Un spate drept și o postură corectă nu sunt doar estetice, ci importante pentru sănătatea noastră.
Munca la birou alături de relaxarea în fața calculatoarelor ne face să petrecem majoritatea timpului în șezut. Astfel, sănătatea noastră are de suferit. Studiile arată că statul la birou pentru cea mai mare parte a zilei crește riscul de boli cardiovasculare și diabet.
Îmbunătățirea posturii ajută la dezvoltarea puterii, flexibilității și a echilibrului în corp. Postura corectă reduce, desigur, stresul asupra mușchilor și ligamentelor. O postură mai bună ne ajută să devenim conștienți de mușchi și de corp, încât vom putea observa chiar unele dezechilibre sau zone de strângere de care nu eram conștienți în trecut.
Dacă munciți la birou și nu aveți timp suficient pentru a face mișcare și pentru a vă menține activi, vă puteți îmbunătăți starea de sănătate prin corectarea posturii.Durerile de spate pot fi foarte supărătoare, mai ales atunci când nu avem timp de ele. În cazul în care petreceți mult timp în șezut și știți că nu aveți o postură tocmai bună și sănătoasă, iată cinci trucuri care vă vor ajuta să vă îndreptați spatele!
1. Alungește-ți spatele
Un truc perfect pentru a preveni și a corecta probleme de postură este să te ridici cât mai des în picioare, să îți îndrepți spatele și să îl alungești. Astfel, imaginează-ți că stai lângă un perete pentru a-ți măsura înălțimea. Ține-ți capul drept și bagă-ți bărbia. Umerii trebuie să stea pe spate, iar genunchii drepți și burta înclinată. Repetați cât de des posibil.
2. Atenție mare la gât
Ești mereu concentrat la telefon sau calculator? Ia-ți câteva momente pentru a-ți întinde gâtul. Specialiștii asigură că pentru o postură mai bună e necesar să ridicați telefonul și să mișcați ochii, nu capul.
3. Poartă tocuri doar la ocazii
Știm că tocurile sunt accesoriile cele mai de preț ale unei doamne atunci când vorbim despre ținute. Însă, acestea împing în față baza coloanei vertebrale, arcuind spatele. Acest lucru poate schimba modul în care coloana vertebrală se aliniază și poate pune presiune asupra nervilor, provocând dureri de spate. Pentru purtarea zilnică sunt recomandate tocurile joase și groase.
A murit după ce a mâncat o conservă de pește făcută în casă! Olteanul a trecut prin clipe grele înainte să-și da duhul
4. Somn disciplinat
Postura poate fi corectată și prin modul în care dormim. Astfel, pe lângă importanța unei saltele calitative, de neglijat nu este felul în care ne așezăm pe pat. Mai exact, în cazul în care dormiți pe o parte, îndoiți ușor genunchii, dar nu îi îmbrățișați. Dormiți neapărat pe o pernă, astfel încât coloana să fie la nivelul coloanei vertebrale. Persoanele care dorm pe spate ar trebui să opteze pentru o pernă mică pusă sub gât.
5. Nu sta cocoșat la birou
Umerii căzuți atunci când stai la birou nu ajută deloc la a avea un spate drept. La birou e necesar să stai cu spatele pe scaun, iar dacă aveți o pernă lombară pentru a vă proteja curba naturală a coloanei e și mai bine. Genunchii trebuie îndoiți într-un unghi drept și păstrați la aceeași înălțime cu șoldurile. Picioarele trebuie neapărat așezate pe podea.