După decizia CtEDO pe cazul Stoianolgo, fostul procuror general demis vrea ca membrii CSP să îl asculte și să îi permită să prezinte probe, deoarece nu i-au permis acest lucru în 2021, înainte de suspendarea din funcție și nu l-au lăsat să ia cunoștință cu plângerea depusă.
Stoianoglo și apărătorii săi afirmă că dovezile prezentate s-au bazat pe capturi de ecran și informații din presă. Conform fostului procuror general, restabilirea sa în funcție depinde de deciziile luate la Președinție, afirmă că nu a mers la CtEDO pentru a primi prejudicii, însă le va solicita dacă guvernarea nu va găsi soluții pentru cazul său.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
„Decizia emisă de doamna președintă am atacat-o în mod administrativ. Am folosit calea prevăzută de lege. Am depus cerere la Președinție. Am primit răspuns. Mâine-poimâine adresăm în instanța de judecată cerere pentru anularea decretului președintelui. (…) În ceea ce privește restabilirea, depinde de doamna președintă. Cred că în situația creată este imposibil. Putem rezolva problema doar prin decizia instanței de judecată, dar la urma urmei suntem siguri că câștigăm dosarele respective. Cât mai mult vor dura procedurile, atât mai mare prejudiciu va fi adus Republicii Moldova”, a declarat Stoianoglo.
CtEDO a publicat marți decizia prin care condamnă Republica Moldova, deoarece lui Alexandr Stoianoglo nu i s-a acordat dreptul la tribunal atunci când a fost suspendat din funcție.