Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Cei 5 deputați PAS care ar urma să vină în Parlament, după ce 4 au plecat în ministere, iar unul a refuzat mandatul

04 Aug. 2021, 15:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
04 Aug. 2021, 15:18 // Politica //  Petru Beregoi

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) va avea 5 deputați noi în Parlament, după ce 4 actuali parlamentari au fost desemnați în calitate de miniștri în Guvernul Gavrilița, iar unul s-a dezis astăzi de mandat în favoarea fotoliului de consilier municipal în cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

Mai exact este vorba de deputații Sergiu Litvinenco, desemnat pentru funcția de ministru al Justiției, Andrei Spânu – viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Dumitru Budeaschi – ministru al Finanțelor și Natalia Gavrilița – prim-ministră.

Patru deputați PAS părăsesc Parlamentul la nicio lună de la investire. Unde pleacă aleșii și cine i-ar putea înlocui

În cadrul unei conferințe de presă, astăzi, consilierii municipali ai Fracțiunii PAS, din cadrul Consiliului Municipal Chișinău au anunțat că, din cei 7 consilieri care s-au regăsit pe lista electorală PAS, la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, 5 au intrat în Parlament. Din cei 5, unul s-a dezis de mandatul de deputat în favoarea celui de consilier în cadrul CMC. Este vorba de Zinaida Popa.

Aleg fotoliile în Parlament! Cine sunt consilierii PAS care pleacă din CMC, promiţând sa fie în slujba poporului

Respectiv, în urma deciziilor luate, în cadrul Fracțiunii parlamentare a PAS urmează să ajungă 5 deputați noi, conform listei candidaților supleanți. Aceștia sunt: Barda Viorel, Calinici Ana, Cojocari Evghenia, Popa Boris și Oglinda Ana, în cazul în care nu vor renunța la mandat.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române