Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Cu teste negative la COVID-19, falsificate. Așa s-au pornit peste hotare 10 moldoveni

07 Apr. 2021, 15:10
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
07 Apr. 2021, 15:10 // Societate //  Valentina Buză

O carte de identitate românească, un permis de conducere moldovenesc și 10 teste COVID-19 cu semne vizibile de falsificare au fost depistate de polițiștii de frontieră în urma unui control de rigoare. În total, în ultimele 24 de ore, au fost documentate 12 incidente. 

Primul caz înregistrat a avut loc în punctul de trecere Criva, unde pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un locuitor al raionului Rezina, în vârstă de 49 de ani. La verificări, la acesta a fost găsită o carte de identitate românească falsificată.

Potrivit oamenilor legii, moldoveanul intenționa să ajungă în Polonia, iar pentru a-și atinge scopul urma să se legitimeze cu cartea de identitate „eliberată” de către autoritățile române. Audiat, a declarat că în anul 2019 se afla în Rusia la muncă, între timp soția acestuia prin intermediul unei firme din municipiul Chișinău i-a perfectat cartea de identitate contra sumei de 350 euro.

Un alt incident a avut loc ieri, pe sensul de intrare în țară prin PTF Tudora. Angajații au găsit un permis de conducere moldovenesc fals, după ce a fost examinat cu tehnica din dotare. La audieri, bărbatul de 41 de ani, originar din raionul Anenii Noi, a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediul unei persoane terțe.

Alte zece teste negative la COVID-19 falsificate au fost ridicate la 10 cetățeni care traversau prin punctele de trecere a frontierei Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău.

Persoanele vor fi sancționate, însă oamenii legii deocamdată nu au precizat valoarea amenzilor.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 22:04 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că Guvernul Gavriliță va veni cu un mecanism de compensare pentru cetățenii din păturile social-vulnerabile, în contextul scumpirilor resurselor energetice, informează Realitatea.md.

„Acolo unde scumpirile vor fi cauzate de factori externi, precum resursele energetice, Guvernul va veni cu mecanism de compensare. Și noi o să găsim mecanisme, vom interveni la scumpiri, ele vor avea loc pentru că noi importăm toate aceste lucruri din afară.

Dar acolo unde e situația alta, de exemplu cu testele la Covid-19, noi vom umbla la Codul Vamal, ca să modificăm unele lucruri, pentru ca aceste teste să nu fie atât de scumpe. Vom interveni acolo, unde se fac bani grei pe seama oamenilor”, a menționat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul national Moldova1.

Șeful Legislativului, nu a precizat însă care va fi mărimea compensațiilor și cum se va aplica mecanismul de compensare.

Autoritățile au anunțat că se așteaptă la scumpiri la gazele naturale, energia electrică, precum și la produsele petroliere, în contextul scumpirilor pe plan mondial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române