Curs valutar
 • EUR
  19.3638
  -0.0155%
 • USD
  17.7097
  -0.0429%
 • RUB
  0.2014
  0.3476%
 • RON
  3.8967
  -0.0539%
 • UAH
  0.4270
  -0.0234%

Cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus

12 Iun. 2024, 06:15
 // Categoria: Life // Autor:  Redacția Realitatea
12 Iun. 2024, 06:15 // Life //  Redacția Realitatea

Unele ceaiuri sunt recunoscute datorită substanțelor care susțin procesul de slăbit. Acestea conțin compuși vegetali numiți catechine care pot avea efecte benefice asupra metabolismului. Citește despre cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Ceaiul are proprietăți medicinale și este a doua cea mai populară băutură din lume. Două sau trei cești consumate zilnic se asociază cu un risc mai scăzut de apariție a diabetului de tip 2, afecțiunilor de inimă, accidentelor vascular cerebrale și morții premature.

Dacă obișnuiești să bei băuturi cu un conținut ridicat de calorii, înlocuirea acestora cu ceaiuri te poate ajuta să slăbești. Catechinele din compoziție pot crește metabolismul deoarece stimulează corpul să descompună grăsimile mult mai repede și să ardă mai multe calorii.

Catechinele sunt un tip de compus vegetal cu proprietăți antioxidante puternice. Ceaiul are un conținut bogat în special în patru catechine: epicatechină, epigalocatechină, galat de epicatechină și galat de epigalocatechină. Galatul de epigalocatechină este cel mai abundent și ar putea contribui cel mai vizibil la numeroasele beneficii pentru sănătate ale ceaiului.

Există numeroase varietăți de ceai. Aromele și proprietățile lor unice se datorează diferențelor de procesare, locației geografice și soiurilor de plante. Aceste diferențe afectează compoziția nutrițională a fiecărui ceai și înseamnă că anumite tipuri pot fi mai potrivite pentru slăbit decât restul.

Ceai negru

Ceaiul negru are un conținut ridicat de flavone. Oferă proprietăți antioxidante, susține sănătatea inimii, poate îmbunătăți sănătatea intestinală, poate reduce tensiunea arterială și poate diminua riscul de apariție a accidentelor vascular cerebrale. Poate fi un înlocuitor al cafelei datorită cofeinei din compoziție. Poți adăuga un îndulcitor natural pentru a-i intensifica aroma.

Ceai verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri pentru slăbit. Acesta poate îmbunătăți metabolismul, ceea ce te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Galatul de epigalocatechină prezent în ceaiul verde poate inhiba dezvoltarea celulelor adipoase, astfel încât să împiedice formarea celor noi. De asemenea, ceaiul verde se numără printre cele mai eficiente ceaiuri pentru răceală. Acesta întărește imunitatea și ajută vindecarea.

Ceai de lămâie

Ceaiul de lămâie are un conținut bogat în antioxidanți și în vitamina C, fiind printre cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus. Acesta te poate ajuta să slăbești. Susține sănătatea inimii, controlează nivelurile de zahăr din sânge, vindecă durerea în gât, reduce riscul de apariție a cancerului și îmbunătățește sănătatea generală. Pentru a-i intensifica gustul, poți adăuga miere și piper negru.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel oferă proprietăți de calmare și relaxare. Luptă împotriva retenției de apă și îmbunătățește metabolismul. Are antioxidanți, care pot aduce beneficii pentru sănătate și pot reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni.

Ceai alb

Ceaiul alb este cel mai puțin procesat dintre toate ceaiurile, de aceea are o aromă ușoară. Ceaiul alb poate ajuta la accelerarea defalcării celulelor adipoase și la blocarea formării altora noi. Astfel, încurajează pierderea în greutate.

Ceai de scorțișoară

Ceaiul de scorțișoară poate fi eficient pentru slăbit, fiind unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus. Poate reduce circumferința taliei și te poate ajuta să arzi grăsimile. Poate aduce beneficii sănătății inimii și poate echilibra nivelurile de zahăr din sânge. Însă, nu se recomandă să-l bei în exces deoarece această băutură ar putea conține niveluri foarte ridicate de cumarină.

Ceai de fenicul

Dacă te balonezi după ce iei masa, ceaiul de fenicul te poate ajuta. Acesta susține reducerea inflamației și a retenției de apă din organism. Poate ajuta organismul în lupta împotriva infecțiilor, poate susține digestia și poate îmbunătăți calitatea somnului.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente la nivel mondial, fiind folosit drept condiment și plantă medicinală. Ceaiul de ghimbir poate aduce beneficii digestiei și te poate ajuta să-ți rezolvi problemele digestive. Îți poate îmbunătăți imunitatea și metabolismul.

Ceai Oolong

Ceaiul Oolong provine din China, conform Times Now News. Îți poate sprijini metabolismul și îți poate accelera procesul de slăbit. Efectele de ardere a grăsimilor ale ceaiului Oolong pot duce direct la o pierdere în greutate prin sprijinirea metabolismului lipidelor.

Realitatea Live

Compania Moldcell, premiată de Ookla pentru cea mai rapidă rețea mobilă din Republica Moldova
Compania Moldcell, premiată de Ookla pentru cea mai rapidă rețea mobilă din Republica Moldova
Cum să implementezi un proces eficient de onboarding pentru noii angajați. Ghid complet pentru manageri
Cum să implementezi un proces eficient de onboarding pentru noii angajați. Ghid complet pentru manageri
Parlamentul a votat în prima lectură modificarea accizelor pentru produsele de tutun și cele conexe
Parlamentul a votat în prima lectură modificarea accizelor pentru produsele de tutun și cele conexe
Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice 
Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice 
Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo!
Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo!
Un Centru de dezvoltare a carierei a fost deschis la Tiraspol cu bani europeni
Un Centru de dezvoltare a carierei a fost deschis la Tiraspol cu bani europeni
Peste 60 mii de clienți au trăit experiența Orange 5G în rețeaua #1 din Moldova
Peste 60 mii de clienți au trăit experiența Orange 5G în rețeaua #1 din Moldova
Spune salut noului serviciu Moldtelecom, One Number. Comunică ușor și de pe smartwatch-ul tău
Spune salut noului serviciu Moldtelecom, One Number. Comunică ușor și de pe smartwatch-ul tău
Guvernul va alinia politica de accizare la cele mai bune practici ale UE
Guvernul va alinia politica de accizare la cele mai bune practici ale UE
19 Iul. 2024, 19:37
 // Categoria: Opinii // Autor: 
19 Iul. 2024, 19:37 // Opinii // 

Realegerea Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene reprezintă un semnal pozitiv pentru Republica Moldova, care a beneficiat semnificativ de asistența președintelui Executivului și a echipei sale. Declarația aparține șefei Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Daniela Morari, și a fost făcută la emisiunea „Zi de Zi” de la Radio Moldova.

„Conducerea dvs. este vitală”. Sandu către Von der Leyen, prima femeie cu 2 mandate consecutive la Comisia Europeană

În continuare, țara noastră se bazează pe susținerea, expertiza și asistența financiară din partea Comisiei Europene. Acestea sunt esențiale pentru realizarea reformelor necesare și pentru găsirea de soluții în domeniile încă dificile ale dezvoltării economice. De asemenea, este crucial ca, în noul mandat al Comisiei Europene, Republica Moldova să poarte discuții strânse privind formularea noului buget.

Radio Moldova: Cum va influența reconfirmarea Ursulei von der Leyen cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană?

Daniela Morari: În cel mai direct sens, cu doamna Ursula von der Leyen au fost găsite soluții la foarte multe crize sau situații complicate prin care a trecut Republica Moldova. La fel, prin mandatul curent al Comisiei am depus cerea de aderare, am primit acele recomandări, nouă pași în opinia Comisiei Europene și deja rapoartele care confirmă că au fost realizate aceste condiții care ne-au permis să avansăm pentru a avea această conferință interguvernamentală care a avut loc în iunie anul curent și deja ne-a permis să trecem la următoarea fază care este screening-ul bilateral. Mizăm în continuare pe toată susținerea și expertiza dar și asistență financiară din partea Comisiei Europene pentru a ne ajuta să livrăm, să realizăm reformele și să găsim soluții pentru domeniile încă complicate în dezvoltarea economiei, în a avea mai multă creștere economică și a găsi soluții la diferite circumstanțe în care suntem. Și, de asemenea, este important în mandatul nou al Comisiei Europene să avem discuții strânse în formarea noului buget al Comisiei Europene care va fi pentru perioada următoare și de a avea acces la noile programe și noile instrumente care pot fi deschise gradual pentru Republica Moldova.

Radio Moldova: Faptul că Ursula von der Leyen a obținut o majoritate mai mare pentru cel de-al doilea mandat decât în 2019 denotă o creștere a unității în Parlamentul European, în pofida unor îngrijorări că partidele populiste au obținut mai multe mandate?

Daniela Morari: Sigur, este important și cifrele vorbesc de la sine. Au fost negocieri complicate între grupurile politice, dar care au ajuns la acest consens și pe prioritățile de activitate ulterioară și pe susținerea politică în sine. Cred că rezultatul alegerilor în Parlamentul European au fost în anumite state membre, dar și pe întregul Parlament European. Într-adevăr, de a avea unele partide de extremă dreaptă sau stângă, au crescut în anumit procentaj. Nu au crescut suficient pentru a fi decisive în a lua decizie, dar dacă ați urmărit dezbaterea de ieri, au fost foarte multe emoții și foarte vocale. De aceea, cred că mandatul Parlamentului Curent va continua să fie la fel de vocal în dezbatere și în discuții.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Compania Moldcell, premiată de Ookla pentru cea mai rapidă rețea mobilă din Republica Moldova
Compania Moldcell, premiată de Ookla pentru cea mai rapidă rețea mobilă din Republica Moldova
Cum să implementezi un proces eficient de onboarding pentru noii angajați. Ghid complet pentru manageri
Cum să implementezi un proces eficient de onboarding pentru noii angajați. Ghid complet pentru manageri
Parlamentul a votat în prima lectură modificarea accizelor pentru produsele de tutun și cele conexe
Parlamentul a votat în prima lectură modificarea accizelor pentru produsele de tutun și cele conexe
Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice 
Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice 
Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo!
Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo!
Un Centru de dezvoltare a carierei a fost deschis la Tiraspol cu bani europeni
Un Centru de dezvoltare a carierei a fost deschis la Tiraspol cu bani europeni
Peste 60 mii de clienți au trăit experiența Orange 5G în rețeaua #1 din Moldova
Peste 60 mii de clienți au trăit experiența Orange 5G în rețeaua #1 din Moldova
Spune salut noului serviciu Moldtelecom, One Number. Comunică ușor și de pe smartwatch-ul tău
Spune salut noului serviciu Moldtelecom, One Number. Comunică ușor și de pe smartwatch-ul tău
Guvernul va alinia politica de accizare la cele mai bune practici ale UE
Guvernul va alinia politica de accizare la cele mai bune practici ale UE
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală