Curs valutar
 • EUR
  20.4714
  0.0176%
 • USD
  18.0517
  0.0006%
 • RUB
  0.2354
  -0.8496%
 • RON
  4.1398
  0.0121%
 • UAH
  0.6374
  0.3765%

Debutul marii finale a Eurovision 2021, dată peste cap! Cel care trebuia să deschidă seara este testat pozitiv la COVID

20 Mai 2021, 15:17
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
20 Mai 2021, 15:17 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Duncan Laurence, câștigătorul Concursului Eurovision 2019 pentru Țările de Jos și care era programat să cânte în direct în marea finală de sâmbătă, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Duncan manifestă simptome ușoare. Din cauza perioadei minime de izolare de 7 zile, Duncan nu va putea cânta live în sala Ahoy din Rotterdam, dar va participa în continuare la evenimet, într-o altă formă.

Chiar luni, Duncan a fost testat negativ, fapt care i-a permis accesul la locul de desfășurare pentru performanța sa din prima semifinală. Însă, ieri, acesta a prezentat simptome ușoare și, din păcate, a obținut un rezultat pozitiv într-un test rapid antigen.

„Suntem, desigur, dezamăgiți, în primul rând pentru Duncan, care merită un spectacol live pe scena noastră Eurovision după victoria sa din 2019 și succesul mondial al piesei Arcade. Desigur, îi dorim lui Duncan o recuperare rapidă!”, a declarat Sietse Bakker, producător executiv.

Un protocol strict de sănătate și siguranță COVID-19 este aplicat la Concursul Eurovision Song din acest an. Toți cei care lucrează în perimetrul locului trebuie să dețină un test negativ COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore.

„Duncan este foarte dezamăgit, aștepta cu nerăbdare acest eveniment de doi ani. Suntem foarte bucuroși că totuși, va fi văzut în finala de sâmbătă, 22 mai”, a menționat echipa artistului. 

Începând cu 6 aprilie, de când au început pregătirile în Ahoy, au fost efectuate peste 24.400 de teste între echipaj, voluntari, artiști, membrii delegației și presă.

Potrivit informațiilor, doar 16 dintre aceștia (0,06%) au dat rezultate pozitive. 

Cea de-a 65-a ediție a Concursului Internațional de Cântec se desfășoară anul acesta în Rotterdam, Regatul Țărilor de Jos, după ce reprezentantul acestei țări Duncan Laurence a câștigat concursul din anul 2019 cu piesa Arcade. Eurovision 2020 a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19.

Realitatea Live

21 Ian. 2022, 10:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
21 Ian. 2022, 10:53 // Societate //  Valentina Buză

Continuă seria ilegalităților depistate la punctele de trecere ale frontierelor, iar angajații Serviciului Vamal informează că, în perioada 14-20 ianuarie curent, vameșii au prevenit 20 tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Potrivit informațiilor, treisprezece dintre acestea, au fost înregistrate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni, care în rezultatul controlului vamal, au depistat următoarele bunuri nedeclarate: articole vestimentare, încălțăminte, aparate electrocasnice, parfumuri.

„Alte trei tentative de transportare ilegală a mărfurilor au fost contracarate de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. Drept urmare a controlului efectuat asupra unităților de transport de mărcile „Mercedes Sprinter”, „Land Rover” și „ Mercedes Vito”, stopate pe traseele Chișinău – Anenii Noi (primele două) și Chișinău-Gura Bâcului (cea de-a treia), au fost depistate un lot de suplimente alimentare, caviar, încălțăminte dar și alte bunuri transportate fără acte de însoțire”.

În același timp, ofițerii echipelor mobile au efectuat un alt control de specialitate la un parc de dezmembrări auto din raionul Fălești, satul Sărata Veche identificând 12 mijloace de transport cu numere străine în stare dezasamblată, care nu au fost vămuite conform procedurii legale, fiind declarate prin acțiune la introducerea în țară și vândute în parcul de dezmembrări auto.

„La posturile vamale Criva 1, Aeroportul Internațional Chișinău și Chișinău 4 (Poșta) au mai fost depistate în această perioadă țigări, cafea, articole vestimentare și alte bunuri, nedeclarate organului de control”.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

De menționat că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001. Pentru mai multe informații la acest subiect, puteți consulta pagina web a Serviciului Fiscal de Stat (https://sfs.md/ro/bunuri-confiscate).

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

 • 141 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).
 • 38 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3 000 la 4 500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova. Bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001.

Dacă aveți nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri, puteți apela la numărul de telefon: +373 22 574 184.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală