Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0.0259%
 • USD
  18.1428
  0.5402%
 • RUB
  0.1888
  1.1653%
 • RON
  3.8869
  0.0515%
 • UAH
  0.4912
  0.5293%

Chiar dacă este perioada de interdicție pentru pescuit, doi moldoveni au fost depistați cu plasele pline cu pește

18 Apr. 2021, 09:49
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Apr. 2021, 09:49 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost depistați în timp ce pescuiau ilegal pe apele lacului Beleu, bazin acvatic situat în aria protejată a rezervației „Prutul de Jos”. De asemenea, cei doi prindeau pește cu ajutorul plaselor, utilizarea cărora este interzisă prin lege.

Cazul a fost înregistrat în noaptea de 17 aprilie curent, când două persoane au fost observate pe direcția localității Slobozia Mare, ducând cu ei mai multe încărcături. 

Potrivit reprezentanților Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, după somarea verbală de a opri, persoanele nu s-au conformat cerințelor, iar prin eschivare au încercat să fugă de la fața locului. 

La scurt timp, una dintre persoanele vizate a fost reținută, dar a manifestat un comportament agresiv și a adresat cuvinte obscene în adresa polițiștilor de frontieră. Cea de-a doua persoană a abandonat încărcătura cu plase și pește, reușind să se ascundă în localitate. Într-un final, încărcăturile și persoana reținută, care nu avea niciun act de identitate, au fost luate la Sector pentru continuarea cercetărilor.

Potrivit informațiilor, cetățeanul prins la pescuit este minor și locuitor al satului Slobozia Mare. Astfel, tânărului i-a fost înmânată citația pentru a se prezenta ulterior, împreună cu reprezentantul legal pentru audieri.â

Reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului au fost sesizați despre incident, iar la desfacerea legăturilor, s-a stabilit că acestea conțineau 16 plase de monofilament, cu lungimea totală de 1600 metri, și aproximativ 40 kg de pește de diferite specii.

Totodată, inspectorii IPM, au întocmit act de constatare a contravenției, urmând a fi stabilit cu exactitate prejudiciul cauzat. În continuare, polițiștii de frontieră întreprind acțiuni procesuale, în vederea identificării circumstanțelor și a celeilalte persoane implicate, pentru atragerea la răspundere conform legislației.

Realitatea.md amintește că, în scopul reproducerii, protecției, restabilirii și conservării resurselor biologice acvatice, Agenția de Mediu, a stabilit perioada de prohibiție a pescuitului pentru toate obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova, de la 1 aprilie până la 14 iunie 2021 inclusiv. Astfel, în timpul prohibiției, se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau in preajma acestuia cu unelte de pescuit.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 11:15
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Victoria Laur
22 Sept. 2023, 11:15 // Actualitate //  Victoria Laur

În contextul interdicției de a se deplasa în stânga Nistrului, aplicate de către Tiraspol pentru Elena Covalenco, Biroul Politici de Reintegrare precizează că responsabilă pentru desfășurarea meciurilor de fotbal este Federația Moldovenească de Fotbal (FMF). Jurnalista a primit notificarea joi, în timp ce se deplasa la un meci de fotbal desfășujrat pe teritoriul controlat neconstituțional. 

Reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au precizat pentru redacția Realitatea că au avut deja discuții cu reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal. Săptămâna viitoare urmează o ședință în cadrul căreia va fi discutată chestiunea.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Într-o reacție publicată vineri dimineașa, Biroul politici de reintegrare (BPR) a condamnat interdicția aplicată jurnalistei Elena Covalenco pentru acces în regiunea transnistreană pentru o perioadă de 3 ani. Autoritatea califică decizia Tiraspolului drept una „regretabilă”.

„Urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas. Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean”, se arată în declarație.

Joi, Elena Covalenco pleca la un meci de fotbal la Tiraspol și a aflat despre măsura impusă de autoritățile separatiste.

„Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constituționale ca au făcut tot posibilul ca meciul de azi sa aibă loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de voința unui regim ilegal”, a scris Elena Covalenco miercuri.

FMF nu a comentat deocamdată situația.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală