Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0696%
 • USD
  17.8869
  -0.2041%
 • RUB
  0.2454
  0.163%
 • RON
  4.3249
  0.0162%
 • UAH
  0.6663
  -0.075%

DEMISIE la Ministerul Sănătății! Se întâmplă cu un secretar de stat care și-a găsit deja un nou loc de muncă

08 Iul. 2021, 16:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
08 Iul. 2021, 16:03 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale rămâne fără un secretar de stat. Este vorba despre Igor Curov, fost vicedirector al Institutului de Medicină Urgentă din Capitală. Se întâmplă după ce, astăzi, instituția a făcut public rezultatul concursului pentru funcția de director al Spitalului Clinic al MSMPS.

Igor Curov i-a devansat pe ceilalți 3 pretendenți la fotoliu de director, înscriși în concurs, transmite sănătateinfo.md.

Dacă la concursurile pentru funcția de director pentru alte spitale se înscriu abia 2 candidați, pentru concursul de director al Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-au înscris 5 candidați.

 • Anișoara Cimil – medic reabilitolog, categorie superioară și doctor în științe medicale;
 • Ludmila Murzac – medic neurolog la Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale;
 • Ludmila Marandici  – șefa Secției Centrului de zi pentru persoanele consumatoare de substanțe psihoactive, A.O „Inițiativa Pozitivă”;
 • Marcel Balagura – medic urolog-androlog-sexolog, categoria superioară, la clinica privată Adler-Med;
 • Igor Curov – secretar de stat.

Pe 1 iulie, Ministerul Sănătății anunța că unul dintre cei 5 pretendenți nu a trecut de una dintre etapele concursului – Marcel Balagura, astfel în concurs rămânând doar 4 candidați. În final, câștigător al concursului a devenit actualul secretar de stat – Igor Curov.

Realitatea.md a încercat să-l contacteze telefonic pe Igor Curov, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Igor Curov nu a mai avut experiența de manager de spital, însă are o activitate medicală preponderent legată de Institutul de Urgență. Igor Curov are 44 de ani și este medic de familie de specialitate. Și-a început activitatea ca felcer de urgență la Spitalul Clinic Municipal de Urgență în anul 1995.

În anul 2006 este medic-internist de gardă, secția Internare, Spitalul Clinic Municipal Nr.1. Din 2003–2009 cumulează funcția de Medic de urgență în echipa generală a Spitalului Clinic Municipal de Asistență Medicală Urgentă. Între anii 2007-2009 este Manager de recrutare a pacienților. Colaborator Științific-medic investigator, medic-reanimatolog de gardă prin cumul ÎCS „Innovative Pharma Research MO”.

Din 2009 până în anul 2015 este medic de urgență în echipa specializată de neurologie în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Între 2015–2018 este șef Departamentul Clinic de Medicină Urgentă al Institutului de Medicină Urgentă. Următorii doi ani a fost vicedirector medical interimar al IMU, iar din 2020 până să fie numit secretar de stat este vicedirector medical al IMU.

Surse din cadrul Institutului Oncologic ne-au declarat că el s-ar fi înscris și pentru concursul de director la această instituție. Concurs care este în desfășurare.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 22:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 22:19 // Sport //  Cristina Vlah

Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC.

Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea a fost cazată într-un hotel și protejată de oamenii legii din Tokyo.

Timanovskaia a fost forțată să părăsească Jocurile Olimpice și să zboare înapoi spre Minsk, după ce i-a criticat pe antrenori. Ulterior ea a fost exclusă din echipa olimpică a Belarusului.

Acest incident pune din nou într-o lumină negativă Belarusul condus de președintele Alexandr Lukașenko. Anul trecut, în timpul protestelor de după re-alegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, mai mulți atleți au fost supuși represiunilor de către reprezentanții structurilor de forță. Sportivilor li s-au tăiat din fondurile bănești sau au fost excluși din echipele naționale.

Ministrul de Externe din Polonia a spus că Timanovskaia a fost în contact direct cu ambasadorul polonez de la Tokyo și că Polonia „va face tot ce e necesar pentru a o ajuta în cariera sportivă a atletei”.

Soțul sportivei a zburat spre capitala Ucrainei, Kiev, de unde urmează să se deplaseze spre Varșovia.

Guvernul de la Minsk deocamdată nu a comentat acțiunile Poloniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate