Cât agricultorii protestează, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova (MAIA) este preocupat de organizarea Conferinței Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Națiunilor Unite, desfășurată la Chișinău, care va întruni 300 de participanți. Pentru închirierea sălii și catering sunt prevăzute cheltuieli de 2,75 de milioane de lei.
Conform anunțului despre licitație, serviciile vor fi prestate în perioada 13-17 mai 2024. La pauzele de cafea, șase la număr, se vor servi ceai, cafea naturală, apă naturală (plată și minerală), 2 tipuri de suc; fursecuri de trei feluri și două tipuri de deserturi.
Prânzul zilnic de tip fourchette pentru 300 de participanți va include șapte aperitive reci și salate din diferite bucătării moderne, sortiment de murături, mezeluri feliate, brânzeturi, pește, patru tipuri de mâncăruri și colecție de tapas, condimente, fructe uscate, verdețuri și legume și sosuri. Pentru oaspeți se va amenaja un colțar cu antipaste, o stație de paste vii și se vor servi bucate la grătar.
Pentru feluri secundare se solicită cartofi, orez, un fel tradițional, spring rolls, dar și supa zilei.
Bufetul cu dulciuri va conține un desert întreg, cinci tipuri de prăjituri, fructe întregi și salată de fructe, dar și două băuturi răcoritoare.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Menționăm că, în bugetul aprobat se include nu doar cateringul, dar și închirierea sălii unde se va desfășura conferința, a birourilor pentru ședințe, oficiali, secretariat, presă, cu piesele de mobilier necesare.
(UPDATE)
MAIA a transmis redacției Realitatea o reacție în care a comunicat despre importanța evenimentului pentru Republica Moldova.
„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și-a exprimat interesul de a fi gazda celei de-a 34 sesiuni a Conferinței Regionale FAO pentru Europa și poartă discuții privind organizarea acestui eveniment important în țara noastră în decursul ultimilor doi ani de zile. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, este recunoscută la nivel mondial pentru eforturile sale de a combate foamea, de a îmbunătăți alimentația și de a promova practici agricole sustenabile. Prin urmare, faptul că Republica Moldova a fost nominalizată ca gazdă pentru acest eveniment prestigios nu numai că subliniază recunoașterea eforturilor țării în domeniul agricol, dar și încrederea comunității internaționale în potențialul nostru de a contribui la discuțiile și soluțiile globale privind securitatea alimentară și agricultura sustenabilă”, se arată în reacție.