Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

Cum sunt relațiile în care femeia e mai în vârstă decât bărbatul?

02 Iun. 2023, 06:37
 // Categoria: Life // Autor:  Redacția Realitatea
02 Iun. 2023, 06:37 // Life //  Redacția Realitatea

Într-o lume încărcată de prejudecăţi, rolul bărbatului într-o relație de cuplu este văzut ca fiind acela de a oferi protecție și stabilitate familiei și partenerei.

Vechile prejudecăți, precum și rolul biblic al femeii, arată că aceasta „trebuie să asculte de bărbat”. Numeroase stereotipuri sociale, perpetuate din generație în generație și înrădăcinate de-a lungul vremii, arată că rolul femeii este acela de a avea grijă de gospodărie și copii, iar bărbatul este capul familiei și cel care aduce banul în casă.

S-ar spune că lumea a evoluat și timpurile s-au schimbat, însă prejudecățile au rămas. Cea mai frecventă, în mod evident, este legată de raportul de putere dintre bărbat și femeie, în relația de cuplu.

Prejudecățile despre rolurile în cuplu

Înaintarea în vârstă ar trebui să vină la pachet cu realizări pe plan profesional și maturitate în gândire, calități care îl recomandă pe un bărbat drept partener ideal. Contrar așteptărilor, vârsta nu este direct proporțională nici cu succesul în carieră, nici cu maturizarea și nici cu compatibilitatea în cuplu. Totuși, atunci când o femeie își alege un bărbat mai tânăr drept partener de cuplu, se creează un contrast, în comparație cu „standardul” social, notează publicația Psychologies.

Cu toate acestea, în zilele noastre, datorită mișcărilor feministe și a încercărilor de normalizare a ideii egalității dintre femeie și bărbat, relațiile în care femeia e mai mare în vârstă decât bărbatul sunt tot mai întâlnite. Un exemplu elocvent ar fi relația președintelui Franței, Emmanuel Macron, cu soția sa, cu 25 de ani mai în vârstă.

Relația, atunci când femeia este mai în vârstă

Beneficiile unei astfel de relații sunt numeroase. Alături de un bărbat mai tânăr, femeia se poate simți și ea la fel. Va fi mai relaxată și își va putea îngădui să viseze și să se îndrăgostească, așa cum o făcea altă dată.Compatibilitatea sexuală poate fi și ea mai ridicată, decât alături de un bărbat mai în vârstă. Un bărbat mai tânăr aduce vitalitate și energie, iar avantajul genetic nu este deloc un aspect neglijabil. Tinereţea este asociată cu fertilitatea, iar o femeie aflată într-o relaţie stabilă cu un bărbat mai tânăr decât ea, va vrea să se asigure că își va putea întemeia o familie cu el.În plus, un bărbat tânăr va oferi mai mult respecu unei femei mai în vârstă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Datele statistice arată că 30% dintre femeile britanice au relații cu bărbați mai tineri, 40% din femeile singure preferă să se întâlnească cu bărbați mai tineri, 34% din femeile de peste 40 ani se o fac deja, iar 17% din femeile aflate în jurul vârstei de 50 ani preferă bărbați de 40 ani.

În același timp, 25% din femeile din Marea Britanie sunt căsătorite cu bărbați mai tineri.

Trendul a început să ia amploare și la noi în țară, chiar dacă, până în urmă cu doar câțiva ani, tendința era găsirea unui bărbat cu cel puțin 4-5 ani mai în vârstă.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală