Brânza este consumată de mulți oameni, dar este o sursă de grăsimi saturate și colesterol „rău”, spune medicul nutriționist, Andrey Bobrovski, care a adăugat că brânza poate fi dăunătoare în unele cazuri, scrie exquis.ro.
„Brânza este bogată în calorii, conține grăsimi rele, colesterol rău, care poate afecta dezvoltarea bolilor cardiovasculare, în primul rând ateroscleroza”, spune medicul.
De asemenea, nu este recomandat persoanelor cu colesterol ridicat și celor care suferă de boli de inimă. Medicul mai spune că brânza conține multă sare, al cărei consum în cantități mari poate dăuna sănătății: „Oamenii care mănâncă în mod regulat multă brânză pot fi expuși riscului de a dezvolta hipertensiune arterială”.
Nutriționistul recomandă să consumăm maximum 50 de grame pe zi – acest lucru este suficient pentru ca organismul să primească substanțele utile conținute în produs fără riscuri suplimentare pentru sănătate. Mai exact, brânza conține calciu, proteine, aminoacizi, vitamina B12.
Cercetătorii au descoperit că există o legătură strânsă între brânza maturată și hipertensiunea arterială, care este responsabilă de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și multe apte probleme grave de sănătate.