Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.4597%
 • USD
  17.9777
  0.0412%
 • RUB
  0.2472
  0.6472%
 • RON
  4.3585
  0.4359%
 • UAH
  0.6591
  0.3945%

Debutul marii finale a Eurovision 2021, dată peste cap! Cel care trebuia să deschidă seara este testat pozitiv la COVID

20 Mai 2021, 15:17
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
20 Mai 2021, 15:17 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Duncan Laurence, câștigătorul Concursului Eurovision 2019 pentru Țările de Jos și care era programat să cânte în direct în marea finală de sâmbătă, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Duncan manifestă simptome ușoare. Din cauza perioadei minime de izolare de 7 zile, Duncan nu va putea cânta live în sala Ahoy din Rotterdam, dar va participa în continuare la evenimet, într-o altă formă.

Chiar luni, Duncan a fost testat negativ, fapt care i-a permis accesul la locul de desfășurare pentru performanța sa din prima semifinală. Însă, ieri, acesta a prezentat simptome ușoare și, din păcate, a obținut un rezultat pozitiv într-un test rapid antigen.

„Suntem, desigur, dezamăgiți, în primul rând pentru Duncan, care merită un spectacol live pe scena noastră Eurovision după victoria sa din 2019 și succesul mondial al piesei Arcade. Desigur, îi dorim lui Duncan o recuperare rapidă!”, a declarat Sietse Bakker, producător executiv.

Un protocol strict de sănătate și siguranță COVID-19 este aplicat la Concursul Eurovision Song din acest an. Toți cei care lucrează în perimetrul locului trebuie să dețină un test negativ COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore.

„Duncan este foarte dezamăgit, aștepta cu nerăbdare acest eveniment de doi ani. Suntem foarte bucuroși că totuși, va fi văzut în finala de sâmbătă, 22 mai”, a menționat echipa artistului. 

Începând cu 6 aprilie, de când au început pregătirile în Ahoy, au fost efectuate peste 24.400 de teste între echipaj, voluntari, artiști, membrii delegației și presă.

Potrivit informațiilor, doar 16 dintre aceștia (0,06%) au dat rezultate pozitive. 

Cea de-a 65-a ediție a Concursului Internațional de Cântec se desfășoară anul acesta în Rotterdam, Regatul Țărilor de Jos, după ce reprezentantul acestei țări Duncan Laurence a câștigat concursul din anul 2019 cu piesa Arcade. Eurovision 2020 a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 10:13
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 10:13 // Cosmos //  Realitatea.md

La infinit și mai departe! Prima agenție de turism din lume care vrea să te trimită în spațiu are acum și o filială terestră – și se află în Regatul Unit. Lansată de RocketBreaks, cu sediul în Londra, agenția are un serviciu complet potențialilor călători, inclusiv coordonarea zborurilor, a cazării, a meselor și a programelor de instruire dedicate pentru a fi în spațiu.

Pachetul include, de asemenea, excursii de o zi în spațiu, experiențe de imponderabilitate și șansa de a urca la stația Aurora.

Cerul nu mai este limita

Te-ai săturat de hoteluri de cinci stele? Dacă te-ai putea bucura de o cameră cu vedere … de peste un milion de stele? Acesta este obiectivul stației Aurora, primul hotel de lux care se construiește în prezent cu singurul scop, de a călători.

Compania aerospațială din California, Orion Span, se află în spatele ideii, stația Aurora urmând să fie deschisă în 2022. Hotelul spațial de lux a fost dezvoltat pentru a orbita Pământul și va putea găzdui patru oaspeți și doi membri ai echipajului timp de 12 zile.

Acolo, veți putea asista la răsăritul soarelui de 16 ori pe zi și veți vedea pământul și oceanele dintr-o perspectivă complet nouă.

Călătorirea în spațiu vă va schimba, fără îndoială, perspectiva.

Dar Gara Aurora nu este singura destinație posibilă. Companii precum SpaceX dezvoltă, de asemenea, oportunități pentru călătoria pe Marte.

Cum îți poți rezerva călătoria?

În primul rând, va trebui să vă alăturați unuia dintre centrele de formare în parteneriat cu RocketBreaks, pentru a vă îmbunătăți corpul în condiții optime pentru călătorii spațiale.

Viitorii turiști spațiali se pot alătura listei de așteptare a RocketBreaks pentru a fi unul dintre primii care vor fi contactați la deschiderea rezervărilor.

Fără îndoială, spațiul este viitorul industriei de turism, spune fondatorul RocketBreaks, David Doughty.

Am văzut un decalaj pe piață și, intrând devreme, ne propunem să facem din RocketBreaks una dintre cele mai respectate agenții din lumea călătoriilor spațiale, adaugă el.

Știm sigur că există suficientă emoție și cerere pentru călătoriile spațiale, fie într-o excursie de o zi, pentru a experimenta absența gravitației, pentru a vedea lumea dintr-un mod complet nou sau pentru a rămâne în spațiu, a menționat acesta.