Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Creatorul unuia dintre primele antivirusuri pentru calculatoare, găsit mort într-o închisoare. Se crede că a fost ucis!

24 Iun. 2021, 10:50
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 10:50 // În Lume //  Realitatea.md

Presa spaniolă a anunțat că programistul John McAfee a fost găsit mort în închisoare. Este vorba despre creatorul unuia dintre primele antivirusuri din istorie, fondatorul companiei „McAfee”. Acesta a ajuns după gratii din cauza propriului stat. SUA l-a acuzat de evaziune fiscală.

Omul de afaceri avea o viață plină, era activ pe Twitter, având o comunitate de cel puțin un milion de oameni. În timpul vieții, a reușit să piardă o parte considerabilă din averea sa și a fost suspect în uciderea vecinului său, însă învinuirile au fost ulterior retrase.

A ajuns într-o închisoare din Spania, după ce Statele Unite l-a acuzat de evaziune fiscală.

Potrivit publicației El Diario, programistul a fost găsit mort imediat ce instanța locală a aprobat cererea de strămutare a condamnatului autorităților americane pentru ispășirea pedepsei. Versiunea principală este sinuciderea.

Moartea lui John McAfee a stârnit o teorie a conspirației

Moartea lui John McAfee a stârnit vorbe printre internauți. Se crede că programistul a fost ucis, pentru că ultimii ani acesta ducea o luptă publică cu conducerea americană. În perioada mandatului lui Donald Trump, învinuia de „Deep state in the United States” (tr. guvernare din umbră).

Acest termen a fost dezvoltat în cadrul unei teorii a conspirației, potrivit căruia, în SUA există o grupare organizată din funcționari publici care stau în spatele șefului statului. Este vorba despre o guvernare din umbră despre care se vorbește și în Turcia, și în Rusia.

Internauții au început să comenteze că a fost ucis de oameni plătiți de elite.

Mai mult decât atât, anterior, omul de afaceri a scris că nu are de gând să-și pună capăt zilelor, a avertizat despre posibile tentative de omor organizate de statul american.

După moartea lui McAfee, pe contul său de Instagram, a fost postată o imagini cu litera „Q”. Se presupune că se adresează conspiraționiștilor din QAnon care cred că SUA este condusă de o grupare de sataniști.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 12:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
27 Iul. 2021, 12:30 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Afacere ilegală cu țigări, destructurată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, și Serviciul Vamal. S-a întâmplat în noaptea de 26 spre 27 iulie într-o localitate din raionul Cahul.

Potrivit Procuraturii Generale, din grupa criminală specializată în contrabanda cu țigarete fac parte șase membri, iar aceștia intenționau să treacă frontieră nestingherit cu un microbuz în care se aflau 179 cutii de țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

„Conform informațiilor operative, ar rezulta că acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro pentru o cutie. În cadrul operațiunii, a fost posibil de identificat și stabilit șase persoane, care erau implicate nemijlocit în transportarea mărfurilor de contrabandă. Acestea au fost reținute”, anunță PG.

De asemenea, în compartimentul marfar au fost depistate două bărci gonflabile, motoare pentru acestea și dispozitive de umflare rapidă a bărcilor, fapt ce confirmă intenția infracțiunii de contrabandă, mai anunță responsabilii de la instituție.

Marfa urma să fie transportată prin contrabandă, prin eludarea posturilor vamale, în România.

Procurorii urmează să ceară arest preventiv pe un termen de 30 de zile pentru toți cei vizați. Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă închisoare de la 4 la 10 ani.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid