Curs valutar
 • EUR
  19.3668
  0.3346%
 • USD
  17.7173
  0.0282%
 • RUB
  0.2007
  0.1993%
 • RON
  3.8988
  0.3129%
 • UAH
  0.4271
  -0.4214%

Coca-Cola HBC Moldova – de 30 de ani savurăm gustul original al optimismului

14 Iun. 2024, 10:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
14 Iun. 2024, 10:00 // Actualitate //  Realitatea.md

În anul 2024, cel mai popular brand mondial – Coca-Cola – sărbătorește 30 de ani de activitate oficială în Republica Moldova. La 14 iunie 1994 a fost lansată oficial prima sticlă iconică roșie de Coca-Cola în Republica Moldova, marcând un nou început în acei primi ani de independență ai țării. Astăzi, Coca-Cola HBC Moldova, liderul industriei băuturilor din Moldova, a adus brandurile populare în fiecare colț al țării și continuă să investească în dezvoltarea sustenabilă a afacerii, în domeniile sociale și de mediu pentru a crea un viitor mai bun.

„30 de ani de Coca-Cola în Moldova și, în general, 138 de ani ai brandului Coca-Cola sunt despre optimism”, spune Sergey HOVELYAN, directorul general al Coca-Cola HBC Moldova. „Indiferent de provocări, am fost mereu încrezători că ziua de mâine va fi mai bună decât cea de azi. Fondat în 1886, brandul Coca-Cola a trecut prin două războaie mondiale, marea recesiune economică, numeroase crize financiare și economice, iar astăzi este cel mai popular brand din lume, prezent în aproape toate țările.”

Misiunea Coca-Cola este de a aduce bucurie, promovând autenticitatea, incluziunea, gândirea pozitivă și optimismul. De-a lungul celor 30 de ani de prezență pe piața din Moldova, brandul a rămas fidel acestui mesaj inspirațional, dezvoltat prin numeroase campanii și evenimente pentru consumatori.

Tindem să anticipăm preferințele oamenilor

Ne străduim să satisfacem multiplele și diversele nevoi ale consumatorilor noștri printr-o gamă largă de băuturi. Coca-Cola HBC Moldova implementează activ noi arome și extinde portofoliul de produse prin creșterea numărului de băuturi fără zahăr, promovând consumul responsabil. În același timp, creăm „Ocazii de consum” – momente în care oamenii pot savura băuturile noastre alături de alte produse pentru diverse ocazii.

Acum 30 de ani am început cu trei mărci Coca-Cola, Fanta și Sprite, iar astăzi oferim 20 de branduri în 248 de tipuri diferite de ambalaje și arome – lideri în categorii precum băuturi carbogazoase, sucuri, apă, băuturi energizante, ceai gata preparat, precum și băuturi alcoolice premium de producție locală și import. În total, asta înseamnă peste 50 de milioane de litri de băuturi pe an.

Investim în inovații și sustenabilitate

Provocările ultimilor ani au demonstrat că optimismul nostru este asigurat de strategia companiei de a acționa pro activ în orice situație și de a găsi soluții alternative de aprovizionare. Acesta este avantajul Coca-Cola HBC, care produce și vinde băuturi în 29 de țări. Astăzi, aprovizionarea se realizează fără întreruperi de la 3 fabrici din 2 țări – Ucraina și România – prin intermediul a 12 depozite de distribuție din Republica Moldova. În prezent, portofoliul companiei include peste 9000 de clienți pe întreg teritoriul Moldovei, cărora le livrăm întregul nostru sortiment de băuturi destinat ocaziilor de consum 24/7.

Pentru noi este extrem de important să implementăm tehnologii care să susțină inițiativa noastră strategică „O lume fără deșeuri”. În 2023, Coca-Cola Hellenic Bottling Company a fost recunoscută pentru a șaptea oară drept cea mai sustenabilă companie de băuturi din lume, conform indicelui de sustenabilitate Dow Jones (DJSI -unul dintre principalele indici de sustenabilitate la nivel global). Coca-Cola HBC se află în topul liderilor mondiali de 13 ani consecutiv. Astăzi, 100% din sortimentul de băuturi non-alcoolice al Coca-Cola HBC Moldova este îmbuteliat în ambalaje reciclabile. Credem că fiecare ambalaj pe care îl creăm trebuie să aibă mai multe vieți. De aceea, împreună cu companiile din industrie, investim activ în colectarea și reciclarea deșeurilor de ambalaje, implementând principiul responsabilității extinse a producătorului (REP), după modelul țărilor europene. Scopul nostru principal este ca până în anul 2030 să colectăm un volum egal cu cel al ambalajelor pe care le punem pe piață.

Ne dezvoltăm în parteneriat cu comunitatea locală

Angajații noștri se implică cu entuziasm în contribuția companiei la protejarea mediului. Anual organizăm acțiunea Coca-Cola Green Day. Rămânem dedicați obiectivelor de creștere economică incluzivă și investim semnificativ în tineri și femei, implicându-i în proiecte de dezvoltare a competențelor. Astfel, peste 3000 de tineri au fost instruiți prin programele companiei: „Youth Empowered”, „Women in Sales”, „Internship”.

Investițiile totale în activitatea operațională a companiei în cei 30 de ani au însumat peste 40 de milioane de euro. Ultimul raport de sustenabilitate al Coca-Cola HBC Moldova, realizat de compania KPMG, a arătat că cei 140 de angajați Coca-Cola HBC Moldova creează la rândul său alte 948 de locuri de muncă în economia Republicii Moldova. De asemenea, 43% din achizițiile companiei sunt realizate de la furnizori locali.

În cei 30 de ani de activitate în Republica Moldova, Coca-Cola HBC Moldova a câștigat încrederea datorită optimismului și angajamentului pe termen lung față de piața locală, a stabilit parteneriate solide care au condus la succesul economic și social, acționând cu grijă față de mediu și bunăstarea comunității.

Despre Coca-Cola HBC Moldova

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având vânzări de peste 2,2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, are operațiuni în 29 de țări, deservind peste 740 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă largă de băuturi răcoritoare, printre care băuturi carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru comunitățile în care este prezentă. În acest sens, compania oferă băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil, astfel încât să protejeze mediul înconjurător și să contribuie la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. 

În Republica Moldova, Sistemul este format din Coca-Cola Ucraina (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul sau Coca-Cola Hellenic, denumit Coca-Cola HBC Ucraina, Armenia și Moldova, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în Republica Moldova. Coca-Cola HBC Moldova a fost desemnată cea mai sustenabilă și prietenoasă familiei companie pe plan local, pentru al treilea an consecutiv (2021,2022, 2023), conform Camerei de Comerț si Industrie din Moldova.

Realitatea Live

Cum să implementezi un proces eficient de onboarding pentru noii angajați. Ghid complet pentru manageri
Cum să implementezi un proces eficient de onboarding pentru noii angajați. Ghid complet pentru manageri
Parlamentul a votat în prima lectură modificarea accizelor pentru produsele de tutun și cele conexe
Parlamentul a votat în prima lectură modificarea accizelor pentru produsele de tutun și cele conexe
Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice 
Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice 
Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo!
Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo!
Un Centru de dezvoltare a carierei a fost deschis la Tiraspol cu bani europeni
Un Centru de dezvoltare a carierei a fost deschis la Tiraspol cu bani europeni
Peste 60 mii de clienți au trăit experiența Orange 5G în rețeaua #1 din Moldova
Peste 60 mii de clienți au trăit experiența Orange 5G în rețeaua #1 din Moldova
Spune salut noului serviciu Moldtelecom, One Number. Comunică ușor și de pe smartwatch-ul tău
Spune salut noului serviciu Moldtelecom, One Number. Comunică ușor și de pe smartwatch-ul tău
Guvernul va alinia politica de accizare la cele mai bune practici ale UE
Guvernul va alinia politica de accizare la cele mai bune practici ale UE
“O seară în parc”, în compania muzicii şi a vinului de calitate. Cum s-a desfăşurat cea de-a VI-a ediţie a festivalului
“O seară în parc”, în compania muzicii şi a vinului de calitate. Cum s-a desfăşurat cea de-a VI-a ediţie a festivalului
18 Iul. 2024, 21:59
 // Categoria: Societate // Autor:  Ursu Ana
18 Iul. 2024, 21:59 // Societate //  Ursu Ana

Programul „Prima casă” va fi extins, iar Parlamentul a votat în prima lectură aceste schimbări. Astfel, urmează a fi eliminate o serie de bariere în accesarea finanțării pentru procurarea locuințelor la condiții mai avantajoase. La Programul de stat „Prima casă” vor putea aplica și persoanele care nu au statut de angajat în Republica Moldova, cum ar fi liber profesioniștii, avocații, executorii judecătorești, taximetriștii, artiștii.

Potrivit proiectului, urmează a fi majorată și suma-limită a creditului – de la 1 milion de lei la 2,5 milioane de lei și cota de garantare de către stat a creditelor de la 50 % la 65 % sau 70% pentru locuințele din afara municipiului Chișinău. De asemenea, a fost extinsă perioada de creditare de la 25 la 30 de ani.

În același timp, persoanele care dețin locuințe de până la 50 de metri pătrați vor putea participa repetat la program pentru a procura o locuință mai spațioasă. Au fost simplificate și o serie de proceduri de accesare a programului. Cei care sunt deja beneficiari ai programului vor putea să-și schimbe banca creditoare și să negocieze condiții mai avantajoase. Totodată, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor eliberate de Agenția Servicii Publice cu privire la locuințele deținute în proprietate. A fost exclusă și prevederea de ipotecare a locuinței în favoarea statului, ceea ce va elimina necesitatea de a fi încheiate contracte trilaterale de ipotecă și va facilita administrarea Programului pe parcursul implementării.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cum să implementezi un proces eficient de onboarding pentru noii angajați. Ghid complet pentru manageri
Cum să implementezi un proces eficient de onboarding pentru noii angajați. Ghid complet pentru manageri
Parlamentul a votat în prima lectură modificarea accizelor pentru produsele de tutun și cele conexe
Parlamentul a votat în prima lectură modificarea accizelor pentru produsele de tutun și cele conexe
Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice 
Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice 
Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo!
Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo!
Un Centru de dezvoltare a carierei a fost deschis la Tiraspol cu bani europeni
Un Centru de dezvoltare a carierei a fost deschis la Tiraspol cu bani europeni
Peste 60 mii de clienți au trăit experiența Orange 5G în rețeaua #1 din Moldova
Peste 60 mii de clienți au trăit experiența Orange 5G în rețeaua #1 din Moldova
Spune salut noului serviciu Moldtelecom, One Number. Comunică ușor și de pe smartwatch-ul tău
Spune salut noului serviciu Moldtelecom, One Number. Comunică ușor și de pe smartwatch-ul tău
Guvernul va alinia politica de accizare la cele mai bune practici ale UE
Guvernul va alinia politica de accizare la cele mai bune practici ale UE
“O seară în parc”, în compania muzicii şi a vinului de calitate. Cum s-a desfăşurat cea de-a VI-a ediţie a festivalului
“O seară în parc”, în compania muzicii şi a vinului de calitate. Cum s-a desfăşurat cea de-a VI-a ediţie a festivalului
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală