YouTube va începe să demonetizeze unele dintre canalele de pe platforma sa etichetate drept „create pentru copii” dacă conținutul este de calitate scăzută, încurajează comportamente și atitudini negative sau este foarte comercial, scrie playtech.

În vara aceasta, YouTube a anunțat pentru prima dată planurile de a schimba actualele reglementări și condiții de utilizare a platformei. La acea vreme, YouTube a spus că va schimba setările implicite pentru videoclipurile pentru utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani la private, va activa „fa o pauză” și mementourile de culcare pentru minori, va înceta să folosească date despre „interese” pentru a viza adolescenții și copiii cu reclame.

Printre modificări s-a numărat și un avertisment adresat creatorilor care creează conținut special destinat copiilor, menționând că YouTube intenționează să elimine „conținutul excesiv de comercial” din aplicația sa destinată minorilor.

Înainte de această mișcare, o serie de grupuri de susținere a consumatorilor au făcut presiuni pentru ca YouTube să pună capăt acestor tipuri de videoclipuri, spunând că au estompat granițele dintre conținut și publicitate.

Schimbări majore pentru creatorii de conținut

YouTube a declarat că va elimina conținutul de pe YT Kids care incita spectatorii să cumpere un produs și „conținut concentrat pe acumularea sau consumul excesiv de produse”.

Acum, compania avertizează că orice canal care vizează un public mai tânăr sau pe cei care sunt clasificați drept „creat pentru copii” ar putea fi expus riscului de demonetizare dacă lansează alte tipuri de conținut de calitate scăzută.

Aceasta include conținut care încurajează comportamentul și atitudinile negative, cum ar fi hărțuirea, necinste, lipsa de respect față de ceilalți, farse periculoase, obiceiuri alimentare nesănătoase, conținut care include utilizarea ciudată a personajelor copiilor. De altfel, aceasta a fost o problemă deosebită în ultimii ani, cum ar fi videoclipurile cu personaje, precum Peppa Pig, prezentate în situații care nu erau potrivite pentru copii.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău