Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

Conflicte pe teren și în afara lui! Motivele care au dus la eliminarea surprinzătoare a Franței de la EURO 2020

01 Iul. 2021, 07:15
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
01 Iul. 2021, 07:15 // Sport //  Realitatea.md

Campioana mondială Franţa a fost eliminată de Elveţia, cu 5-4, la loviturile de departajare, pe Arena Naţională din Bucureşti, în optimile de finală ale EURO 2020, într-un meci în care scorul a fost 3-3 după prelungiri. Franţa a pierdut un meci pe care l-a avut în mână şi l-a scăpat în ultimele minute ale timpului regulamentar.

Declinul Franței a început încă de înaintea startului Campionatului European, de la meciul amical disputat de trupa lui Deschamps împotriva Bulgariei. Olivier Giroud s-a plâns că nu a fost căutat mai des cu pase de colegii săi. Kylian Mbappe, unul dintre jucătorii la care a făcut aluzie vârful francez, a fost pe punctul de a convoca o conferință de presă în care să-i răspundă pe larg acuzațiilor.

Mbappe a fost oprit în ultimul moment din demersul său de către selecționerul Franței, Didier Deschamps, care le-a cerut elevilor săi să se concentreze la jocurile de la Campionatul European.

Se pare că schimbul de replici dintre Kylian Mbappe și Olivier Giroud a fost unul dintre motivele care au dus la eliminarea surprinzătoare a Franței de la EURO 2020.

Chiar dacă Giroud a repetat în mai multe rânduri că respectivele comentarii nu îl vizau pe el, atacantul de la Paris Saint Germain nu a reușit să treacă peste acele remarci, iar o parte dintre jucători s-ar fi săturat de ieșirile nervoase ale lui Kylian Mbappe. Printre aceștia s-ar fi aflat Steve Mandanda, Hugo Lloris și Moussa Sissoko.

Tensiunile s-au acumulat în echipa antrenată de Didier Deschamps, iar jucătorii au început să aibă nemulțumiri în legătură cu hotelurile unde au fost cazați, dar și pentru că nu le-a fost permis să își întâlnească familiile.

Selecționata Franței a fost nevoită să călătorească la Munchen, Budapesta și București pentru a disputa partidele de la EURO 2020, iar jucătorii s-au plâns de mai multe ori de condițiile de cazare. Potrivit Daily Mail, jucătorii au fost dezamăgiți de cazarea din Budapesta unde nu au putut deschide ferestrele camerelor.

Fotbaliștii au fost nemulțumiți pentru că nu și-au putut vedea familiile din cauza protocolului sanitar, în timp ce jucătorii Belgiei sau ai Spaniei au avut această posibilitate de a petrece timpul cu apropiații.

La București, conflictul dintre jucătorii francezi s-a răspândit și asupra familiilor acestora. Veronique Rabiot, care este și agenta lui Adrien Rabiot, le-a reproșat celor din familia lui Kylian Mbappe ratarea penalty-ului decisiv al partidei Franța – Elveția, care a dus la eliminarea campioanei mondiale de la EURO 2020.

Mai mult de atât, francezii scriu că Veronique Rabiot i-a cerut tatălui lui Kylian Mbappe să îl educe pe fiul său și să-l facă “mai puțin arogant”. În această altercație ar fi fost implicată și mama starului lui PSG.

Conflictul ar fi durat aproximativ 20 de minute, mama lui Adrien Rabiot certându-se cu rudele mai multor jucători din naționala Franței, printre care și cele ale lui Paul Pogba, jucător care a pierdut mingea la centrul terenului la faza golului de 3-3, în minutul 90.

Nici în teren lucrurile nu au stat diferit. Potrivit French Football News, jucătorii au fost implicați în mai multe conflicte verbale. Rabiot și Pogba s-au insultat reciproc în timpul partidei, după ce jucătorul de la Juventus a fost nemulțumit de jocul făcut de mijlocașul de la United.

Alt conflict a fost între Raphael Varane care l-a criticat dur pe Benjamin Pavard, care, la rândul său, a avut cuvinte dure la adresa lui Paul Pogba.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 11:11
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
19 Oct. 2021, 11:11 // Politica //  Petru Cosoi

Republica Moldova va achiziționa gaz din surse alternative prin intermediul Energocom. În acest sens, Guvernul urmează a majora capitalul instituției. Declarațiile au fost făcute de către Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.

Referitor la sursele alternative, Natalia Gavrilța susține că există patru punct prin care Moldova poate primi gaze naturale.

Avem acces la gaze naturale prin patru punct de trecere. Gazoductul Iași-Ungheni este funcțional. Am primit anumite cantități mici de balansare a presiunii. Există capacitatea, conducta este funcțională, însă dimensiunea nu permite primirea capacităților necesare. Accesarea gazelor prin Rusia și prin conductele din sudul țării, a declarat prim-ministra.

De asemenea, Natalia Gavriliță afirmă că în prezent Moldova nu are probleme de transport a gazelor naturale, ci probleme care țin de identificarea cantităților necesare pentru țara noastră.

Potrivit prim-ministrei, autoritățile de la Chișinău poartă mai multe discuții cu România, Ucraina și Polonia pentru ameliorarea situației de criză. În același timp, procesul de negociere cu Federația Rusă este unul dificil, susține Gavrilița și nu pot fi oferite mai multe detalii.

Indiferent de rezultatul acestor negocieri, inițiem procedura din surse alternative. Este clar faptul că prețul de achiziționare va crește și va crește tariful. Este un proces inevitabil. Guvernul va fi alături de cetățeni, a adăugat Gavrilița.


Realitatea.md amintește că în seara zilei de miercuri, 13 Octombrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat despre instituirea stării de urgență în sectorul de gaze naturale.

Centrala electrică de la Cuciurgan a emis săptămâna trecută o notificare și anunța că va reduce din 11 octombrie volumul energiei electrice produse ca urmare a diminuării volumului de gaz livrat.

Moldovagaz susținea la începutul lunii că Gazprom a redus cu 35% livrările de către țara noastră și a venit cu recomandarea de de a reduce consumul de gaze, inclusiv:

 1. a) consumatorii care au posibilitatea de a trece la combustibili alternativi;
 2. b) fabricile de zahăr, care pot stoca sfecla de zahăr pentru un anumit număr de zile, precum și înlocuirea volumul excesiv de consum contractat cu combustibil alternativ (păcură).

Motivul reduceriii livărilor potrivit Molodvagaz este că acordul cu Gazprom a fost prelungit la sfârșitul lunii septembrie cu câteva ore înainte de expirarea acestuia, iar SAP „ Gazprom” nu a avut un temei legal până la acel moment pentru organizarea rezervării capacităților necesare pentru transportarea gazelor naturale prin sistemul de transport din Ucraina pentru consumatorii Republicii Moldova în octombrie 2021.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie