Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0696%
 • USD
  17.8869
  -0.2041%
 • RUB
  0.2454
  0.163%
 • RON
  4.3249
  0.0162%
 • UAH
  0.6663
  -0.075%

COVID-19 e de vină? Câțiva lideri ai lumii, printre care Emmanuel Macron și Boris Johnson, au pierdut din popularitate

16 Iul. 2021, 09:57
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Iul. 2021, 09:57 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

De-a lungul ultimelor luni ale acestui an, liderii marilor economii ale lumii au scăzut din popularitate. Cel puțin, datele compilate de compania germană de statistică Statista indică această concluzie. De menționat că, datele urmăresc evoluția din 20 martie 2021.

În această statistică au fost incluși liderii Statelor Unite, Japoniei, Germaniei, Franței, Regatului Unit, Indiei, Braziliei și Mexicului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Statista (@statista)

Dintre aceștia doar doi au avut creșteri în cota de încredere a populației țărilor lor – președintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, care a crescut cu 13 procente, și șefa guvernului german, Angela Merkel, care crește cu 11 procente.

În schimb, liderii UK, Braziliei, Franței și Japoniei, care deja aveau cote de încredere negative (n. red. – numărul celor care nu au încredere este mai mare decât al celor care au încredere) au cunoscut noi scăderi.

Cel mai prost stă premierul Japoniei, Yoshihide Suga, afectat puternic în ultima vreme de o accentuare epidemiei locale de COVID și de scandalul privind organizarea Jocurilor Olimpice pe timp de pandemie.

Nici Jair Bolsonaro, considerat responsabil pentru dezastrul produs de COVID în Brazilia, nu stă foarte bine la capitolul încredere.

De asemenea, Emmanuel Macron și Boris Johnson au cote de încredere cu minus.

Joe Biden și Narendra Modi, ambii cu cote de încredere ridicate, înregistrează, totuși, o scădere de 4 respectiv 14 puncte.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 22:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 22:19 // Sport //  Cristina Vlah

Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC.

Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea a fost cazată într-un hotel și protejată de oamenii legii din Tokyo.

Timanovskaia a fost forțată să părăsească Jocurile Olimpice și să zboare înapoi spre Minsk, după ce i-a criticat pe antrenori. Ulterior ea a fost exclusă din echipa olimpică a Belarusului.

Acest incident pune din nou într-o lumină negativă Belarusul condus de președintele Alexandr Lukașenko. Anul trecut, în timpul protestelor de după re-alegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, mai mulți atleți au fost supuși represiunilor de către reprezentanții structurilor de forță. Sportivilor li s-au tăiat din fondurile bănești sau au fost excluși din echipele naționale.

Ministrul de Externe din Polonia a spus că Timanovskaia a fost în contact direct cu ambasadorul polonez de la Tokyo și că Polonia „va face tot ce e necesar pentru a o ajuta în cariera sportivă a atletei”.

Soțul sportivei a zburat spre capitala Ucrainei, Kiev, de unde urmează să se deplaseze spre Varșovia.

Guvernul de la Minsk deocamdată nu a comentat acțiunile Poloniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate