Este foarte important să știi cum să-ți crești imunitatea pe timp de iarnă, mai ales că sezonul rece este asociat adesea cu tot felul de viroze respiratorii și alte afecțiuni și simptome neplăcute. Pe lângă o dietă variată și bogată în vitamine esențiale și minerale, mai sunt și alți factori pe care este bine să îi iei în calcul ca să-ți crești imunitatea pe timp de iarnă.
Să rămâi sănătos în lunile de iarnă poate părea dificil, dar asta nu înseamnă că nu ai o mulțime de posibilități pentru a fi așa. Iarna înseamnă, de obicei, mai mult timp petrecut în interior și o perioadă în care germenii se răspândesc cu ușurință, lucru care poate duce la răceli mai dese și alte viroze respiratorii.
Din fericire, există modalități de a preveni îmbolnăvirea și de a rămâne sănătos pe tot parcursul anului, iar pentru asta este bine să știi cum să-ți întărești sistemul imunitar.
Nu renunța la activitățile fizice
Cel mai bun lucru pentru a crește imunitatea pe timp de iarnă și nu numai în reprezintă exercițiile fizice regulate. Printre alte beneficii pentru sănătate, exercițiile fizice regulate vă permit să vă reglați tensiunea arterială și să vă reduceți stresul. Acest lucru face mai ușor pentru sistemul dumneavoastră circulator să răspundă rapid atunci când un virus intră în organism. Exercițiile fizice regulate ajută, de asemenea, organismul să lupte împotriva bolilor de inimă.
O dietă sănătoasă
O dietă completă vă va oferi vitaminele de care aveți nevoie pentru a vă asigura că celulele dumneavoastră imunitare au instrumentele necesare pentru a lupta împotriva infecțiilor. Experții spun că cele mai bune vitamine pentru întărirea sistemului imunitar sunt vitamina B6, vitamina C, vitamina E Și D și zinc. De asemenea, s-a dovedit că zincul ajută la ameliorarea simptomelor unei răceli.
Vitaminele C și D
Vitaminele C și D, alături de Zinc sunt considerate esențiale atunci când este vorba despre cum să-ți crești imnunitatea pe timp de iarnă. Deoarece afară este frig, poate fi greu să obțineți vitamina D necesară pentru a menține nivelul hormonilor care stimulează starea de bine. Lipsa soarelui și a vitaminei D poate explica depresia sezonieră și alte boli, deoarece uităm de importanța expunerii la soare.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Așadar, când soarele își face apariția, mergeți în aer liber timp de o oră sau două pe zi, atunci când este posibil, pentru a vă asigura că încă primiți vitamina D. În plus, este important să consumați alimente bogate în Vitamina D.
Dormi suficient
O altă modalitate ca să-ți crești imunitatea pe timp de ianră este să aveți un somn de calitate. Acest lucru dă timp sistemului imunitar să se recupereze și să se regenereze. Pentru a vă îmbunătăți somnul e bine să lăsați dispozitivele electronice în afara camerei de dormit, să aveți o rutină de relaxare și să păstrați un program regulat de odihnă.
Hidratare corespunzătoare
Corpul nostru nu poate supraviețui fără apă. Apa joacă atât de multe roluri importante în corpul nostru, mai ales când vine vorba de funcția imunitară. Hidratarea permite organismului să oxigeneze corect celulele imunitare care luptă împotriva infecțiilor. Așadar, este important să rămâneți hidratat pentru ca sistemul vostru imunitar să poată rămâne la cel mai înalt nivel.
Reducerea factorilor care generează stres
Stresul cronic, adică pe termen lung, este cel mai mare inamic al sistemului imunitar, așadar este bine să știm ce putem face pentru a-l reduce. Hormonul stresului, cortizolul, poate fi reglat în mare măsură prin activitate fizică. Exercitiile eliberează hormonii buni care te pot ajuta să dormi mai bine si să combați anumite dureri.
Un impact indirect al stresului este tendința de a face față acestuia prin fumat sau băutură alcoolică. Acest lucru însă scade și mai tare răspunsul sistemului imunitar la infecție. Și nu în ultimul rând, abordați un psiholog clinician sau un psihoterapeut dacă stresul este incontrolabil și duce la stadii de depresie sau tulburare de anxietate.