Verdețurile se află des pe lista de cumpărături a oamenilor, iar cel mai popular produs este salata. Însă deseori, consumatorii cumpără mai mult decât strictul necesar, astfel că aceasta se poate strica rapid.
Salata se poate strica rapid dacă nu este consumată la timp, însă există un truc care te ajută să o păstrezi fresh preț de câteva săptămâni.
„Iată cel mai bun truc pentru ca frunzele de salată să rămână crocante și fresh chiar și 2-3 săptămâni. Spălăm bine fiecare frunză, scurgem de apă și punem totul în boluri mari. Umezim un prosop textil, acoperim bine bolul cu el și băgăm la frigider. Odată la 2-3 zile umezim din nou prosopul.
Acest truc funcționează de minune la toate tipurile de salată și verdețuri. Mai mult, așa economisim și timp – salată este deja spălată iar când avem poftă de ceva sănătos, nu ne rămâne decât să scoatem de la frigider câteva frunze și să le amestecăm cu alte ingrediente delicioase.
Alte trucuri
Un alt truc prin care poți păstra salata verde proaspătă timp de câteva săptămâni, constă într-un prosop de hârtie pe care trebuie să îl întinzi pe fundul unei caserole. Ulterior, bucățile de salată se pun peste prosopul de hârtie, iar deasupra se pune o altă bucată de hârtie. Totuși, trebuie să ai grijă să nu îngrămădești prea multă verdeață în recipient și să lași spațiu pentru a circula aerul. Nu uita să pui capacul la caserolă și să o depozitezi la frigider, la temperaturi scăzute!